Alakulóban a helyi kötődésű csapat

Nyíregyháza – Sitku Ernő szerint augusztusnál hamarabb nem várható légiós érkezése az NYKK-hoz.
 
 
 
 
 

Alakulóban a helyi kötődésű csapat

Nyíregyháza – Sitku Ernő szerint augusztusnál hamarabb nem várható légiós érkezése az NYKK-hoz.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A múlt héten három új játékos érkezését is bejelentette a Marso NYKK. Lekli József Zalaegerszegről tért haza, Bus Iván Szombathelyről, míg Fazekas Csaba az U16-os csapat meghatározó játékosaként került fel a felnőttekhez. Előbbi két játékos már a következő szezonban is komoly erősítést jelenthet a nyírségiek számára, míg utóbbi hosszabb távon számíthat erősítésnek. Sitku Ernő honlapunknak elárulta, hogy tudatosan akarnak egy helyi kötődésű, nyíregyházi játékosokból álló magyar keretet kialakítani.

– Korábban már beszéltünk arról, hogy akkor lesz stabil csapatunk, ha sikerül egy igazi, helyi kötődésű keretet kialakítani – mondta Sitku Ernő, az NYKK szakmai igazgatója a BB1.hu érdeklődésére. – Ezt mindenki tudja, hogy nem egy egyszerű feladat, viszont ebbe a szemléletbe beleillik a legutóbbi három igazolt játékosunk is. Lekli József harcossága, küzdeni tudása példaértékű. Az elmúlt szezonban az erőszakos lepattanó-munka nagyon hiányzott a csapatunkból, az ő segítségével biztos, hogy előre fogunk tudni lépni ebben is. Bus Iván szintén ez a koncepció, hiszen nyíregyházi, itt lett U18-as bajnok. Mióta elment innen, nem kapott túl sok lehetőséget, de ő is tudja, hogy itt az ideje a bizonyításnak, ha kosárlabdázó szeretne lenni. Minden adottsága megvan hozzá, fizikailag nagyon jó az 1-es poszthoz. Szeretném, ha nem csak egy játékos lenne a sok közül, hanem kicsit egyfajta vezető szerepet is be tudna tölteni a csapaton belül, mert irányítóként ez fontos. Fazekas Csaba egy nagyon fiatal srác, ő az első olyan játékosa annak a közös munkának, ami pár éve indult Nyíregyházán az utánpótlásképzésben. Nyilván neki még nem lesznek nagy feladatai, de az lenne a fontos, hogy kicsit megismerje a felnőtt csapat ízét, majd hosszú távon nyújtson számunkra erősítést. Nagyon bízunk abban, hogy Nyíregyházán fogja tudni megvalósítani az A-csoportos karrierjét.

Várhatóan a magyar játékosok tekintetében már nem lesz nagy mozgolódás az NYKK-nál sem, azonban három légiós helyet még biztosan be fognak tölteni. Jelenleg egy ilyen státusz adott, hiszen a már gyakorlatilag nyíregyházinak számító szlovén-magyar irányító, Brane Szavics a következő szezonra is élő szerződéssel rendelkezik.

– Annyi biztos, hogy nagy lehetőség már nem lesz magyar játékost igazolni – folytatta a csapat szakmai igazgatója. – Nem mondom, hogy ezzel végleges a magyar játékosok kerete, de előbb szeretnénk látni azt, hogy milyen légiósokat sikerül találnunk. Természetesen az ő kiválasztásuk már zajlik, de augusztusnál hamarabb nem várható konkrétum. Örülnék, ha olyan anyagi helyzetünk lenne, ha már ilyenkor aláírhatnánk szerződéseket, de sajnos most még nagyon magas a játékosok ára. Várjuk vissza Ronnie Taylort, valamint keresünk egy 3-4-es, valamint 4-5-ös poszton bevethető játékost.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!