Szavics körön kívülre került Nyíregyházán

Nyíregyháza – Módosították a szlovén-magyar irányító szerződését. Ha ajánlat érkezik érte, bármikor távozhat.
 
 
 
 
 

Szavics körön kívülre került Nyíregyházán

Nyíregyháza – Módosították a szlovén-magyar irányító szerződését. Ha ajánlat érkezik érte, bármikor távozhat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Brane Szavics 2005 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal meghatározó figurája a nyíregyházi férfi kosárlabdázásnak. Három részletben (2005-2009 között, 2010-2011-ben valamint 2014-től) ezidáig 198 NB I A csoportos meccset játszott a Marso-NYKK, illetve a Marso-Nyíregyháza (újabban Nyíregyháza Blue Sharks) színeiben, ezzel klubrekorder.

A szlovén-magyar irányító az amerikai Jawan Davis érkezésével létszámfelettivé vált a PVSK elleni idegenbeli meccsen, miután klubja nem vállalta be az ötödik légiós foglalkoztatásáért kifizetendő négymillió forintot. El lehet fogadni ezt a döntést? – tette fel a kérdést a kosarasnak a szon.hu.

– Kénytelen voltam beletörődni – válaszolta a portál megkeresésére Brane Szavics. – Amikor megérkezett az új játékos, számítottam rá, hogy ez történik majd. A múlt héten módosítottuk a szerződésemet, aminek most már az is része, hogy amennyiben lesz jelentkező csapat értem, akkor bajnokság közben szabadon távozhatok. Amíg ez nem történik meg, addig edzek becsülettel, ugyanúgy, mint eddig. Ha pedig szólnak, hogy játszanom kell, játszani fogok legjobb tudásom szerint, ha kiszorulok a csapatból, azt is tudomásul veszem. Várok a sorsomra.

Szavics előtt mindenesetre a szombati, Szolnok elleni hazai bajnokin ismét megnyílhat az út, hiszen a bajnok elleni meccsen vele együtt négy légiós áll Sitku Ernő rendelkezésére. Malcolm Miller ugyanis hazautazott Amerikába, hogy a múlt héten elhunyt nagymamája temetésén leróhassa a kegyeletét, és a tervek szerint csak vasárnap tér vissza. Ez lehet Szavics 199. bajnoki mérkőzése nyíregyházi mezben.

 
 

 

 
 • 18mimoza2016február04.20:16ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Én azt hallottam nem a pénz nagyságával és a csúszással van itt a baj!
  ...

  Én meg épp az ellenkezőjét hallottam, de ezek nyilván pletykák, biztosat csak konkrétan játékosoktól lehetne megtudni. Lekli hülye, ha a saját fizetésének összegét nyilvánosságra hozza, profi szinten pénzről nem is szoktak beszélni. Kizárólag a klubtulaj és a menedzser ismerheti a számokat, de szerintem lábak nélkül, fillérekért jött haza, és örül, hogy volt még egy fél éve. Neki lefőtt a kávé, nem fog ő már játszani egy percet sem.
  Az meg tisztán látható, hogy ez a csapat játszani tudna. Nyerhető meccseken tudunk partiban lenni, az ellenfelek játékosai, vezetői mindig megsüvegelik a taktikát, elismerik a kidolgozott játékokat, de van egy pont, amikor mindig kidurran a lufi. Rutintalanok a játékosok, éles szituációban pedig a rutintalan mindig is alul fog maradni fizikailag is és szellemileg is a rutinosabb játékosokkal szemben. A munkához való hozzáállásukon pedig meglátszik, hogy kaptak-e fizetést, vagy sem. Majdnem minden meccsen kint vagyok, már a bemelegítés intenzitásán látszik, hogy rendben vannak-e a csapat körüli dolgok, vagy nincsenek. Üres zsebbel, ingyenmunkásként nekem sem lenne kedvem széthajtani magam, esetleg aláállni egy fekának, hogy széttörjön.

   
 • 17mimoza2016február04.19:59ÚjVálasz

  Azok a játékosok, akik itt minimálbérnél többet kapnak, mind túlfizetettek. Szavicsot nem is értem, miért tartották még idén is itt, hiszen tavaly is össze-vissza szaladgált már csak a pályán.
  Hozzáteszem, ha én nem végezném el tisztességesen a munkám, már rég kirúgtak volna. Ezek a fiúk csak az éjszakában nagy királyok, nem a pályán...

   
 • 16zako2016február04.15:06ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Én azt hallottam nem a pénz nagyságával és a csúszással van itt a baj!
  ...

  Amennyiben a pénzzel nincs gond, és mégis csak ennyire képes a csapat, akkor szigorú számonkérés, és a nem teljesítőket nagyon gyorsan ráültetni a szívlapátra!
  De senki ne maradjon ki a számonkérésből! Az edzők sem!

