Unruh feledtetheti Taylort

Nyíregyháza – Sitku Ernő beszélt honlapunknak a legutóbb szerződtetett Taricról és az amerikai hátvédról.
 
 
 
 
 

Unruh feledtetheti Taylort

Nyíregyháza – Sitku Ernő beszélt honlapunknak a legutóbb szerződtetett Taricról és az amerikai hátvédról.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az elmúlt évekhez képest nem áll rosszul a csapatépítéssel a Marso NYKK, hiszen Haris Taric és Tate Unruh szerződtetése után már csak egy légiós hely kiadó. Ezzel gyakorlatilag már majdnem teljes a létszám. Az újabb külföldi játékos érkezésére azonban várhatóan még egy kicsit később kerül sor, mert Sitku Ernő azt még egyelőre nem döntötte el, hogy a 3-as, vagy az 5-ös poszton lenne még szükségük további erősítésre.

– Valóban nem állunk rosszul, ami mindenképpen örömteli – kezdte mondandóját Sitku Ernő, az NYKK szakmai igazgatója. – Miután eldőlt, hogy Ronnie Taylor nem tér vissza hozzánk, a helyére egy olyan játékost szerettem volna igazolni, aki ponterős, jó százalékkal dob és az 1-es poszton is tud segíteni. Úgy tűnik, hogy Tate Unruh ilyen. A statisztikája nagyon biztató. Haris Taricról azt mondták, hogy személyében egy nagyon jó fizikumú, jó mentalitású játékost találtuk. Az elmúlt években a Közel-Keleten játszott, ezért is került ki az európai kosárlabda látószögéből. Most oda szeretne visszakerülni, és reméljük, hogy a nálunk nyújtott jó teljesítményével ez sikerül is neki. Elvileg 3-as poszttól az 5-ösig mindenhol bevethető, de a 4-es az igazi posztja. Pontosan azt majd akkor fogjuk meglátni, hogy mennyire mozog otthonosan a másik két poszton is, ha már velünk lesz. Taric várhatóan augusztus 16-án csatlakozik hozzánk, míg Unruh-nak augusztus 25-én még bajnokija van Ausztráliában. Ő ezt követően fog érkezni.

A nyírségiek szakvezetője elárulta, hogy nagyon sok edzőmérkőzést tervez csapata számára a felkészülési időszakban, mert akkor fog kiderülni igazán az, hogy az új játékosoktól mit várhat.

– Valószínűleg az utolsó külföldi játékos leigazolására még várni kell – folytatta a tréner. – Egyelőre még nem döntöttem azt el, hogy a 3-as, vagy az 5-ös posztra hozzunk játékost. Szeretnék sok edzőmeccset játszani, és akkor fog kiderülni, hogy a külső, vagy a palánk alatti részleget kellene még megerősítenünk.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!