Korábban négy hosszabbítás még soha nem volt

Körkép - Nem túlórázott még két csapat olyan sokáig a magyar bajnokságban, mint a MAFC és a Nyíregyháza. Az NBA-ben sem gyakori az ehhez hasonló mérkőzés.
 
 
 
 
 

Korábban négy hosszabbítás még soha nem volt

Körkép - Nem túlórázott még két csapat olyan sokáig a magyar bajnokságban, mint a MAFC és a Nyíregyháza. Az NBA-ben sem gyakori az ehhez hasonló mérkőzés.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem véletlenül találgattak a szurkolók, és az újságírók egyaránt a MAFC - Nyíregyháza négyszeri hosszabbításban véget érő találkozója után, hogy vajon volt-e már ehhez hasonló a magyar bajnokságban? A rendelkezésre álló adatok szerint történelmi jelentőségű volt a négy ráadás.

Ha az élvonalban eddig nem is volt párja a vasárnapi négy hosszabbításos meccsnek, azért nem állítanánk, hogy példa nélküli a jelenség - írja a kelet.hu a cikkében. Internetes kutakodásunk során rátaláltunk egy 2010. február 15-én játszott diákolimpiai fiúmérkőzésre, amelyet a IV. korcsoportban játszottak, Esztergomban. A körzeti fináléban a Franka- és a Dobó-iskola csatája a rendes játékidőben 41–41-nél ért véget, majd négy hosszabbítást követően sem született döntés, ekkor 61–61 volt az állás. Az ötödik ráadást már nem játszották le, a szervezők megosztott első helyezést hirdettek köztük – ha már úgy is két csapat juthatott a megyei fináléba...

A sportág csúcsának számító észak-amerikai profi ligában, az NBA-ben a hivatalos adatok szerint egyébként a leghosszabb mérkőzést 1951. január 6-án rendezték, amikor az Olympians és a Royals csapott össze egymással. A végén az Indianapolis a Rochestert 75–73-ra győzte le, hatszoros (!) hosszabbítás után.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!