MK: soproni bronzérem, izgalmas meccsen

Budapest - Tizennyolc pontos hátrányból fordított a PVSK, de a végén behúzta a Sopron a meccset.
 
 
 
 
 

MK: soproni bronzérem, izgalmas meccsen

Budapest - Tizennyolc pontos hátrányból fordított a PVSK, de a végén behúzta a Sopron a meccset.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem nagyon jellemző az európai gyakorlatra, hogy a kupadöntőkön megrendezik a mérkőzést a harmadik helyért, Magyarországon viszont így szokás és tulajdonképpen a Pécs és a Sopron is motivált lehetett egy éremmel kapcsolatban, igaz, az elődöntőben nagyon szoros meccset vesztő soproniak csalódottabban kezdhették a meccset.

Ennek ellenére eleinte jórészt az ő akaratuk érvényesült, alaposan megszórták ellenfelüket. Mezőnyből nagyon jó százalékkal dobtak, különösen Tiggs volt elemében. A Sopron már a 9. percben 12 ponttal vezetett, vagyis a pécsiek ezúttal is gyengén kezdtek, akárcsak az előző két meccsükön. Csirke Ferenc a fiataloknak is megadta a lehetőséget a találkozón, Kővágó-Laska, Czukor és Antóni is pályára lépett már az első negyedben, melynek végére kicsit feljebb zárkózott a PVSK, de Dénes kosara még a tíz perc letelte előtt a harmincadik soproni pontot jelentette.

Alighanem a relatíve tétnélküliséget jelezte, hogy kifejezetten jól céloztak a felek kintről, a Sopron első hét tripla-kísérletéből hat (!) talált, a Pécsnél 3/4 volt az arány. Takács és Tóth távolija után Molnár közelről is betalált (a magyarok tehát a másik oldalon is vitték a prímet) és már 14 pont volt a különbség. Tigssel nem tudtak mit kezdeni a pécsiek, a 17. percben 13 pontnál és 6 kiharcolt faultnál járt. Az eltiltott Harazin hiányában palánk alatt kissé hátrányban volt a PVSK. Már tizenhattal is előrébb járt az SKC, végül 54-40-es előnnyel mehetett nagyszünetre.

Takács és Tiggs a második félidőben is ott folytatta, ahol abbahagyta az elsőben. 58-40-re vezetett pontjaikkal a Sabáli-csapat a harmadik negyed elején. A laza védekezést hozó meccsen a PVSK ekkor egy 7-0-ás sorozattal jelezte, hogy nem adja fel. Takács Norbert viszont nem tudott kintről hibázni, ötből ötödik tripláját küldte a helyére. De a szívós Pécs kapaszkodott, Nelson triplájával tízen belülre jöttek, majd Bíró hármasa és újra Nelson kosara után nyílt volt a bronzmeccs - a Pécs ekkor 24-10-es rohanást produkált, összességében 10 ponttal nyerte a harmadik negyedet (66-70).

Bíró Olivér tizedik pontja volt a zárónegyed első kosara, úgy tűnt, csak idő kérdése a pécsi fordítás - és jött is, Popadics triplájával már náluk volt az előny! Ekkor már szó sem volt a fiatalok "menedzseléséről" vagy edzőmeccsről, keményen harcolt mindkét fél a bronzéremért... Egálról indult az utolsó négy perc, soproni oldalon Ruják András vette hátára a csapatát, két támadásból hintett két triplát (73-79). Tiggs büntetői 8-0-ás soproni etapot jeleztek, de tévedett, aki azt hitte, eldőlt a meccs: Popadics egymás után öt büntetőt dobott be, majd Tiggs szabaddobásai után egy duplát is helyére küldött (80-83). Az utolsó perc Bíró kosarával indult, Sabáli pedig azonnal időt kért. Tiggs csak egy büntetőt dobott be, 82-84-nél pedig pécsi időkérés következett. De fordítani már nem maradt idő, nagy csatában a Sopron KC lett a 2016-os Magyar Kupa bronzérmese.

Csirke Ferenc, a PVSK edzője: Gratulálok mindkét csapatnak, a meccs alapján akár két bronzérmet is ki lehetne osztani. A játékosok a második félidőben végre elhitték, hogy előbb védekezni kell, és utána jöhet a támadás. Nagyon megszorongattuk a Sopront, de sajnos ahhoz kevesen vagyunk, hogy egy ekkora hátrányt előbb ledolgozzunk, majd a végjátékot is jól bírjuk. Büszke vagyok a játékosokra, ennek a hétvégének erőt kell adnia a bajnokságra.

