Hosszabbítás után verte a PEAC a Zetét

Pécs - Meszlényi Róbert együttese megelőzte riválisát és beérte a Szekszárdot a tabellán.
 
 
 
 
 

Hosszabbítás után verte a PEAC a Zetét

Pécs - Meszlényi Róbert együttese megelőzte riválisát és beérte a Szekszárdot a tabellán.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Rögtön egy rangadóval kezdődött a hetedik forduló a női élvonalban, csütörtök délután a ZTE NKK vendégeskedett a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban (azért a korai kezdés, mert utána a férfi csapat is pályára lépett). Mindkét együttes jó formában várta a derbit, a zalaiak három, a PEAC két győzelemmel hangolt. A kék-fehérek ráadásul legutóbb a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes Szekszárdot fektették két vállra.

Ennek azonban nyoma sem volt a mérkőzés elején, a baranyaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, ponterős első negyedüknek köszönhetően 23-16-ra vezettek. A hét pontos különbség a félidőre is megmaradt.

A szünet után visszaesett a tempó, jóval kevesebb kosár esett, de ez is a PEAC-nak kedvezett, a küzdelmes harmadik negyedben ugyanis újabb két egységet hozzá tudott tenni előnyéhez Meszlényi Róbert csapata. A negyedik felvonásra jött aztán a fordulat, huszáros hajrával, és nem mellesleg az irányító Koizar extra teljesítményével ledolgozta tetemes hátrányát a ZTE, és hosszabbításra mentette a meccset.

Az extra öt percet azonban újra a Pécs bírta jobban, mindössze egy Koizar-duplára futotta az egerszegiek erejéből, így tizenhárom pontos hazai győzelemmel ért véget a rangadó.

A vendégek szinte az összes magas emberüket elveszítették a végére, Hegedűs-Őri, Horti és Parker is kipontozódott.

A hazaiaktól egyébként hiányzott Simon Zsófia, aki a karján gipsszel ült a kispadon.

A PEAC ezzel megelőzte riválisát a tabellán, és beérte a Szekszárdot.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!