AAK: Megvan a ZTE második győzelme

Zalaegerszeg - Egy negyednyi előnyt adott osztrák ellenfelének Bencze Tamás csapata.
 
 
 
 
 

AAK: Megvan a ZTE második győzelme

Zalaegerszeg - Egy negyednyi előnyt adott osztrák ellenfelének Bencze Tamás csapata.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Zalakerámia ZTE KK és a Klosterneuburg is egy-egy győzelemmel és vereséggel indította az Alpok-Adria Kupa csoportküzdelmeit. Érdekesség, hogy a három légióssal és három válogatott játékossal felálló osztrákok mindkét mérkőzésükön a Brno ellen léptek pályára, hazai pályán legyőzték őket, idegenben pedig egy már szinte megnyert találkozót buktak el egy ponttal. Az ellenfélnél pattogtat a Sopron korábbi bosnyák centere, Edin Bavcic is, aki tavaly nyáron öt évre szerződött az osztrák bajnokságban jelenleg hatodik helyen álló csapathoz.
A ZTE előbb Horvátországban szenvedett kis különbségű vereséget, majd meggyőző fölénnyel lépte le a Brnót október 22-én.

A csarnokba érkező szurkolók örömmel konstatálhatták Andrij Agafonov végül társaival együtt melegített kisebb sérülése ellenére, azonban Durázi Krisztofernek a kedd esti edzésen kiment a bokája, így ő a kispadra kényszerült.

Bavcic szerezte az első pontokat a találkozón, amit Szabó egyenlített ki. Gliebov hármasával még vezetett a ZTE, ám ezt követően mindig a vendégek jártak előrébb néhány ponttal. Nem ment a védekezés a ZTE-nek, az osztrák ellenfél pedig Bavcic zsákolása után már öt ponttal vezetett, sőt, a bosnyák center betörése után már nyolcra nőtt a differencia. 20-28-cal zárult az első negyed.

Ware hármasa és Szabó 2+1-es akciója indította a második negyedet, majd, Ware gyorsindításából Agafonov talált be, s máris kettőre zárkóztak a hazaiak. Vendég időkérést követően – Bencze Tamás gyors döntéseket kért övéitől – Thompson kosarával ismét a ZTE-nél volt az előny, ám a vendégeknek mindenre volt válaszuk. Szabó hármasával öttel lépett el a ZTE, de a félidő vége a Klosteneuburgé volt, így 46-44-el vonultak az öltözőbe a csapatok. Agafonov és Bavcic, a két center voltak a mezőny legjobbjai az első játékrészben, előbbi 12, utóbbi 16 egységig jutott.

Jól kezdte a második félidőt a ZTE, Ware, majd Szabó is betalált kintről, s máris meglett a megnyugtatóbbnak tűnő tízpontos előny. Bavcic azonban ismét jelezte, miért igazolta le annak idején az SKC, újabb hármasával már 21 egységnél járt. Jól támadott a ZTE a harmadik negyedben, s megőrizte tízpontos előnyét, 73-63-al zárult a 3. tíz perc.

Ötre zárkózott a vendéggárda, így Bencze Tamás ismét tartott egy rövid fejmosást. Hatottak az intelmek, Ware hármasa után megint tízre nőtt a különbség. Sorra szerezte a könnyű kosarakat a ZTE a második félidőben, Szabó negyedik hármasánál felsejlett, hogy meglehet a száz pont is. 2:30-cal a vége előtt Gliebov is hintett egy trojkát, majd az utolsó másfél percben csak fiatalok voltak a pályán, szólt is a „Ria, ria Hungária!”, Az i-re a pontot Bagó Martin tette fel, ő szerezte a 101. pontot.

 
 

 

 
 • 9labe2018november08.13:26ÚjVálasz

  Fiatalok 10 pont :-(. Az a nagyobb gond szerintem, hogy legtöbbször tiszta helyzetben sem merik ráemelni. Ennek több oka is lehet, de amíg ez nem változik, több pontot sem várhatunk tőlük. Pedig szükség lenne rá....
  Hajrá ZTE!

