Fantasztikus győzelemmel kezdte Magyarország az Eb-selejtezőket

Kédiainiai - Székely Norbert csapata nagyot küzdött, többször felállt a litvánok elleni meccsen.
 
 
 
 
 

Fantasztikus győzelemmel kezdte Magyarország az Eb-selejtezőket

Kédiainiai - Székely Norbert csapata nagyot küzdött, többször felállt a litvánok elleni meccsen.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Már tegnap este Kédiainiai utcáin sétálva kiderült, a helyiek tökéletesen tisztában voltak vele, hogy fontos mérkőzés lesz a mindössze harmincezres kisvárosban.

A csarnokba is szépen gyűltek a drukkerek, fél órával a kezdés előtt már félig tele volt. A helyiek megadták a módját. Gondos felvezetés, és már a kezdés előtt jó hangulat.

A bemelegítésre érkező magyar csapatot megtapsolták. Sportszerűségből jeles, pedig minden bizonnyal ennek a két csapatnak a ki-ki meccse fogja eldönteni, ki lesz a második a csoportban, és jut ki a kontinenstornára.

A kezdésre teltház volt a Kédiainiai Arénában, ami nem is csoda, a kosárlabda nemzeti sport Litvániában, hatalmas volt a felháborodás, amikor kiderült, hogy nem jutottak ki a 2017-es Eb-re. Szövetségi kapitányt cseréltek, és visszakerült a karmesteri pálca a 2015-ös kapitány, Mantas Sernius kezébe.

Krivacevic kosarával kezdődött a mérkőzés, hazai egyenlítés után előbb egy Simon tripla, majd Goree kosár, és sikeres büntető, egy Krivacevic tempó jelezte, hogy nem feltartott kézzel érkeztünk. 10-3-as magyar vezetésnél időt kértek a litvánok.

Rosszul jöttünk ki belőle, a hazaiak 8-2-őt produkáltak, és máris Székely Norbertnek kellett időt kérni, mert egy pontra olvadt az előny.

Dubei duplájával mozdultunk el a holtpontról, de egy rossz palánk alatti védekezést követően Grigalauskyte ismét egy pontra hozta fel csapatát. Raksányi magabiztos tripláját követően Határ szedett össze egy faultot, a megítélt büntetőkből Paugaite csak egyet dobott be. Krivacevic is a vonalra állhatott, bedobta mindkettőt, de Paugaitének még volt rá válasza, így az első tíz perc után: 16-19.

Rosszul kezdtük második negyedet, egy perc alatt hét pontot dobtak a litvánok, mi viszont képtelenek voltunk betalálni. Székely Norbert végül 25-19-nél kért időt, 9-0-ás hazai roham után. Krivacevic törte meg a gólcsendet, magabiztosan dobta be a ziccert. Goree pillanatai jöttek, kétszer is jó döntést hozott a palánk alatt, és biztos kézzel dobott be két büntetőt is. Egy pontra visszajöttünk a kosarainak köszönhetően, 28-27. Zele triplája, majd egy újabb Goree kosár után időt kért az ellenfél.

Izgalmasra sikeredtek az utolsó percek, hatalmas volt a küzdés, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, és teljesen nyílt is maradt a találkozó, hiszen 38-37-es litván vezetéssel mentek nagyszünetre a csapatok.

Hazai triplával, és a mieink kapkodásával folytatódott a második félidő. Székely Norbert 45-37-nél kért időt. Studer dobott be kettőből egy büntető, majd Krivacevic hozott vissza minket a meccsbe.

A magyar csapat küzdőszellemére nem lehetett panasz, de rengeteg volt a hiba a játékunkban. A hazaiak stabilan őrizgettek 7-8 pontos előnyüket. A negyed vége előtt Raksányi egy remek betörés után hozott fel minket ötre. 57-52.

Egy labdaszerzés után Goree dobta be a ziccert, és a fault miatt megítélt büntetőt is értékesítette. A másik oldalon azonnal jött a válasz, de Katona és Raksányi tempója után egyenlített a magyar csapat, Varga ziccere után pedig már az előny is nálunk volt.

Litván időkérés, és hosszú gólcsend után, Goree növelte az előnyt. Triplával jöttek közelebb a hazaiak, Sulciute 64-63-ra módosította az állást. Studer két büntetője után ismét nálunk volt az előny, két perccel a vége előtt. Goree sem hibázott a vonalról, de Okockytének volt válasza a másik oldalon.

Másfél perccel a vége előtt, 67-66-os magyar vezetésnél a litvánoknál láttak támadóhibát a játékvezetők, Krivacevic azonban csak az egyik büntetőt dobta be. Időkérés után Nacivkalite is csak egy szabaddobást értékesített, a másik oldalon pedig Goree-t kosárszerzés közben faultolták. 67-71-nél ismét időt kértek a litvánok, 50 másodperc volt hátra a meccsből.

Solopova triplája tette izgalmassá az utolsó másodperceket, de Simon biztos kézzel dobta be büntetőit. 70-73 lett a vége.

Remek győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket.

 
 

 

 
 • 472huk2017november11.21:27ÚjVálasz

  Nagy grat a Hölgyeknek, és Cziczás Lacinak is!!!

   
 • 3istipisti2017november11.20:23ÚjVálasz

  Ez igeeeeen, szép volt !!!

   
 • 2cibona52017november11.20:01ÚjVálasz

  Gratuláció a lányoknak. Különösen azért volt szép a győzelem, mert néha eléggé lejtett a hazai pálya. Goree nagy nyereség, én többre tartom egy irányítónál (konkrétan Vandersloot).

   
 • 1raschi2017november11.19:52ÚjVálasz

  Szép volt lányok!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!