A stabil nyolc a cél a Nyírségben

Nyíregyháza – Sitku Ernő már az új edzői teamet keresi, a klubnál magyar vezetőedzőben gondolkodnak.
 
 
 
 
 

A stabil nyolc a cél a Nyírségben

Nyíregyháza – Sitku Ernő már az új edzői teamet keresi, a klubnál magyar vezetőedzőben gondolkodnak.

Simán bentmaradt az A-csoportban a Marso-NYKK csapata, a nyíregyháziak elkerülték a play out-ot – de ennél többre vágynak a keleti végeken. Sitku Ernő, a vezetőedzőből szakmai igazgatóvá avanzsált szakember a BB1.hu érdeklődésére elmondta, már folynak a tárgyalások a jövőt illetően, először is a megfelelő szakmai stábot szeretnék megtalálni.

– Olyan komplett edzői teamet akarunk összerakni, amibe a vezetőedző mellett egy orvosi stáb, erőnléti edző is beletartozik. Természetesen a legfontosabb a vezetőedző személye, ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudok mondani, magyar trénerben gondolkodunk – mondta Sitku.

A volt válogatott center azt is hozzátette, a fiatalok beépítése mindenképpen folytatódik, mert ez lehet az alapja egy olyan csapatnak, amelyik már nem a play out elkerüléséért küzd, hanem komolyabb céljai is lehetnek.

– A cél egyértelmű: olyan csapat kialakítása, amely hosszabb távon, stabilan a legjobb nyolcban tud végezni és képes megragadni a legjobbak között. Nyíregyházán van igény a közönség részéről az élvonalbeli kosárlabdára és az idei, nehezebb helyzetben is bizonyították a szurkolók, hogy kötődnek a klubhoz, a sportághoz. A magasabb célok eléréséhez természetesen majd kellenek a megfelelő légiósok, de amit szeretnék külön hangsúlyozni: ahhoz, hogy egy stabil, nem a kiesés ellen harcoló csapat legyen Nyíregyházán, biztosan kellenek a helyi kötődésű játékosok. Ezért vagyok nagyon büszke arra, hogy Molnár Marcellt vagy Kósa Danit sikerült a csapatba építeni, ők jelenthetik a folytonosságot és a jövőt. Persze kellenek további igazolások, de a játékosállomány kialakítása a jövő zenéje. Az élő szerződéssel rendelkező hazai játékosaink maradnak, egyelőre ennyi biztos.

 
 

 

 
  • 1zako2015május21.15:01ÚjVálasz

    Majd akkor hiszem el a komolyabb célokat, amikor Makit nem látom a csapat környékén sem!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!