   
 • 8lalyoska2018november08.08:28ÚjVálasz

  Úgy tűnik, Tamás nem merte felvállalni azt, hogy ennél többet játszanak a fiatalok, mert akkor kikapunk. Az sem lett volna persze jót a cserék önbizalmának, ha sokat játszanak és vereség a vége. Arra viszont nagyon ügyelni kell, hogy a kezdők ne égjenek ki a rájátszásra, legyen akkor is tűz még bennük, s persze ne sérüljön meg senki közülük.

   
 • 7jetijak2018november07.22:33ÚjVálasz

  Szerintem Gulyás kezdett neem Agafonov.

   
 • 6heraklith19902018november07.21:31ÚjVálasz

  Egy 15 ponttal nyert meccsen Raulnak sikerült-16-os +/- mutatót összehoznia. Igaz sajnos az összes cserejátékos mínuszban zárt.

   
 • 5royalka2018november07.21:26ÚjVálasz

  Gliebov majd szombaton a Kaposvár ellen mutassa meg mit tud, az a fontos. Ez a mai gyakorlásnak jó volt , bár a 100 pontnak örültem.

   
 • 4heraklith19902018november07.21:20ÚjVálasz

  Egyelőre kizártnak tartom, hogy hozzunk 5. légióst cserének. Talán januárban, ha addig egyik fiatal mezőnyember sem fejlődik eleget. Nem is nagyon tudnám megmondani, hogy milyen posztra hoznék, ha lenne rá málna. Talán egy gyorsabb amerikai hármast. Azt sem vágom, hogy mivel indultunk a csoki kupában is, ki kellene-e csengetni a 4 millát az ötödik légiósra?

  Raulnak valóban a B csoportot (vagy főállásban a decathlonos streetballt) kellene megcéloznia. Folyamatosan olyan érzésem van, hogy zavarja a labda. Gyakorlatilag bárki megveri egy pillanat alatt.

  Sokat kell még ezeknek a srácoknak fejlődnie. Talán jövőre komolyabban hozzá tudnak tenni a játékhoz.
  Agafonovhoz hasonló centerünk viszont nem mostanában volt. A legnagyobb igazolás. Elől hátul extra és a töke, meg az esze is a helyén van. Beszarás ahogy röhögve osztja sorba a búrákat. Esküszöm a Pantelicnél is jobb hátul.
  Szombaton Murphy is belepirult rendesen, amikor betakarta, aztán megkérdezte tőle, hogy milyen érzés vol.

   
 • 3kovacsz2018november07.20:43ÚjVálasz

  Üdv Mindenkinek!

  Gliebov ma egész jó volt, ezt a szintet kéne átlagban hoznia és akkor talán nem kell lecserélni.
  Fiatalok teljesítménye nagyon karcsú. Bármennyire is ellenzem, de szerintem szükség lesz egy jó ötödik légiósra (talán belefér a költségvetésbe, nem tudom), mert így nem tudunk bejutni a legjobb nyolcba.
  Szegény Kis Raúlt esküszöm sajnálom. Annyira elment az önbizalma, hogy szerintem amit tud azt sem tudja teljesíteni a pszichikai gát miatt. Menjen el B csoportba, szerezzen rutint és játékperceket, nyerje vissza az önbizalmát, aztán pár év meglátjuk alkalmas e az A csoportra. Jelenleg sajnos nem.
  Amúgy nagyon kevesen voltunk. Hajrá ZTE!

   
 • 2joeboy2018november07.20:11ÚjVálasz

  Ugyan már. Mennyi bizalmat? Amikor szoros volt, jött a négy légiós és Szöszi.

   
 • 1Bolognai2018november07.19:45ÚjVálasz

  Tessék ott a szapult Gliebov!Jó lesz az! A fiatalok.... Srácok nem sok helyen fogtok ennyi bizalmat kapni és ennyi lehetőséget.... Csak rajtatok múlik, de ez nagyon karcsú... Vagy felnőttök vagy elvesztek...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!