Euroliga: Nem sok hiányzott a soproni bravúrhoz

Isztambul - Második idegenbeli meccsét is elveszítette Roberto Iniguez csapata.
 
 
 
 
 

Euroliga: Nem sok hiányzott a soproni bravúrhoz

Isztambul - Második idegenbeli meccsét is elveszítette Roberto Iniguez csapata.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ismerős ellenfélhez, a török Fenerbahce otthonába látogatott a Sopron Basket. A két csapat legutóbb márciusban találkozott egymással, akkor nem kis meglepetésre a magyar bajnok jutott a FINAL4-ba.

Remekül indult a találkozó, hiszen 4-2 után 9-0-val meglépett Iniguez együttese. Ettől függetlenül a hazaiak nem estek kétségbe, és szép lassan visszavették a vezetést. A slusszpoén Salvadoresé volt, az első negyed után eggyel volt jobb a Sopron (20-21).

Három perc alatt 6-0-val kezdett a magyar csapat (20-27). Megint felébredtek a törökök, és Verameyenka vezérletével, pillanatok alatt fordult is a kocka. A félidőre mégis 34-39-es soproni előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után öt percig nem talált be a zöld mezes Sopron, 39-39-nél újra egál lett. Verameyenka tarthatatlan volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Három pontos előnnyel várhatta a Fener a záró 10 percet (51-48).

Kezdett egyre feszültebbé válni a meccs, Salvadores sportszerűtlen, Iniguez technikai hibát kapott. Vaughn befutása után időt is kért a Sopron (35. perc 61-55). Nem változott a játék képe, így két és fél perccel a vége előtt újra (68-61). Volt még esély a hajrában: 16 másodperccel a vége előtt Plum egy büntetőt elhibázott, Turner a másik oldalon mindkettőt bedobta, így kettőre olvadt a különbség (69-67). A hátralévő hat másodpercben újabb kosár már nem esett, nagy csatában nyert a Fenerbahce.

 
 

 

 
 • 2sopron19662018november09.07:40ÚjVálasz
  Idézet: csocsa
  A nézőszám nevetséges,Sopronban el kell símázni ezt a Fenert!
  ...

  Azért ez a simázni a Fenert picit erős jelző,mert azért játékos anyag terén van különbség bőven.2 pont ha minden jól alakul szezonban,akkor ledolgozható és akkor egálnál itt a pont.Egyelőre messze még a szezon vége.Majd kiderül minden mire itt az ideje.

   
 • 1csocsa2018november07.22:04ÚjVálasz

  A nézőszám nevetséges,Sopronban el kell símázni ezt a Fenert!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!