Nem vállalják túl magukat anyagilag

Nyíregyháza - A nyíregyháziak ügyvezetője, Oláh István elárulta, hogy minden klub minimális célja a rájátszásba jutás, de valójában a fenntartható fejlődést szeretnék elérni.
 
 
 
 
 

Nem vállalják túl magukat anyagilag

Nyíregyháza - A nyíregyháziak ügyvezetője, Oláh István elárulta, hogy minden klub minimális célja a rájátszásba jutás, de valójában a fenntartható fejlődést szeretnék elérni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nagy tervekkel, a felsőházi rájátszásba való bejutással vágott neki a MARSO Nyíregyháza az idei bajnoki kiírásnak, ami azóta irreális elvárásnak tűnik a csapattal szemben. A piros-kékek a bajnokság első körében csupán három győzelmet tudtak begyűjteni, akárcsak a MAFC. A fővárosi együttessel karöltve csak a Jászberényt sikerül megelőznie, pedig a bajnokság végén két csapatnak a bennmaradásért kell majd játszania. Korábban a csapat szakmai igazgatója, Sitku Ernő úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy a nyolc közé jutásról alighanem már le kell mondaniuk, most már inkább arra kell koncentrálniuk, hogy az utolsó két hely valamelyikét elkerüljék.

– Az induló klub egyik célja, hogy már az első szezonjában megismételje az elmúlt tizenöt év mindösszesen négy alkalommal elért legnagyobb sikerét, a rájátszásba jutást – mondta a szon.hu megkeresésére Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A másik, ugyanolyan fontos cél, hogy a hazai nevelésű, legtehetségesebb játékosokat beépítse a felnőtt csapatba, illetve megfelelő feltételeket alakítson ki a hazai játékosok, egyben a klub fejlődése érdekében. Jelenlegi keretünkben nyolc igazolt nyíregyházi játékos található, mely alapja a további munkának. A valódi cél a klub részéről a fenntartható fejlődés, melynek látható a jele az is, hogy komoly ellenfelei tudunk lenni hazai pályán a nemzetközi téren is jelenlévő csapatoknak. A bajnokság hatalmasat erősödött az elmúlt időszakhoz képest, rendkívül kiegyensúlyozott lett a mezőny, egy-egy mérkőzésnek ebben a szezonban hatványozott jelentősége van.

Az eddigi mérleg mégis arra utal, hogy mintha rosszul mérték volna fel az elején az erőviszonyokat a klubnál. A játékoskiválasztással volt a gond, netán a felkészülés során rontottak el valamit?

– Minden első osztályban szereplő csapatnak minimális célja a rájátszásba jutás, ennek elérésében minden a klubban és a klubért dolgozó szereplőnek egyforma szerepe és felelőssége van az ügyvezetőtől a vezetőedzőn és technikai vezetőn át a gyúróig – így Oláh István. – A klub a lehetőségei szerinti játékoskerettel rendelkezik, mely a jóval magasabb költségvetésű csapatokkal szemben is felveszi a versenyt, a győzelmek mellett több esetben egy-két labdás mérkőzésen nem állt mellénk a szerencse.

A hasonlóan szereplő csapatoknál, mint a Kaposvár, a MAFC vagy a Jászberény már cseréltek légióst és edzőt is. Az előrelépés érdekében terveznek-e ilyet Nyíregyházán is vagy mindenki biztonságban érezheti magát? Van-e edzőkérdés?

– Minden esetben a hosszú távú fejlődést fogja a klub választani a rövid távú, adott esetben anyagilag túlvállalt, pillanatnyi sikerek helyett – felelte az ügyvezető. – Mindemellett folyamatosan figyeljük a játékospiacot, és a klub számára legelőnyösebb megoldásokat fogjuk választani az adott helyzetben. Profi játékosokkal és edzői stábbal rendelkezünk, akik tisztában vannak vele, hogy a hétről hétre nyújtott teljesítményük határozza meg a helyzetüket, a profi sportban sehol a világon nem létezik nyugdíjig tartó szerződés. Az új klub biztos lábakon áll, ami kizárólag annak köszönhető, hogy költségvetésének megfelelő felelős gazdálkodást folytat. A szurkolóknak ezúton is köszönjük, hogy ilyen szép számmal vannak jelen az „új hazai” pályánkon rendezett mérkőzéseken, a Bem-iskolában.

 
 

 

 
 • 3zoli0072016január25.15:45ÚjVálasz
  Idézet: zako
  Ez a csapat az ügyvezetőtől kezdve, az edzőn keresztül, egészen a tartalékokig egy katasztrófa!
  ...

  Zako! Teljesen igazad van! Ez katasztrófa, még nem csináltam ilyet, de a vége előtt 5 percel otthagytam a meccset. Rossz volt nézni! Hülyét csináltak a csapatunkból, Zorán hogy örülhetett ennek! Visszavágott Sitkunak.

   
 • 2zako2016január25.09:50ÚjVálasz

  Ez a csapat az ügyvezetőtől kezdve, az edzőn keresztül, egészen a tartalékokig egy katasztrófa!
  Soha nem gondoltam volna, hogy valamikor is a Ferenczi korszakra úgy fogok visszagondolni, hogy még az is jobb volt!
  Ez is elérkezett!
  Ezért az értékelhetetlen teljesítményért nem fizetést kellene adni, hanem befizettetni mindenkivel a csapatkasszába! De aztán nem lenyúlni az összegyűlt - nem csekély - összeget!

   
 • 1zoli0072016január24.23:27ÚjVálasz

  Ha értene hozzá, amit csinál, rég elküldte volna ezt a stábot, mert a csapat fejlődik, csak visszafele nagyon rövid távon! Hosszú távú fejlődésnek nyoma sincs, évek óta vagy kiesünk vagy éppen bent maradunk. Így lesz ez most is! Radikális változás kell!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!