Sabáli Balázs, a Sopron edzője: Az elvesztett elődöntő után azt kértem a játékosoktól, hogy ne úgy álljunk a bronzmeccshez, mint egy szükséges rosszhoz, hanem nyerjünk, és szerezzünk önbizalmat. Azt viszont már egyre nehezebben akarom elhinni, hogy minden meccsen tetemes előnynél nekiállunk rosszul játszani, és nehézzé tesszük a találkozót. Örülök a bronzéremnek.

 
 

 

 
 • 19fatestapolo2016február21.23:03ÚjVálasz
  Idézet: kirilenko81
  A Pécs szerintem azért nem tudott nyerni, mert a második félidőben Csirke csupán háromszor cserélt: Budimir negyedik hibája után bejött helyette Nelson, Nelson sérülése után visszajött Budimir...
  ...

  Megérdemelte volna a Pécs a győzelmet, a dicséretet mindenképpen. Sajnos nem az első meccs, ami a légiósok miatt ment el. Persze ebben nem csak a légiósok a hibásak, akik bűn rosszul játszanak meccsek óta, azoknak nem kell ennyi lehetőséget adni. Ki kellene használni Pécsen a jövő hetet az igazolásra, kellene center és nem streetballt játszó külföldi. Csapatjátékos kellene, nem aki a statisztikára hajt. Ez csapatjáték, meg kellene érteni külföldinek, magyarnak, öregebbnek és fiatalabbnak is!

   
 • 18kirilenko812016február21.22:50ÚjVálasz

  A Pécs szerintem azért nem tudott nyerni, mert a második félidőben Csirke csupán háromszor cserélt: Budimir negyedik hibája után bejött helyette Nelson, Nelson sérülése után visszajött Budimir, majd az ő kipontozódása után az utolsó fél percre bejött Antóni. Ez nem meccselés, Popadics konkrétan már levegőt sem kapott a 35 perc körül. Három napon belüli harmadik mérkőzésen a második játékrészben nem cseréni: őrültség!

   
 • 17smallball2016február21.21:32ÚjVálasz
  Idézet: jopper
  Meglehetett volna a döntő is! De ne legyünk elégedetlenek! Nagy csata lesz a felsőházba jutásért! :D De ha beépítjük a centert akkor nem kérdés, hogy ott leszünk a négybe!
  Gyerünk fiúk! SKC!
  ...

  Na most az a helyzet, hogy komoly kérdés a 4-be kerülés... ahhoz két fő dolog kell. 1. A csapat hozzáállása, javuló játéka. 2. A szurkolók részéről pedig félretenni a "szakértő" mentalitást és valami ahhoz hasonló szurkolást adni a csapatnak, amilyen a mai körmendi szurkolás volt.... Én sajnos úgy látom a 2-es pont lesz a nehezebb :-D

   
 • 16pvskszurker2016február21.21:19ÚjVálasz
  Idézet: waynec
  Kis szerencsével megérdemeltük volna a bron zérmet...
  ...

  Szerintem meg Csirke vastagon benne van hogy nem lett érmünk!!!Pedig végre Lehetett volna Ivkovicnak oda pörkölni hogy utána is van itt élet!!!
  1. Tegnap nem értettük hogy egyáltalán minek tartotta fent Harazint a végén? Miért nem játszatta a fiatalokat? Majd az ominózus esetnél, ha nem rohangál és üvöltözik, akkor lett volna Somogyi ellen egy sportszerűtlen max és vége! De az idegbeteg Feri kiverte a cirkuszt ,ezért a bírók vissza nézték az esetet és kiállították mind a két játékost!! Ha kussol nincs a kiállítás!
  2. A mai tekó is perdöntő volt kárunkra, miatta!!
  Idióta, csak üvöltözni tud a játékosokkal, megalázza őket! Persze csak a magyarokat!

   
 • 15jopper2016február21.21:15ÚjVálasz

  Meglehetett volna a döntő is! De ne legyünk elégedetlenek! Nagy csata lesz a felsőházba jutásért! :D De ha beépítjük a centert akkor nem kérdés, hogy ott leszünk a négybe!
  Gyerünk fiúk! SKC!

   
 • 14Clyde2016február21.20:49ÚjVálasz

  A technikai igen véleményes, annak tudatában hogy az előtte levő ítélet is hibás volt...tetézzük a rosszat...Az igen tisztelt játékvezetőknek legyen már annyi önkritikájuk, hogy ha tévednek, elviseljék a kritikát...

   
 • 13darius2016február21.20:14ÚjVálasz
  Idézet: waynec
  Kis szerencsével megérdemeltük volna a bron zérmet...
  ...

  Ugyanaz mint nálunk Rancic... katasztrófa mindkét játékos, szerintem ebben egyetértünk.

