Michael Schachtner is a Factumhoz igazolt

Debrecen – Az amerikai egyelőre Kenny Izzo felépüléséig szóló szerződést kötött a kék-fehérekkel.
 
 
 
 
 

Michael Schachtner is a Factumhoz igazolt

Debrecen – Az amerikai egyelőre Kenny Izzo felépüléséig szóló szerződést kötött a kék-fehérekkel.

A 25 éves, 206 cm magas, 98 kilós, 3-4-es poszton bevethető amerikai, Michael Schachtner hivatalosan a sérült Kenny Izzo felépüléséig tartó szerződést kötött a Factum Sport Debrecen kosárcsapatával, ám ez nem zárja ki a hosszabb távú kapcsolatot a klub és a kosaras között, ha kölcsönösen elégedettek lesznek egymással – adta hírül a csapat hivatalos honlapja.

Az egyetemi évei során a wisconsini Green Bay együttesében pattogtatott. A 13 pont feletti átlagánál többet mond, hogy 88%-os büntetőzése volt, amivel az örökranglistán is előkelő helyet vívott ki magának.

Profi karrierje során a 2009-2010-es idényt az osztrák Kapfenberg Bullsnál töltötte (Jeremy Fears, az egykor Debrecenben játszó amerikai is csapattársa volt). 40 meccsen játszott, és 13,2 pontot átlagolt, valamint benne volt a szezon All Star légiós csapatában is.

Innen vezetett az útja a CSM Oradea (Nagyvárad) gárdájához, ahol a hat légiós egyike volt és 32 bajnokin játszott. Együttese negyedik legjobb dobója volt a 2010-2011-es idényben, 12,6 pontos meccsenkénti átlaggal. Schachtnernek ugyancsak átlagban volt 3,8 lepattanója, de amiben a Nagyvárad legjobbja volt, az a tripláknál keresendő. A hármasokat ugyanis 45% felett értékesítette.

Ebben a szezonban azonban még nem lépett pályára, otthon töltötte ugyanis az idejét, Portlandben. Itt csak magánedzéseket végzett.

Mike kedden délután érkezett meg Debrecenbe, majd az esti edzésen is ott volt, de még csak nézőként. Először szerdán tréningezik a csapattal. A Factum menedzsmentje reméli, hogy az engedélyt már megkapó Spencer Perrinhez hasonlóan az ő papírjait is sikerül elintézni a szombati hazai mérkőzésig, amikor is az Albacompot fogadja a debreceni együttes.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!