   
 • 15zoli0072016február04.14:20ÚjVálasz
  Idézet: zako
  Az ellenfeleink mindig azt mondják, hogy az NyKK sok játékvariációban tud játszani.
  Lehetséges, hogy a rögtönzéseket látják variációknak, miközben nincs is semmiféle variáció!
  ...

  Én azt hallottam nem a pénz nagyságával és a csúszással van itt a baj! Zte szurkolók elmondtak, Lekli nem aprópénzért tért haza illetve a többi magyar és a légiósok sincsenek alulfizetve, időben megkapjak. Más a probléma oka!

   
 • 14zako2016február04.12:18ÚjVálasz

  A sorsolásunkat elnézve, lehet még max. 2 győzelmünk.
  Aztán reszeltek!

   
 • 13zako2016február04.11:49ÚjVálasz
  Idézet: zoli007
  Én is így látom! Ennek a csapatnak csak nevében van edzője, ténylegesen nincs. Vagy lehet ez a taktika, hogy nincs is taktika?
  ...

  Az ellenfeleink mindig azt mondják, hogy az NyKK sok játékvariációban tud játszani.
  Lehetséges, hogy a rögtönzéseket látják variációknak, miközben nincs is semmiféle variáció!
  Én továbbra is állítom, hogy a pénz hiánya húzódik a háttérben! Ilyen ímmel-ámmal játszó játékosoknál legtöbbször itt a bibi! A fizucsúszások! Ahogy ez felüti a fejét, onnantól az edző már csak kérni tud a játékosoktól, nem pedig követelni. De akkor meg minek erőltetni a dolgot? Esetleg ebből a nulla produktumból is meg lehet élni egyeseknek? Akkor minek változtatnának?
  De most ebből kipottyanás lesz, ha még időben nem lépnek! Mert mostanra mentálisan a MAFC és a Jászberény is magasan fölöttünk van!
  Nem gond! Lesz egy szépen felújított sportcsarnokunk, megtöltve másodosztályú csapatokkal!

   
 • 12zoli0072016február04.10:38ÚjVálasz
  Idézet: zako
  Már elnézést a kérdésért, de Te egyáltalán bármit is fel tudsz fedezni abból, hogy mit szeretnénk játszani?
  ...

  Én is így látom! Ennek a csapatnak csak nevében van edzője, ténylegesen nincs. Vagy lehet ez a taktika, hogy nincs is taktika?

   
 • 11zako2016február04.09:02ÚjVálasz
  Idézet: pointguard
  Nem értem ezt a Savic dolgot. Nyáron nem láttuk, hogy nem alkalmas arra a játékra, amit játszani szeretnénk? Vagy nem lehet hozzá alakítani a játékot?
  ...

  Már elnézést a kérdésért, de Te egyáltalán bármit is fel tudsz fedezni abból, hogy mit szeretnénk játszani?
  Mert én csak motiválatlan játékosokat, olyan jellegű kapkodást, amikor a játékosoknak gőzük sincs arról, hogy mit is kellene játszaniuk, és minden meccsen egy rakás eladott labdát látok!
  Azt a játékot nehéz a játékosoknak tartalommal megtölteni, ami talán nincs is!

   
 • 10pointguard2016február03.22:25ÚjVálasz

  Krstanovic leigazolása legalább akkora hiba volt, mint Savic nyári megtartása. Védekezésben nulla, lepattanója alig van, blokkja egyáltalán nincs.

  A pénzre szerintem ne hivatkozzunk, amíg még egy MAFC is képes idegenben bravúrokat hozni, vagy például a Pécs rendszeresen nyolcban van.

   
 • 9ettamogah2016február03.22:09ÚjVálasz

  Az új légiós szabály tett be Szavicsnak. Ahhoz már nem elég meghatározó, hogy egy külföldi helyét foglalja le. Gyors beindulásai már megkoptak és már sok volt az eladott labdája is. Rengeteget tett ezért a csapatért, de mindenki várta, hogy lépjenek valamit a vezetők és csak ebbe az irányba lehetett mozdulni.
  Krisztanovics is egy nagy leépülés az induláshoz képest. A dobásainak a minősége pocsék lett és a párharcokat is rendre elveszti a palánk alatt.
  A hazaiak pedig? Molnár Marcell és Bus Iván küzd tisztességgel, őket jó a pályán látni. A többi alibizés.
  Azt pedig nehéz elhinni, hogy anyagiak állnak az alulmotíváltság mögött, hisz vezetőnk megmondta, hogy nem vállaljuk túl magunkat.

   
 • 8zoli0072016február03.22:01ÚjVálasz
  Idézet: triplafekete
  Az a gond, hogy Sitku annyira elkezdett "futni", hogy egy hátsóval már legalább 5 lovat próbál egyszerre megülni!
  ...

