Csúszik a Bujtosi Csarnok felújításának befejezése

Nyíregyháza - Jelen állás szerint az idei bajnokságot már a Bem Általános Iskolában fejezik be a "Kék Cápák".
 
 
 
 
 

Csúszik a Bujtosi Csarnok felújításának befejezése

Nyíregyháza - Jelen állás szerint az idei bajnokságot már a Bem Általános Iskolában fejezik be a "Kék Cápák".

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem a MAFC az egyetlen csapat az idei bajnokságban, amelyik nem a megszokott környezetében játssza a hazai mérkőzéseit. Mint ismert, Nyíregyházán a Bujtosi Szabadidő Csarnok külső felújítására már korábban sor került, azonban a belső munkálatok még jelenleg is folynak, az épület darabokra van szedve. A nyíregyházi kosárlabda csapat otthona sokkal modernebb lesz a korábbi állapotokhoz képest: a nemzetközi szabályokhoz alkalmazkodó beléptető rendszer, új vendégszurkolói- és VIP-szektor is készül, új orvosi-, valamint egészségügyi szoba is lesz a csarnokban. Emellett a teljes nézőteret is felújítják, a korábbi székeket kicserélik, valamint egy mobillelátó segítségével a befogadóképesség is nőni fog.

Noha eredetileg még arról volt szó, hogy akár február közepén birtokba veheti a MARSO Nyíregyháza "régi-új" otthonát, a dolgok jelenlegi állása szerint áprilisnál hamarabb nem fog elkészülni a csarnok. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat mérkőzéseinek ősztől otthont adó Bem Általános Iskolában fogja befejezni a szezont.

- Az idei szezonban már nem játszunk a Bujtosi Csarnokban - mondta Sitku Ernő, a csarnokot üzemeltető Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. versenysport igazgatója és a kosárcsapat szakmai igazgatója. - Arról már korábban beszéltem, hogy nem a legideálisabb a helyzet, mert gyakran váltogatnunk kell az edzések helyszínét. A Bem Iskolát megszerettük, de ott csak délutánonként dolgozunk, emiatt a taktikai dolgokon kívül kénytelen vagyok dobófeladatokat is becsempészni az ottani edzésekre, hogy valamennyire érvényesülhessen a hazai pálya előnye. A másik hátrány ezen kívül akkor jelentkezik, ha sérültünk van. Itt sajnos nincsen lehetőség arra, hogy a játékosok edzés előtt felfeküdjenek a gyúrópadra, hogy ott felkészítsék őket az edzésekre. Ezek a dolgok hiányoznak, de csak dicséret illeti a srácokat a hozzáállásuk miatt.

 
 

 

 
  • 1zoli0072016január09.13:25ÚjVálasz

    Ezen meg sem lepődöm, hogy magyarországon valami nem készül el időben! Igazi magyaros! Legalabb lesz mire fogni a gyenge szereplést s így jövőre is ragaszkodni az edzői székhez!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!