JP Auto-Jászberényi KSE - KTE-Duna Aszfalt

Jászberény - Megszerezné első idegenbeli győzelmét a Kecskemét.
 
 
 
 
 

JP Auto-Jászberényi KSE - KTE-Duna Aszfalt

Jászberény - Megszerezné első idegenbeli győzelmét a Kecskemét.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton este 18:00-kor a Jászberény a Kecskemétet látja vendégül. Nikola Lazics együttese 2-4-es mérleggel a tabella tizenegyedik helyén áll, míg a vendégek 3-3-as mutatóval a kilencedikek. A JKSE legutóbb hazai pályán 90-88-ra kapott ki a Körmendtől, míg a KTE egy telt házas mérkőzésen egy ponttal, 73-72-re győzte le a Sopront a Messzi István Sportcsarnokban.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Nagyon tisztelem a Kecskemétet, tavaly extrán játszott, most pedig szerintem erősebb, mint az előző szezonban. A KTE régóta együtt játszik, sok rutinos, minőségi játékosa van, biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Hazai pályán játszunk, mindenképpen nyerni szeretnénk. Próbáltuk kihasználni az időnket arra, hogy beépítsük az új játékosunkat, Damier Pitts-t. Meglátjuk, ez mennyire sikerült. Szeretnénk jobban játszani, mint a Körmend ellen, de nehéz lesz, hiszen a Kecskemét olyan csapat, amelynek nem igazán számít az, hogy idegenben, vagy hazai pályán van. Jobban kell védekeznünk, mint legutóbb, ez fontos lesz. Czirbus József tegnap nem edzett, de úgy gondolom, kisebb sérülések mindenhol vannak. Remélem, hogy mindenki tud majd játszani.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A Jászberény ebben a szezonban komoly szintet lépett, ezt bizonyítja az is, hogy hazai pályán vagy nyer, vagy csupán pár pontos vereséget szenved, mint például az Alba vagy a Körmend ellen. A Paksot legyőzték otthon, Zalaegerszegen pedig ki-ki mérkőzést játszottak, ahol végül kikaptak. Nikola Lazics nagyon jól választotta ki a légiósokat. Miljan Rakics és Nemanja Alekszandrov személyében két olyan légiósa is van a JKSE-nek, akik Szerbiában is elismert játékosok. Mindketten túl vannak karrierjük zenitjén, de hatalmas tehetségek voltak hazájukban. A mi bajnokságban komoly tényezők, nagyon értik a kosárlabdát. Kiválóan olvassák a játékot, higgadtak, igazi vezérei a csapatnak. Mellettük van Pantelics, aki annak ellenére, hogy nem fiatal, minden eddig megszerzett tapasztalatával és rutinjával segíti a Jászberényt. Nem csak védekezésben, támadásban is az edző második keze. Rakics, Alekszandrov és Pantelics is edzői vénával kosárlabdázik. A két amerikai nagy dinamikát visz bele a játékba. Coleman egy iszonyatosan atletikus játékos, veszélyes az egy-egyekben, mindig megy a lepattanóért, jól futja meg a backdoorokat. Pitts semmivel sem rosszabb, mint Nelson volt, jók a labdaszerzései, jól játssza a pick and rollokat, tud dobni kintről. Azt gondolom, hogy ma Magyarországon bármelyik csapat kezdőötösével felveszi a versenyt a JKSE kezdője. A kispadon Cseh György mellett Kerpel-Fronius szerepel, akire már nem mondhatjuk, hogy fiatal. Aleksza Brbaklics délszláv nevelést kapott, alázatos, harcos játékos. Czirbus József is kiváló atléta. Az említett kvalitások miatt nagyon nehéz ellenük védekezni, mert olvassák a játékot, ez Lazics-mester csapataira mindig jellemző, mint ahogy az is, hogy jól meg van szervezve a védekezésük. A pick and rolloknál a festéket védik elsősorban, nagyon betömörülnek. Nem lesz egyszerű dolgunk, de megvan mindennek az ellenszere, ezt megpróbáljuk a pályán is megmutatni. Különös atmoszférája van a jászberényi csarnoknak, puhább a gyűrű, ott mindenki nagyon jól dob, nehéz mérkőzésre számítok. Hektikus pár nap van mögöttünk, voltak sérülések és betegségek, de ahogy különösen eddig sem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, ezután sem teszem. Azt gondolom, hogy a JKSE-nek van több vesztenivalója, de nyerni szeretnénk, az a célunk, hogy megszerezzük az első idegenbeli győzelmünket. Ennek eléréséhez elvégeztük a szükséges munkát, bizakodva várom a mérkőzést. Remélem, hogy minél több kecskeméti szurkoló elkísér minket, szükségünk lesz rájuk.

