"Van egy szakadék a két bajnokság között, de nem érzem hatalmasnak"

Budapest - Lakits állítása szerint sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal.
 
 
 
 
 

"Van egy szakadék a két bajnokság között, de nem érzem hatalmasnak"

Budapest - Lakits állítása szerint sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az NB I. B Piros-csoportjának legutóbbi fordulójában a MAFC rangadót nyert az OSE Lions otthonában (75-69). A fővárosi együttes ezzel a sikerrel 5-1-es mérleggel rendelkezik, s a tabella negyedik helyén áll. Lakits András 4 ponttal és 4 lepattanóval fejezte be az összecsapást - honlapunk megkereste a játékost.

- Azt gondolom, hogy a döntő faktor az volt, hogy agresszívan védekeztünk. Próbálunk folyamatosan nyomást helyezni az ellenfélre az elsőtől az utolsó pillanatig. A kettő-kettő védéseinkkel egy kicsit megleptük az Oroszlányt, erre talán nem voltak felkészülve. Az egyik legnagyobb fegyverük, a hárompontos dobás ebből kifolyólag nem igazán működött, nem volt annyi üres helyzetük, mint amihez hozzászoktak. A Veszprém elleni vereség után lelkileg nagy szükségünk volt a javításra. Attól függetlenül, hogy a Veszprém nagyon jó csapat, ez a vereség fájt nekünk. Az otthoni rangadóinkat mindenképpen hozni kéne, ez nem sikerült, viszont az OSE elleni győzelem nagy terhet vett le a vállunkról.

- Az öt-egyes mérleg hat forduló után nem rossz, főleg annak tudatában, hogy nagyon erős az élmezőny. Bárki bárkitől kikaphat, mi vereséget szenvedtünk a Veszprémtől hazai pályán, de aztán nyertünk Oroszlányban. Hosszú a szezon, eleinte még nehéz következtetéseket levonni, de az öt-egy nem a világ vége. Oroszlányban szerintem nem sok csapat fog nyerni idén, hiszen erősek otthon, a szurkolóik pedig fantasztikusak. Megyünk tovább, próbálunk minél kevesebb vereséget összeszedni, jó helyezést szeretnénk elérni el az alapszakaszban, hogy jó helyről várhassuk a folytatást.

Vajon mekkora a különbség az A-csoport és a B-csoport között?

- Mindig mindenki elmondja, hogy a B-csoport folyamatosan erősödik, ezt én is így látom. A légiósok számában nem tudja felvenni a versenyt az A-csoporttal, de láthatjuk, hogy egyre több magyar játékos választja a több játéklehetőség érdekében a másodosztályt. Élvezetes a játék, hozzánk is sokan jönnek ki a meccsekre. Persze van egy szakadék a két bajnokság között, de nem érzem hatalmasnak. Sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal szemben.

A következő fordulóban a MAFC a Honvédot látja vendégül.

- Egy meccs sem könnyű, pont azért, mert szoros a bajnokság. A Honvéd fiatal együttes, Horváth Ákost leszámítva, aki viszont hatalmas rutint hozott a csapatba. Rengeteg tehetséges, agresszív játékosuk van. Kemény, harcos találkozóra számítok, az fog dönteni, hogy ki tudja jobban ráerőltetni a saját játékát a másikra, továbbá kulcs lesz a védekezésünk.

 
 

 

 
 • 5hajrabereny2018november08.18:31ÚjVálasz

  Ha mi csak a magyarjainkkal állnánk ki a "B" csoport élmezőnye ellen, akkor 20-30 pontos zakót kapnánk.

   
 • 4Tik12018november08.18:01ÚjVálasz

  Ez jo, mert nincs olyan A csapat ahol csak magyarok vannak, sőt sehol sincs olyan bajnokság ahol csak az adott ország nemzetéböl álló csapatok vannak :) de amugy jó ;)

   
 • 3dobogep2018november08.17:15ÚjVálasz

  A képlet egyszerű, nincs min csodálkozni, manapság szinte minden így működik: a maximális eredmény elérése minimális energia befektetéssel. Csak a pénztárca szab határt.
  Kosárlabdára visszafordítva: az élcsapatok az eredményesség kedvéért pénzért kész játékosokat vásárolnak, ahelyett hogy évtizedes szisztematikus építkezés végén saját nevelésű játékosaik lennének.
  Értem én, s nincs is itt min bosszankodni. A nemzetközi szintre sajnos kellenek a légiósok, akik kiszorítják a magyarokat a bajnokságból is.
  A legtöbb magyar játékos számára fogadjuk el, hogy a "B" a Magyar Bajnokság, mert tényleg ritka a kiemelkedő tehetség, aki fel tudja venni a versenyt. Itt inkább az a baj, hogy már a másod osztályban is lehet légióst foglalkoztatni :-(

   
 • 2lalyoska2018november08.17:03ÚjVálasz

  "Sok B-csoportos együttes fel tudná venni a versenyt a csak magyarokkal kiálló A-csoportos csapatokkal szemben." Kedves Lakits Úr! Ez igaz, de ha nem lenne 4-5 vagy akár 6 légiós (ami azért nonszensz, mert gyakorlatilag költségvetésből finanszírozott népszórakoztatásról van szó) az A csoportos csapatok kereteiben, akkor a mostani B csoportos élcsapatok magyar játékosai a mostani A csoportos csapatok játékosai lennének - no ezt jól megmondtam...Nem lenne ilyen látványos a játék, s a nemzetközi mezőnyben sehol sem lennénk - ez könnyen belátható. Szerintem nem szabadna 2-3 légiósnál többet engedni az A csoportban, s akkor talán L. Bandinak is az első osztályban tapsolhatnánk (vagy bosszankodnánk).

   
 • 1hkovacs2018november08.16:12ÚjVálasz

  Ez egyértelmű! Ha kivennénk a légiósokat, (csapatonként4-5) ki sem tudna álni sok csapat.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!