Ante Perica a Körmend edzője

Körmend - A 44 éves szakember Ausztriában dolgozott legutóbb.
 
 
 
 
 

Ante Perica a Körmend edzője

Körmend - A 44 éves szakember Ausztriában dolgozott legutóbb.

Ante Perica személyében megtalálta az Egis Körmend új vezetőedzőjét. A horvát nemzetiségű szakember 1970. június 09-én született Splitben. Elméleti fizikai doktorija mellett sporttudományokból is Ph.D fokozatot szerzett. Dolgozatát az európai élvonalbeli védekezések elemzéséből és kiértékeléséből írta.

A szakember kiválóan beszél angolul és németül. Korábban másodedzőként dolgozott Jasmin Repesa mellett a török Tofas Bursa és a horvát BC Split csapatainál. 2005-ben a szlovén U21-es válogatott szakmai vezetője volt.

Vezetőedzőként tevékenykedett a BC Koper, a BC Elektra Sostanj és a BC Pivovarna Lasko csapatánál. 2007-től Ausztriában dolgozott, ahol az Oberwart Gunners gárdájával alapszakaszt nyert és megkapta az év edzője címet. Egy újabb itt eltöltött esztendő után a ciprusi Apollon Limasol, a következő szezonban pedig a horvát Trogir vezetőedzője volt. Az utolsó három szezonban újra Ausztriában dolgozott. A Kapfenberg Bulls együttesével az első két évben az alapszakasz harmadik helyéig jutott.

Ante Perica szerződése Körmenden a most zajló szezonra szól, azzal a kikötéssel, hogy a klub – a felek megállapodása alapján – a kontraktust január 31-ig felbonthatja.

Ante Perica a mai napon megérkezett Körmendre, ma este már megismerkedik új csapatával - adta hírül a piros-feketék hivatalos honlapja.

 
 

 

 
 • 4skarpskytt2014október27.21:11ÚjVálasz

  Repesa régebben azért több csapatánál is elég szép, látványos támadójátékot hozott (bár mondjuk Rómában volt ehhez neki egy Bodiroga), ha ebből ellesett valamit még jó is lehet.

   
 • 3panafan2014október27.21:08ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  A délszláv edzők többsége, a nagymértékben a szigorúan kontrollált játék híve, nálunk pedig az amerikai játékosok a meghatározóak, akik szintén köztudott, hogy nem nagyon szeretik ezt, (mert a...
  ...

  Azért osztrákoktól megy Hozzátok, ahol egy csapatban több amerikai is van.

   
 • 2raptor2014október27.20:16ÚjVálasz

  A délszláv edzők többsége, a nagymértékben a szigorúan kontrollált játék híve, nálunk pedig az amerikai játékosok a meghatározóak, akik szintén köztudott, hogy nem nagyon szeretik ezt, (mert a fuss, dobj, zsákolj játékon nőnek fel) és szerintem a magyaroknak sem nagyon fekszik. Ez így azért nem biztos, hogy szerencsés felállás. Anno Sabi helyére érkező "nagynevű" Z. Martic sem tudott vele mit kezdeni. Persze kívánom, hogy mihamarabb találja meg a jó utat, a csapat kémiáját, hiszen még lehet játékos(oka)t is cserélni.
  De a Körmendre azért nem ezek a dolgok voltak jellemzők!!

   
 • 1balldontlie2014október27.19:06ÚjVálasz

  Valaki ismeri? Milyen lehet?
  Amúgy, ha pénteken nyerünk, nálam van egy jó pontja...
  MTE!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!