Nincsen magyarázat ilyen hajrára

Kaposvár/Zalaegerszeg - Baki Gergely végre vendégként is megérezhette a siker ízét szülővárosában, Mohácsi Máté önkritikus.
 
 
 
 
 

Nincsen magyarázat ilyen hajrára

Kaposvár/Zalaegerszeg - Baki Gergely végre vendégként is megérezhette a siker ízét szülővárosában, Mohácsi Máté önkritikus.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!

Nem akármilyen utolsó negyedet látott Zalaegerszegen a közönség vasárnap este. A magabiztosan vezető ZTE KK még a 35. percben is több, mint tízpontos előnyben játszott, ám a Kaposvár megérezte a lehetőséget és páratlan fodítással elvitte a két pontot Zalából. A találkozó után a vendégek egyik legjobbja, valamint a ZTE csapatkapitánya értékelt.

Baki Gergely egykori csapata ellen egészen extra teljesítményt nyújtott. Szinte nem tudott hibázni és oroszlánrészt vállalt a Kaposvár nem mindennapi fordításából.

- Nem tudom, hogy a ZTE elhitte-e már 19 pontos előnyénél 30 percnyi játék után, hogy megvan ez a meccs, igyekeztünk jól kezdeni a negyedik negyedet, ami sikerült is, aztán próbáltuk ezt a hullámhegyet meglovagolni. A játék lélektana pedig hozta, hogy az a csapat, akinek minden bejön, belelendül, a másik oldalon pedig minden dobás kimarad. Ez hazánkban elég ritka, inkább az NBA-ben fordul elő, persze ott 12 perc egy negyed, sokkal több hasonló fordulat jellemző. Három negyeden keresztül csak kerestük a játékunkat, igyekeztünk kikapcsolni a kulcsjátékosokat, ami kezdetben egyáltalán nem ment. Ennek ellenére nem adtuk fel és próbáltunk a meccsben maradni, a zárónegyedben aztán olyan feltámadást produkáltunk, ami nem mindennapi. Az pedig, hogy ez szülővárosomban sikerült, még különlegesebbé teszi az egészet. Itt nőttem fel, itt jártam iskolába, itt ismerkedtem meg a kosárlabda szépségeivel – mindig különleges érzés itt pályára lépnem. Végre lett egy meccs, amikor ellenfélként is szívesen gondolok vissza az itt eltöltött időre.

Mohácsi Máté önkritikusan értékelt a kudarcot követően, s már a Pécs elleni találkozóra is előretekintett.

- Nehéz mit mondani, gratulálok a Kaposvárnak, hiszen szenzációsan játszottak az utolsó negyedben. Azonban mi csak magunkat okolhatjuk: ezt mi, játékosok rontottuk el és száz százalékig vállaljuk is érte a felelősséget. Sokat tett az ellenfél a győzelemért, de mi tettük könnyebbé a dolgukat, sajnos. Nem volt vezér a csapatban, nem volt, aki, amikor folyamatosan jött vissza az ellenfél, hogy „gyerekek, álljunk meg, játsszunk valamit”; aki figyelmeztetett volna, mit is kellene tenni. Nem fordult ilyen még elő pályafutásom során sem pro-, sem kontra. Borzasztó élmény volt, elnézést kérünk szurkolóinktól. 34-35 percig jól játszottunk, végrehajtva az edzői utasításokat. Ami utána történt, arra nincsen magyarázat, ezért is vállaljuk érte a felelősséget. Más kérés persze, hogy amikor a Kaposvár ráérzett a lehetőségre, mindent megtettek a fordításért, s minden sikerült nekik. A kezdetben halványabb légiósaik olyan teljesítményt nyújtottak – köszönhetően persze védekezésünk hiányának is -, ami párját ritkítja. Elhangzott a 3. negyed utáni időkérésnél is, hogy még nincs meg ez a meccs, nem szabad pezsgőt bontani, koncentráljunk tovább, ám ebből semmi nem valósult meg. Két idegenbeli sikerünket sajnos ezzel a vereséggel kitöröltük, így nincs más lehetőség, mint csütörtökön mindent beleadva, foggal-körömmel kell küzdenünk a Pécs ellen. Nincs más lehetőség, győzni kell!

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!