Nincs jó véleménnyel az új légiós-szabályról

Nyíregyháza – Brane Szavics a következő szezont is az NYKK-ban kezdi meg, ahol talán már komolyabb célokért küzdhet majd, mint legutóbb.
 
 
 
 
 

Nincs jó véleménnyel az új légiós-szabályról

Nyíregyháza – Brane Szavics a következő szezont is az NYKK-ban kezdi meg, ahol talán már komolyabb célokért küzdhet majd, mint legutóbb.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mint ismert az MKOSZ új légiós-szabálya értelmében a következő szezontól csapatonként maximum öt nem Magyarországon nevelkedett játékos lehet. Az új szabályozásnak elsősorban azok a honosított játékosok a vesztesei, akik az elmúlt években magyar állampolgársághoz jutottak, jövőre azonban ismét egy külföldi játékos státuszát fogják betölteni. Ilyen a Nyíregyháza szlovén-magyar irányítója, Brane Szavics is. Az ő esete azonban mégis egészen más a többi honosított játékosához képest.

– Nincs jó véleményem az új szabályozásról, és nem is értek vele egyet – mondta Szavics a BB1.hu érdeklődésére. – Jelenleg ugyanolyan elbírálás alá esek, mint például azok az amerikai játékosok, akik soron kívüli eljárásban lettek honosítva, nincsen helyi gyökerük, míg én már több szállal Magyarországhoz kötődök évek óta. Kivártam az időmet, megcsináltam az állampolgársági vizsgát, magyar feleségem van, és gyerekeim. Nem hiszem, hogy ezt lehetne ahhoz hasonlítani, mint akiknek semmilyen kötődésük nincsen az országhoz, azt leszámítva, hogy játszottak itt egy-két szezont. Úgy gondolom, hogy ezekre az esetekre kellett volna valamilyen külön szabályozást készíteni, mert ez így nincs rendben. Különbséget kellene tenni az esetek között. De említhetném Török Rolland példáját is, aki teljesen magyar, mégis külföldinek számítana a bajnokságban.

Az NYKK életében viszont valószínűleg ennek nem lesz komolyabb jelentősége, hiszen anyagi szempontokat is figyelembe véve egyébként sem töltenék be a maximális öt külföldi helyet. Várhatóan a gyakorlatilag nyíregyházinak számító Szavics mellé még két-három légiós érkezhet.

– A csapat szempontjából szerencsére ennek nincs most olyan nagy jelentősége – folytatta az irányító. – Nekem a következő szezonra is érvényes szerződésem van, míg rajtam kívül egyébként is csak két-három külföldi játékosunk lenne, mivel az már nagyon sok pénzbe kerülne, hogy az összes helyet betöltsük. Így szerencsére nem lett rosszabb a helyzet, annyi a különbség, hogy magyar útlevéllel is utazhatok. Lesz némi változás a klubnál, én úgy hallottam, hogy jövőre komolyabb céljaink lesznek. Alapvetően szeretnénk annál feljebb lépni, minthogy csak a biztos bennmaradásért küzdjünk.

 
 

 

 
  • 1SZEDEAKFAN.NO12015június15.22:49ÚjVálasz

    Persze hogy nincs jó véleménnyel...
    1 nem üti meg a légiós szintet...
    2 tenyleg szar a magyar a tényleg magyar kötődésűekre nézve a szabály....!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!