Előrébb lépne az NYKK

Nyíregyháza - Sitku Ernő szakmai igazgatóként jóval szélesebb stábot alakíthat ki. Ronnie Taylort szeretné jövőre is a csapatában tudni.
 
 
 
 
 

Előrébb lépne az NYKK

Nyíregyháza - Sitku Ernő szakmai igazgatóként jóval szélesebb stábot alakíthat ki. Ronnie Taylort szeretné jövőre is a csapatában tudni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az alapvető célkitűzését teljesítette az ide bajnokságban a Marso NYKK, ám mégis lehet némi hiányérzete a csapat szurkolóinak. A szezon második felére egy olyan keret állt össze, amely talán többre is hivatott lehetett volna, de az addigra összeszedett tetemes hátrányukat már nem sikerült ledolgozniuk a piros-kékeknek, így be kellett érniük azzal, hogy a play-out-ot biztosan elkerülik, viszont a legjobb nyolc közé már nem tudnak bejutni.

– Kicsit felemásra sikerült ez a szezon valójában, hiszen azt a célunkat elértük és teljesítettük, hogy ne legyenek kiesési problémáink, mint tavaly, viszont az alapján, ahogy a srácok dolgoztak, lehetett volna még szebb is ez az eredmény – kezdte értékelését Sitku Ernő, az NYKK szakmai igazgatója. – A közvetlenül előttünk végzett csapatok nem nyújtottak nálunk sokkal jobb teljesítményt, ezért ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, és harmarabb összeáll az a keret, amivel sikeresek tudtunk lenni, akkor előrébb végezhettünk volna.

– Mikor érezte úgy a bajnokság során először, hogy végre kezdenek összeállni? Mi volt ebből a szempontból a kulcsmomentum?

– A januári időszakunk már jobb volt, mint a korábbiak. A kulcs Ronnie Taylor érkezése volt, aki egyfajta magabiztosságot és nyugalmat adott a csapatnak. Ő végig nagyon jól dolgozott, és remekül kézben tudta tartani a csapatot. Emellett pedig, ha arra volt szükség, akkor magát is előtérbe tudta helyezni.

– Ahogy korábban említette, az előző szezonhoz képest sikerült előrelépniük. Mi lehet a cél Nyíregyházán a következő bajnokságban?

– Olyan csapatot szeretnénk építeni, ami esélyes arra, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. Az építkezés első lépcsője az volt, hogy idén a bennmaradással nem volt problémánk. A továbbiakban pedig szeretnénk a rájátszásba való jutást kitűzni célul. Ha ez összejön, akkor utána jó lenne egy stabil csapatot kialakítani, amelyik a középmezőnyhöz tartozik.

– Van már esetleg elképzelésük is arról, hogy kik alkothatják a jövő évi csapatot?

– Nagyrészt az idei csapatunk fogja képezni a jövő évi csapat alapját. Ahogy az a bajnokság vége felé is érződött, a nyíregyházi fiatalokra mindenképpen számítunk. Molnár Marcell és Kósa Tamás is egyre nagyobb szerepet kaptak, és többször is tudtak élni ezzel a lehetőséggel. A győztes mérkőzéseinket megnézve látni lehet, hogy csak öt játékosra nem lehet építeni, ezért nagyon fontos, hogy a kispadról is érkezzen megfelelő segítség. Akkor lehetünk igazán erősek. Az utolsó hazai mérkőzésünk már ilyen szempontból egészen tetszett, hiszen volt hét játékosunk is, aki tíz pont körül dobott.

– Több légiós is megfordult az idei csapatban. Ki az, akit a következő bajnokságban is szívesen látna csapatában?

– Ronnie Taylort mindenképpen szeretném megtartani. Nyíregyházán sikerült megtalálnia a számítását, és azt mondta, ha a csapat a jövőben komolyabb célokért fog küzdeni, akkor szívesen maradna nálunk. Nagyon kedvelem Nikola Vaszojevicset is, akinek a hozzáállásával és a munkájával is maximálisan elégedett voltam. De egyelőre még meg kell várnunk azt, hogy jövőre hány légiós szerepelhet csapatonként, és utána fogunk dönteni. Azt egyébként nagy előrelépésnek tartom, hogy a korábbi évekhez képest a légiósok kifejezetten jól érzik magukat és szívesen maradnának nálunk.

– Sokak számára még nem teljesen tisztázott a jövő évi szerepe. A csapat munkájáért már szakmai igazgatóként felel, ez miben jelent változást a korábbihoz képest?

– Ez a pozíció egy olyan munkamenetet feltételez, hogy bővebb lesz a szakmai stáb. A szakmai igazgató feladata ennek az összeállítása. Az orvosi stábtól kezdve a kondiedzőkön keresztül a pszichológusig nekem kell majd eldöntenem azt, hogy ki dolgozzon a csapat mellett. Szeretnénk minél jobb feltételeket teremteni. Az edzések nagy részét továbbra is én fogom tartani, csak mindig meg kell találnunk a megfelelő időbeosztást, mert a Nyíregyházi Sportcentrumban is van másik munkám. A mérkőzéseken pedig ugyanúgy én fogok meccselni. Siska János nagy segítségemre van, hiszen a mérkőzések előtt az ellenfél feltérképezésének 90%-át ő végzi. Összevágja az anyagokat, lerajzolja az ellenfél játékait, de az edzésmunkában is segít. A technikai képzéseket például nem is tudnám kizárólag egyedül végezni. Elképzelhető, hogy még egy edzőt megpróbálunk majd bekapcsolni a munkába, aki a segítségünkre lehet.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!