Megszerzi első idegenbeli győzelmét a KTE?

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

- A Jászberény egészen jól kezdte a bajnokságot, de aztán az utolsó három mérkőzésén vereséget szenvedett, talán egy kicsit megtorpant. A Kecskemét két egy pontos meccset játszott. Körmenden elég érdekes szituációt követően kaptak ki, feltételezem, hogy az ilyet nem könnyű elviselni, de a KTE jól reagált, pozitívan kezelte a helyzetet. Úgy látszik, a sors ezt visszaadta nekik, hiszen az előző fordulóban egy ponttal legyőzték a Sopront.

Érdekes lesz ez a találkozó, Dramicsanin korábban hosszú időszakot töltött Jászberényben, még én is játszottam ellene. A visszakéz tempókban erős, jól dob kintről, az alsóposztos játéka pedig a turn around dobásokra korlátozódik. Jó játékos, idén is kiválóan teljesít.

A lila-fehérek nagyon megfontolt, kontrollált játékot játszanak, ez idegenben mindenképpen jó. A Jászberénynek mindig sokat jelentett a hazai pálya. Pantelics a magasposztról is tudja irányítani a játékot, ez egy plusz a JKSE számára.

Szoros mérkőzésre számítok, amelyet végül a Kecskemét nyer meg.

 
 

 

 
 • 6jksekosar892018november10.16:01ÚjVálasz
  Idézet: nagybela
  Remélem Lazics nem ragaszkodik a szokásos légiós kezdő ötöséhez.
  A Szolnok, a Falco, az Alba 3 légiós+ 2 hazai játékossal kezd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Nem ártana ezen elgondolkodnia.
  ...

  Szigedit inkább hagyjuk. U20as meccsen nem tud sokat hozzátenni a meccshez. Ő kB. NB 2es szint.

   
 • 5raptor2018november09.22:50ÚjVálasz

  Berény a kiváló légiós ötösük, a kecso pedig a hosszabb pad, és az "altatós" taktikájuk miatt esélyes a győzelemre.
  Szerintem itt is benne van, egy nagyobb berényi előny, majd egy kecskeméti "feltámadás", de hogy ki fog a végén örülni, na arra itt nem mernék tippelni :)
  Kíváncsi vagyok nagyon, hogy ki tud majd egyet előbbre lépni!

   
 • 4nagybela2018november09.19:20ÚjVálasz

  Remélem Lazics nem ragaszkodik a szokásos légiós kezdő ötöséhez.
  A Szolnok, a Falco, az Alba 3 légiós+ 2 hazai játékossal kezd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Nem ártana ezen elgondolkodnia. A végére mindíg elfárad a kezdő 5,
  Nem kell több sérülés !!!!
  Szegedit és Czirbust is hosszab játékidőre lehetne bevetni.
  Be kell húzni ezt a meccset !

  Csak a Berény !!!

   
 • 3redmiller2018november09.19:08ÚjVálasz
  Idézet: hp12
  Bízom Sitkuban, amikor ellenünk voksol általában nyerni szoktunk ! Hajrá JKSE !
  ...

  Mi meg ha ránk, akkor vesztünk...
  " A KTE régóta együtt játszik" Lazics még mindig ennél a baromságnál jár....

   
 • 2hp122018november09.18:22ÚjVálasz

  Bízom Sitkuban, amikor ellenünk voksol általában nyerni szoktunk ! Hajrá JKSE !

   
 • 1drszepkaroly2018november09.18:16ÚjVálasz

  Na, ilyen jó összefoglalót még nem is olvastam Sitkutól.

  Szerintem a Berény behúzza.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!