   
 • 12konvoj2016február21.20:12ÚjVálasz

  Majdnem sikerült ezt is elkúrnunk! Annak tudatában, hogy a körmend simán verte a szolnokot ez még szarabb érzés, mert ezt a kupát simán nekünk kellett volna nyerni! Jó lenne a Sabálinak már valamit kezdeni magával mert futószalagon bassza el a meccseket, a tegnapit például a körmend ellen rendesen elcserélte és ennek lett az eredménye, hogy sikerült +16-ról kikapnunk. Szerintem ez így nem mehet tovább mert ez már nem is tudom hányadik olyan meccsünk idén ami edzői hibák sorozata miatt ment el hatalmas előnyből.

   
 • 11csenge12016február21.19:49ÚjVálasz

  Grat az SKC csapatának!
  Kullogtak haza eredménytelenül nálunk nevesebb csapatok...
  Hajrá SKC! Hajrá Sopron!

   
 • 10waynec2016február21.18:53ÚjVálasz

  Kis szerencsével megérdemeltük volna a bron zérmet...föleg Nelson féllábas passza után amikor lesérült és nem Csirkének kellett volna technikait kapnia a legrosszabbkor valamint Harazin tegnapi kiállitása amiért nem játszhatott...birók is sújtanak a... :( De ettöl fügetlenül a fiatalok lelkesen játszottak ebben a 3 napban ez pozitiv..nagy negativ BUDIMIR... katasztrófa!!!Se büntető se ziccer se hármas..semmi...átlag 20pontos játékosból nem értem mi történt...

   
 • 9gintas2016február21.17:38ÚjVálasz

  Csirke Ferinek és csapatának is gratulálok, nagyon szimpatikusak! Ha egyszer itthagy minket Sabi, ami remélem nagyon soká lesz, akkor Ferit nagyon el tudnám képzelni nálunk.

   
 • 8gintas2016február21.17:34ÚjVálasz

  Szép volt Fiúk!
  A csapat irányítója hiányzott, nem kell túlgondolni, hogy miért ingadozik a forma. Ruják szinte pihenés nélkül tolta végig az utolsó meccseket. Nyertünk egy bronzérmet ismét, Sabi előtt nem jutott nekünk ilyesmi. Taylor jó lesz és remélem Lajos is gyorsan gyógyul.
  Hajrá Sopron!

   
 • 7sopronilaci2016február21.17:30ÚjVálasz

  Megint csak az első felében játszottunk jól, a buta hibákat a Pécs jól használta ki.

  Gratulálnom kell most a vesztesnek is, jól küzdöttek!

  Szépen csillog a bronz is, grat a srácoknak!

  Hajrá Sopron!

   
 • 6eskace2016február21.17:19ÚjVálasz

  Szerintem Sabalinak a sajat haza tajan is kene kopogtatnia. Erosen benne van a keze abban hogy igy elherdaljuk az elonyunket... Gyengen meccsel mostanaban...(ertelmetlen cserek stb.)

  Egyebkent Gratula a csapatnak, Koszonjuk az egesz hetveget. Megerte a hetvege!

  Hajra Sopron! Hajra SKC!

   
 • 5smallball2016február21.17:19ÚjVálasz

  Én meg azt nem hiszem el Sabi, hogy nem tudod mentálisan felkészíteni a csapatot az ilyen helyzetekre - nagy előny megtartása, szoros végjátékok....

   
 • 4KKKfanta2016február21.17:11ÚjVálasz

  Semleges nézőként jó meccs volt sajnálom a Pécset, grat a Sopronnak! Bírók jók, egy monentumot kivéve amit írtak a technikainál 3 dobás labda helyett jöhetett volna a Pécs de azt nyílván nem lehet tudni mi lett volna!

   
 • 3darius2016február21.16:55ÚjVálasz

  Már megint, hogy lehet elherdálni 18 pontos előnyt? Ha már egy Pécs (nem megbántva őket) is fordít ellenünk, akkor tényleg óriási gondok vannak. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez minden egyes meccsen megtörténik velünk. Ha a végén nem piszkál bele Taylor, még ki is kaphattunk volna...
  Mindegy, majd lesz jobb. Vagy nem.
  Gratula a csapatnak a bronzéremhez!!
  Hajrá Sopron!

   
 • 2peszy2016február21.16:54ÚjVálasz

  megint majdnem sikerült elk..ni.
  no comment...

   
 • 1szaller2016február21.16:54ÚjVálasz

  Nem gondolom, hogy bármi köze lett volna a játékvezetőknek az eredményhez, és alapvetően jól fújtak végig, de az a technikai nagyon rosszkor jött a Pécsnek, és én a képernyőn keresztül nem is éreztem jogosnak. A végére egész izgalmas lett, az utolsó 15 perc jól sikerült. Jár a gratuláció mindkét csapatnak!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!