Lekli szezonja véget ért, Davis kap még egy esélyt

Nyíregyháza – Módosítottak az eredeti célkitűzésen Nyíregyházán: a csapatnak a következő két meccsből legalább egyet nyernie kell.
 
 
 
 
 

Lekli szezonja véget ért, Davis kap még egy esélyt

Nyíregyháza – Módosítottak az eredeti célkitűzésen Nyíregyházán: a csapatnak a következő két meccsből legalább egyet nyernie kell.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szerda-szombat ritmusban játszik a héten a Marso-Nyíregyháza, és a szombathelyi fellépés valamint az azt követő Szeged elleni hazai meccs előtt, illetve azokra vonatkozóan fontos bejelenteni valói voltak a csapat ügyvezetőjének – számolt be a hírről a szon.hu.

– A bajnokság előtti célkitűzésünkön módosítva immár a biztos, osztályozó nélküli bentmaradást tűztük a csapat elé – mondta a kudarcsorozat következtében kialakult helyzetről a szon.hu-nak Oláh István, a csapatot működtető Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Az amerikai irányító, Jawan Davis kap még egy lehetőséget, hogy Szombathelyen bizonyítson, azt is csak azért, mert Brane Savic időközben meg is sérült. Folyamatban van egy palánk alatt, négyes pozícióban bevethető játékos igazolása is, mert Lekli Józsefet sérülései miatt erre a szezonra elveszítettük. Abban bízunk, hogy a helyére olyan légióst sikerül igazolnunk, aki védekezésben is tud nekünk segíteni és atletikus is egyben.

A nyíregyházi csapat nem arról híres, hogy rendre nyerne Szombathelyen, magyarán inkább a Szeged elleni fellépésen múlhat az ultimátum teljesülése. Mi történik, ha nem teljesül?

– Ultimátumnak nem nevezném, úgy fogalmaznék, hogy amennyiben teljesül, akkor megyünk tovább… – mondta Oláh István.

 
 

 

 
 • 17zako2016február10.08:21ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Elég gyenge lehetsz szövegértésből (ált. iskola 5. oszt.), ha neked a "megyünk tovább" azt jelenti, hogy "Sitku lapát".
  ...

  Szerinted milyen módon kellene jobban megbecsülni a hazai embereinket?
  Erre a bajnokságra visszahozták azokat, akiket vissza lehetett hozni, és jönni is akartak.
  Akkor nézzük a "hazaiakat":
  Lekli - folyamatosan sérült, jobban tenné, ha felhagyna az aktív játékos-pályafutással, még addig, amíg egyáltalán tud járni.
  Nagy K. - Pécsen jól játszott, hazahoztuk másfél éve, szerintem azóta egyetlen elfogadható meccse nem volt nálunk, szerintem rég el kellett volna felejteni, csak egy helyet foglal el a keretből.
  Szavics - valamikor jó volt, de elszálltak az évek fölötte is, mára már nem az igazi. Én mindig elismertem a teljesítményét, de ugyanakkor arra is emlékszem, hogy amikor nálunk volt az amerikai Mouton (aki nem volt rossz játékos), volt olyan meccse Szavicsnak, hogy egész meccsen nem passzolt Moutonnak, mert nem volt szimpatikus neki valamiért. Minden esetre, a friss igazolás Davistól a mi Szavicsunk még mindig sokkal jobb.
  Bus - elfogadható, de közel sem meghatározó játékos még.
  A többi fiatal még jó lehet, de az még odébb van.
  Amennyiben Ernő még ennél is jobban támaszkodna a hazai játékosokra, akkor már a keleti B csoport középmezőnyében lennénk.
  Az idegenlégiósokon áll, vagy bukik a szereplésünk. Amelyik meccsen mindhárom jól teljesít, azt jó eséllyel hozzuk, így született a 3 győzelmünk (meg azért, mert akkor még az ellenfelek nem álltak össze). De sajnos, a légiósaink közül is legtöbbször 1 betlizik (sokszor 2), és veszítjük sorban a meccseket. Ilyenkor hiába becsülnénk jobban a hazai játékosokat, még rosszabb lenne a helyzet.
  Gondolom, hogy Ernő is szívesen adna gyakrabban lehetőséget a fiataljainknak, ha tehetné, olyankor pl. amikor jól állunk a meccsben, de pont ez nem jellemző ebben a bajnokságban a meccseinkre.
  A pénz nagy úr! Ennyiből erre futja! Ebből csak vegetálni lehet! Ez pedig engem - sok szurkolótársammal együtt - egyre inkább nem szórakoztat, és lassan nem is érdekel!

