Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák

Pécs - Juhos holnap sem játszik. Sajnos megint "veretnem kell" a Szegedet - mondta szakértőnk.
 
 
 
 
 

Pécsi VSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák

Pécs - Juhos holnap sem játszik. Sajnos megint "veretnem kell" a Szegedet - mondta szakértőnk.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Csütörtök este a listavezető PVSK otthonába látogat a Naturtex-SZTE-Szedeák a bajnokság hetedik fordulójában. A két csapat ellentétes formában várja az ütközetet: a pécsiek eddig csak egyszer kaptak ki a szezonban, legutóbb magabiztosan verték a TF-et, míg a 2-4-es mutatóval rendelkező Szeged simán kikapott legutóbb az Albától.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok. Jó csapat érkezik hozzánk, egy jó edzővel. A Szeged magja régóta együtt játszik, ezért néha már félszavakból is megértik egymást. Jól ötvöződik náluk a szerb rutin az amerikai-magyar fiatalsággal. Bátran nyúlnak a fiatalokhoz, már nagyobb rotációval dolgoznak, mint az elmúlt években. A legnagyobb erősségük a Boltics-Sulovics pick and roll játék. Szerintem Boltics a legjobban passzoló irányító a ligában, de ez elmondható Sulovicsról is, ő az egyik legjobb passzoló center, főleg, ha pozícióban játszik. Boltics jól koordinálja a gyorsindításokat, ez is erősségük, hiszen egy elég stabil védekezésük van. Öt-öt elleni játékban nehéz feltörni a védelmüket, jól védik a büntető területet. A kettő-kettő védésük abból a szempontból speciális, hogy sokszor Sulovics dönti el, hogy milyen agresszív védést választ, éppen ezért nagy felelősség van a labdavezetőn, hogy időben felmerje a szituációt. Green az egyik legjobb kezű négyes posztos játékos a bajnokságban, fontos lesz, hogy mekkora segítéseket lehet róla eszközölni. Davis egy atlétikus játékos, aki inkább a gyorsaságával operál, akár a gyorsindításoknál, akár az egy-egynél. A kulcspozícióban Juhos Levente szerepel. Jól dobó négyes, aki ráadásul a kisebb négyesek ellen jól játssza a pozíciót. Védekezésben is sokat segít a gyűrű alatt, jól lepattanózik. Wirth már tavaly is bizonyította, hogy nem három perces játékos, jól dobja az állóhelyes triplákat. Ketten Vágvölgyivel ők a „pitbull védők” a csapatban. Révész erőssége a gyors leválás blokkok után, a pontjait inkább a kettő-kettő megjátszása után dobja. Van a repertoárban nekik egy kellemetlen 2-1-2 zónájuk is, igaz ezt idén még nem nagyon vették elő. Erős a kémia a játékosok között, a kispad mindig együtt él a játékkal, ezek a játékosok mindig képesek egymásért harcolni a pályán. Az eddigi eredményeik, talán leszámítva a hazai Paks-meccset, nem rosszak, nagy fegyvertény volt tőlük, hogy simán nyerni tudtak Kaposváron. Nálunk rendben van minden, Bíró és Olasz küzd sérüléssel. Jó érzés volt látni, hogy mennyi szurkoló kísért el minket Budapestre, jó lenne holnap is sok néző előtt játszani. Mindig kapunk tőlük segítséget a mérkőzéseken belül. Nekünk mindenképp javítani kell a dobószázalékon, ami főleg az első félidőben szokott elcsúszni. A védekezés eddig rendben volt, talán kicsit több könnyű kosarat kapunk a gyűrű alól, ezen változtatni kell. Gyors játékot kell játszanunk, főleg hazai pályán, több gyorsindítast kell csinálnunk, mint az elmúlt két mérkőzésen. Egy szó, mint száz, nyerni szeretnénk holnap.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Pécs a listavezető, ami hat forduló után nagy dolog. Nagyon oda kell figyelnünk, eddig mindössze egyszer kaptak ki, ők dobják az egyik legtöbb pontot és ők kapják a legkevesebbet, úgyhogy egy komoly megmérettetés vár ránk. A PVSK rutinos csapat, jó légiósokkal és jó magyarokkal. Remélem, hogy a csapatom pozitívan reagál az Alba elleni vereségre, mert Székesfehérváron elég gyengék voltunk. Megpróbálunk bravúrt elérni. A játékosaimtól nagyobb küzdést várok, mert bármikor ki lehet kapni, de az egy másik kérdés, hogy hogyan. Ha maximális koncentráltsággal és hozzáállással lépünk pályára, akkor lehet esélyünk. Juhos, Bonifert és Mike játékára nem számíthatok.

Sajnos megint "veretnem kell" a Szegedet

A mérkőzés esélyeit a Körmend korábbi játékosa, a kétszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és tízszeres válogatott Trummer Rudolf elemezte:

- Sajnos megint "veretnem kell" a Szegedet, pedig nagyon szimpatikus számomra, ami a Szedeáknál zajlik az elmúlt években. Kisebb költségvetésből is mindig kihozzák magukból a maximumot és biztos bennmaradó, szimpatikus csapatot hoznak létre. Azonban azt gondolom, hogy idén is ez marad a fő céljuk.

Az elmúlt négy-öt évben a PVSK is az egyik legszimpatikusabb csapat, amely évről-évre harcol a felsőházért és mindig a legjobb nyolc tagja. Lehet, hogy idén még előrébb lépnek a pécsiek, akik remekül kezdték a bajnokságot. Ugyanolyan nagybetűs csapat, ahogy eddig, pluszban jött még minőségi javulás is az erősítésekkel. Nagy meglepetés lenne, ha a Szeged nyerne Pécsen. Hazai győzelemre számítok, akár tíz pont feletti különbséggel.

 
 

 

 
 • 2seanmaguire2018november08.07:52ÚjVálasz

  Na végre Feri! Erről van szó!
  Ha a múltkor kritizáltalak a rövid, semmitmondó nyilatkozatodért, akkor most úgy illik, ha elismerem, tudsz te, ha akarsz!

   
 • 1PécsiVesztes2018november07.21:59ÚjVálasz

  Ferinek hogy megeredt a nyelve!

  Holnap dupla meccs Pécsen, mint a régi "szép" időkben! Kettős győzelmet várok.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!