  Ebben igazad van. Egy ember ennyi munkát megfelelően nem tud egyszerre elvégezni. A felmarkolt summa viszont biztos mutatós s jól is jön neki!
  Savicsra visszatérve, olvastam a sportban egy elemzésbe, hogy kétféle edző van, az egyik olyan jatékost vesz aki megvalósítja az ő taktikáját, a másik a játékosokhoz alakítja a taktikát.
  Kiderült az eredménytelenségből, hogy Sitku nem tudja ezekkel a játékosokkal az ő játékát megvalósíttatni. Neki kellene változtatni, mert úgy jár, mint a férfi kézilabda válogatott edzője, belebukik!
  Az más tészta, hogy Sitku jól nyalja a pártbélyeget, így megúszhatja...

   
 • 7triplafekete2016február03.20:28ÚjVálasz
  Idézet: nota
  Szavics egy remek 2-2 irányító, gyors, jól látja a társakat. Az ha valaki nem tudja jól használni nem az ő problémája. Pláne úgy hogy komoly múlt van mögötte, nem szerencsés így lecserélni.
  ...

  Az a gond, hogy Sitku annyira elkezdett "futni", hogy egy hátsóval már legalább 5 lovat próbál egyszerre megülni! Persze, hogy nem sikerül, nem csoda, hogy olyan a csapat játéka és edzettsége, amilyen!
  De minden bizonnyal anyagi gond is lehet a háttérben, olyankor szoktak ilyen lazán lötyögve hozzáállni a játékosok.
  Nyíregyházára bármennyire is jó játékos érkezik, törvényszerű, hogy max. 2 hónap alatt úgy leereszt, hogy rá sem lehet ismerni.

   
 • 6pointguard2016február03.20:19ÚjVálasz

  És ezt pont az az ember nem tudja, aki évekig együtt játszott vele és akit gólpasszokkal tömött? Tényleg érthetetlen.

   
 • 5nota2016február03.20:02ÚjVálasz

  Szavics egy remek 2-2 irányító, gyors, jól látja a társakat. Az ha valaki nem tudja jól használni nem az ő problémája. Pláne úgy hogy komoly múlt van mögötte, nem szerencsés így lecserélni. Sitku remek játékos volt, de szerintem vezetőnek nem biztos hogy olyan jó mert láthatóan sokszor az érzelmei, sértődöttsége vezérli...

   
 • 4pointguard2016február03.19:50ÚjVálasz

  Nem értem ezt a Savic dolgot. Nyáron nem láttuk, hogy nem alkalmas arra a játékra, amit játszani szeretnénk? Vagy nem lehet hozzá alakítani a játékot? Ő egy kontrollált rendszerben már Jászberényben sem tudott jól teljesíteni. Eléggé szerencsétlen így megválni tőle. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy évekkel ezelőtt mennyi örömet okozott nekünk a játékával. Ez így nem korrekt. Megérdemelne minimum ő is egy búcsúmeccset... Pláne nem értem a dolgot, amikor hozunk egy olyan játékost a helyére, aki korábban egy normális bajnokságban sem nyújtott még meggyőző teljesítményt. Annak idején ilyenkor egy Walkert húztunk elő, most nagyon messze állunk ettől a szinttől.

   
 • 3zoli0072016február03.16:17ÚjVálasz
  Idézet: Blasius4241
  Elmentem Pécsre megnézni a csapatot.......fogjuk a fáradtságra, de az új srác egy dupla nulla volt.
  Se védekezésben, se támadásban vagy irányításban nem mutatott semmit.
  ...

  Elkeserítő amit írsz! Én nem értem, hogy milyen munka lehet edzésen, hogy a játékosok hétről hétre egyre gyengébben játszanak kivétel nélkül! Én nagyon szerettem csupaszív játékát, most egy játékos sem küzd úgy ahogy elvárható lenne. A stáb nem tudja őket motiválni?

   
 • 2Blasius42412016február03.14:54ÚjVálasz

  Elmentem Pécsre megnézni a csapatot.......fogjuk a fáradtságra, de az új srác egy dupla nulla volt.
  Se védekezésben, se támadásban vagy irányításban nem mutatott semmit.
  Még Bus Iván is jobban mozgott nála.
  Krisztanovics az első pár fordulóban mutatott teljesítményét még csak meg sem tudja közelíteni és ez igaz Szavicsra is(ezért érthető lenne a helyettesítése mással, de a mutatott játéka alapján Davis inkább gyengítés, mintsem erősítés sajnos).
  Unruh és Miller általában próbálkoznak több-kevesebb sikerrel.
  Teljesen alul motivált csapat benyomását keltik, hiába jöttek fel -20 pontról -5 pontra, nem tudtak mit kezdeni a szituval (ja és Davis szinte egyáltalán nem volt ebben a periódusban a pályán).
  Ezzel a játékkal garantáltan osztályozót kell majd játszani.

   
 • 1zako2016február03.14:30ÚjVálasz

  Ilyen alapon a csapatból - Unruh kivételével - mindenki körön kívülre kerülhetne az NyKK-nál, beleértve az edzőket, és az egész csapatvezetést is!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!