   
 • 16zoli0072016február09.22:45ÚjVálasz

  Triplafeketének és pointguardnak is igazat kell adjak! Ez az én vagy ha mondhatom a mi véleményünk! Szerdán Falco ellen nem sok az esély. Ha szombatra megérkezik az kiszemelt s jobb lesz, mint Davis a Szeged ellen lehet esély! Hogy aztán mi lesz utánna... Hétfőn kiderül...

   
 • 15triplafekete2016február09.21:38ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Elég gyenge lehetsz szövegértésből (ált. iskola 5. oszt.), ha neked a "megyünk tovább" azt jelenti, hogy "Sitku lapát".
  ...

  Egyébként te honnan tirpákozol nagyokos? Bokszosfalváról?

   
 • 14triplafekete2016február09.21:32ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Elég gyenge lehetsz szövegértésből (ált. iskola 5. oszt.), ha neked a "megyünk tovább" azt jelenti, hogy "Sitku lapát".
  ...

  Mi a gondod Lekli megbecsülésével kapcsolatban?
  Korábbi években 2 műtétjét, és az azokat követő nagyon hosszú rehabilitációját vártuk ki türelmesen, amikor meg felépült, eligazolt tőlünk.
  Most is egyértelmű volt, hogy hatalmas rizikó hazaigazolni, de megtette a klub, mert a mi nevelésünk.
  Nehogy már az NyKK bűne legyen, hogy újból megsérült, és kényszerűségből mernek helyettes után nézni! Szerinted hogyan kellene ebben a szituban megbecsülni?
  Nagyon sajnálom, hogy Lekli ennyire sérülékeny, mert szerintem magyar szinten nagyon jó játékos lehetne, de abban is biztos vagyok, hogy amennyiben 95-100%-os lenne egészségileg, akkor esze ágában nem lett volna visszajönni "Tirpákfalvára".

   
 • 13pointguard2016február09.21:07ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Szavics szabadon igazolható, mégsem tolonganak az ajtaja előtt.
  Szerinted akkor rossz döntés volt elküldeni? :)
  Ne vedd sértésnek, de kicsit analfabétának tűnsz a kosárlabdához. :)

  ...

  Eszem ágában sincs bárkit megvédeni, vagy bántani, de akkor én azt kérdezném meg, mert te nagyon okosnak tűnsz, hogy kinek volt olyan jó szeme a nyáron, amikor azt gondolta, Savicot érdemes megtartani? Szerinted Savicot ennyi vereség után érdemes volt kikiáltani bűnbaknak? Pontosan nem korrekt vele szemben, mert őt a nyíregyházi szurkolók is szeretik a mai napig. Valamit játszani akart a csapat, ha erre ő nem alkalmas, akkor köszöntünk volna el tőle szépen nyáron, és nem szórakozunk montenegrói utolsó előtti helyezettől hozott csereirányítókkal. Apropó, ezt a jó döntést szintén ki hozta meg?

  Nincs pénz, kevés a pénz, mindenki ismeri már. Ehhez képest egy bravúrunk nincs, de még a közvetlen riválisokat se nagyon tudjuk megverni az utóbbi időszakban. Az ezt megelőző években sem volt több pénz, mégis megcsíptük még a nagyokat is. A MAFC például legutóbb két darab légióssal majdnem megverte a Kaposvárt. Mi hogy is szerepeltünk ellenük?

   
 • 12adsl53962016február09.20:45ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Nem azt írtam, hogy az van oda írva, hogy Sitku lapát! Hanem az ügyvezető selytelmesen azt mondta, hogyha 2-ből 1-et nyerünk, megyünk tovább! A ... sejtelmes is lehet, mi van ha nem nyerünk 1-et sem?
  ...

  Szavics szabadon igazolható, mégsem tolonganak az ajtaja előtt.
  Szerinted akkor rossz döntés volt elküldeni? :)
  Ne vedd sértésnek, de kicsit analfabétának tűnsz a kosárlabdához. :)

   
 • 11zoli0072016február09.20:30ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Az eleje neked szólt zoli007! :)
  ...

  Nem azt írtam, hogy az van oda írva, hogy Sitku lapát! Hanem az ügyvezető selytelmesen azt mondta, hogyha 2-ből 1-et nyerünk, megyünk tovább! A ... sejtelmes is lehet, mi van ha nem nyerünk 1-et sem? Ezt nem mondták ki a cikkben! Valószínű, hogy játékosokat, csapatot nem rúgnak ki! Amúgy a vigyázzunk értékeinkre ld. Savics, szerinted kinek a kérésére tették ki a keretből? Biztos nem a szertáros kérte... :-)

   
 • 10adsl53962016február09.19:17ÚjVálasz
  Idézet: adsl5396
  Elég gyenge lehetsz szövegértésből (ált. iskola 5. oszt.), ha neked a "megyünk tovább" azt jelenti, hogy "Sitku lapát".
  ...

  Az eleje neked szólt zoli007! :)

   
 • 9adsl53962016február09.19:16ÚjVálasz

  Elég gyenge lehetsz szövegértésből (ált. iskola 5. oszt.), ha neked a "megyünk tovább" azt jelenti, hogy "Sitku lapát". :)
  Amúgy meg nem unod még azt, hogy minden cikk alá bekommenteled, hogy "Sitku lapát"? Kezdem azt érezni, hogy szívesen leülnél a helyére. Csak nem valahol az utánpótlás körül szerencsétlenkedve vársz a helyének megüresedésére? ;)
  Leklit őszintén sajnálom, ez nem azt mutatja, hogy a saját nevelést megbecsülnék Tirpákiában. Sitku nélkül egyébirànt biztos forrásból tudom, hogy nálatok már rég másodosztály lenne... de ezt az irányt látva, lehet, hogy ez nem is lenne baj. Játékosként is sokat tett értetek, pedig Pakson jó helye volt, most meg az MKOSZ elnökségéből lobbizik a titpàk főváros mellett, pedig úgy tűnik, ez a csapat ezt s fajta támogatást meg sem érdemli.
  Jobban járnátok, ha a hazai embereiteket jobban megbecsülnétek! Előbb Szavics, most Lekli.....

   
 • 8pointguard2016február09.19:00ÚjVálasz

  Úgy látom, hogy most jutott el a vezetőség tudatáig, hogy kieshetünk. Ha Davis színvonalú négyest hozunk, akkor szerintem a Szegedet se fogjuk megverni, hiába vannak most gödörben.

   
 • 7kapaca2016február09.17:46ÚjVálasz
  Idézet: Heraklith90
  Sajnálom Leklit, valószínüleg ezzel vége a profi karrierjének, de ez várható volt. Közönség kedvenc volt Egerszegen, de már tavaly év végén is mondtam, hogy maximum csere ötösnek szabad megtartani.
  ...

  +1

   
 • 6zako2016február09.16:34ÚjVálasz

  Már megint változtattak a célon? - Mily meglepő! Ez még nem fordult elő az NyKK-val!
  Sokkal nagyobb erősítésre lenne szükség, hogy elkerüljük a kiesést! Nem az osztályozót, hanem a kiesést!
  Ez a klub már nagyon megérdemelné, hogy a 2. osztályban találja magát!
  Aztán jöhet a megtisztulás! Dehogy jön, marad minden a régiben akkor is!
  Vegetálás vagy 10 éve!

   
 • 5ettamogah2016február09.16:21ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Jók a lépések, csak későiek! A sorozatos vereségek miatt teljesen önbizalom hiányosnak tűntek nekem a játékosok (Nagy Krisztián, Molnar Marci).
  ...

  Elnézésedet kérem, de Te mindig ezzel az edzőcserével jössz. Meg kellene értened, hogy Sitku alkalmazása egy nagyon kedvező együttműködés eredménye, főleg gazdasági szempontból. Rimánkodhatsz új edzőért, de nincs rá pénz. Akkor lehetséges, ha odaállítasz egy raklap pénzzel a vezetőséghez, hogy ezt Te erre a célra szánod. Lehet a neved a mezre is felkerül.
  Lelklivel egy szép sorozathoz maradt hű az egyesület. Emlékezzünk ez történt Czigler, Boldizsár esetében is.
  Davisnek pedig kár volt még egy esélyt adni. Még végül kifut neki egy jó meccs, aztán leszünk bajba, hogy le kell igazolni hosszabb távra.

   
 • 4zoli0072016február09.15:42ÚjVálasz

  Jók a lépések, csak későiek! A sorozatos vereségek miatt teljesen önbizalom hiányosnak tűntek nekem a játékosok (Nagy Krisztián, Molnar Marci).
  Ha esetleg kikapnak a Szegedtől is meg a Falcotól is akkor Sitku lapát? Jól értelmezem? Ez az ügyvezető utsó mondatának sugallata?

   
 • 3Wape2016február09.15:19ÚjVálasz

  Elég vakmerő húzás volt Leklire alapoznia a klub vezetésnek. Az elmúlt években többet volt sérült mint egészséges. Nagy kár érte, mert amúgy is kevés a magyar játékos

   
 • 2Heraklith90 2016február09.15:14ÚjVálasz

  Sajnálom Leklit, valószínüleg ezzel vége a profi karrierjének, de ez várható volt. Közönség kedvenc volt Egerszegen, de már tavaly év végén is mondtam, hogy maximum csere ötösnek szabad megtartani. Újabb szezonunk ment volna gajra, ha itt marad kezdő centernek. Sok sikert neki az utánpótlás neveléshez, jó edző még lehet belőle!

   
 • 1HajraBP2016február09.15:05ÚjVálasz

  Elég magasan van a léc...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!