EC: Mínusz tizenhatról fordított és nyert az Alba

Székesfehérvár - A fehérváriak védekezése a második félidőben összeállt, így a győzelemmel továbbjutottak Lóránték.
 
 
 
 
 

EC: Mínusz tizenhatról fordított és nyert az Alba

Székesfehérvár - A fehérváriak védekezése a második félidőben összeállt, így a győzelemmel továbbjutottak Lóránték.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A százszázalékos mérleggel a csoport élén álló Alba Fehérvár fogadta kedd este az egy győzelemmel és két vereséggel rendelkező Portót a FIBA Europe Cup F-csoportjában.

Az első percben mindkét oldalon kimaradtak a próbálkozások, végül hatvanhárom másodperc elteltével Borovnjak zsákolása törte meg a gólcsendet, válaszként Cartwright triplája érkezett. 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ezt követően az Alba egy jó periódussal kicsit meglépett, elsősorban Filipovity öt pontjának köszönhetően 17-11 állt az eredményjelzőn a hetedik percben. Ezután viszont ötlettelenné vált a hazai együttes és még az első negyedben fordított a Porto, 10-1-es vendég rohammal zárult az etap (18-21).

A második felvonás is ugyanígy folytatódott, két és fél perc után Dzunics kikérte a második idejét is, ekkor már 21-30 volt az állás. A rövid megbeszélés viszont nem igazán lendített a hazaiak játékán, Lóránt labdaeladás és újabb négy vendég pont következett. Ebben az időszakban Freeman két triplával igyekezett felhozni a csapatot, ám támadásban továbbra is sok volt a pontatlanság, Boykins teljesen rossz ütemben tette fel a labdát társának alley-oopra, így nem sokkal később már azon kaphattuk magunkat, hogy mínusz tizenhat az Alba hátrányra (32-48). A félidőig Keller és Filipovity duplájával ez tizenkettőre csökkent. A hazaiak szokatlanul sok pontot kaptak, húsz perc alatt pedig mindössze csak öt faultot hoztak össze hátul.

A második félidőben is nehezen indult be a fehérváriak támadójátéka, a harmadik perc elején talált be először Heath, majd ő folytatta a pontgyártást további öt ponttal (43-53). Kapaszkodott az Alba, Boykins büntetőivel pedig benézett tízen belülre (48-56), sőt egy perccel a negyed vége előtt már három is volt közte, ki más, mint Heath triplája után (53-56). A harmadik etapban csupán tíz pontot kapott Dzunic gárdája, ennek köszönhetően pedig hét pontot ledolgozott a hátrányából, így az utolsó felvonásra csak öt volt közte (53-58.)

Itt alig egy perc elteltével már három csapatfaultja volt a vendégeknek – egy szava nem lehetett a magyar csapatnak a sporikra –, a második minutum végén pedig már a vezetésért támadhatott az Alba, ha az nem is, de az egyenlítés összejött Heath révén (58-58) – mivel azonban nehezményezte a sporinál, hogy elmaradt a plusz egy, technikait kapott. Ekkor még nem, néhány másodperccel később viszont Keller zsákolásával hosszú idő után az Albánál volt az előny, innen pedig már ki sem engedte azt a kezéből. A védekezés nagyon összeállt, a portugálok öt perc alatt egyetlen pontot hoztak össze, Freeman triplája után 65-59-nél jött is a vendég tréner időkérése. Ennek meglett az eredménye, Pedro Pinto triplája és Borovnjak kettese után 65-64-re feljött a Porto, ám egy 6-0-s Alba-roham után ismét magához hívta játékosait a vendégek szakvezetője (71-64). Az izgalmak pedig nem maradtak el a hátra lévő bő két és fél percben, negyven másodperccel a vége előtt 71-70-re zárkózott a Porto, majd miután Freeman csak az egyik büntetőt dobta be, a győzelemért is támadhattak a vendégek. Sheehey triplája viszont kimaradt, így az Alba megnyerte a meccset és bebiztosította a továbbjutást.

 
 

 

 
 • 21miloforpresident2018november07.16:03ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  Te láttad is a meccset, vagy csak kellett még valami megjegyzést tenni? Csak mert az olajkád is pont akkor játszott, amikor az alba meccs 2. félidője.
  ...

  Nem tudom tudod e, de ez a meccs visszanézhető youtube-on is, meg a Digi TV-n is leadták este. Így hiába vagyok Olaj szurkoló én is meg tudtam tekinteni a meccset :)

  Egyébként az erős, hogy a 3 rigón múlt, de tény, hogy a kétes szituációkat rendre az Albának adták. A fault arány viszont szerintem nagyjából rendben volt és ez inkább a csapat gyengeségét mutatja, hogy most már meccsek óta keveset faultolnak, de rengeteg könnyű kosarat kapnak.. Ennél a Portonál az Alba kerete erősebb, bár Bane majdnem el tudta meccselni.
  Jussatok minél tovább a nemzetköziben, aztán legyetek fáradtak ellenünk a döntőben :) Hajrá magyarok!

   
 • 20purple2018november07.10:21ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  Te láttad is a meccset, vagy csak kellett még valami megjegyzést tenni? Csak mert az olajkád is pont akkor játszott, amikor az alba meccs 2. félidője.
  ...

  Ha hiszed, ha nem, van pc-m, és tv-m(3) is. Mivel a tv konzekvensen nem adja az Olaj meccseket, csak neten lehet követni, azt hiszem adott a válasz. Azt pedig még elviseltem, hogy anyámat szidták, de, hogy Alba szurkolónak nevezzenek.......?!

   
 • 19stevens2018november07.07:58ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Grat a győzelemhez, igaz ehhez kellett a három szürke is!
  ...

  Te láttad is a meccset, vagy csak kellett még valami megjegyzést tenni? Csak mert az olajkád is pont akkor játszott, amikor az alba meccs 2. félidője. Ha te ennek ellenére a mi meccsünket nézted, akkor rajongónk vagy. :)

   
 • 18purple2018november07.07:35ÚjVálasz

  Grat a győzelemhez, igaz ehhez kellett a három szürke is!

   
 • 17lufi2018november06.22:28ÚjVálasz
  Idézet: freebulletz
  A Porto egy lapra rakott mindent. Ütöttek-vágtak minket, kb. még egyszer ennyi sportszerűtlent ki lehetett volna osztani nekik.
  ...

  7-8 perc után elvesztettük a fonalat,a félidőig vissza sem jött,A2. félidőben nagyon beleálltunk a védekezésbe,csak 22 pontot engedélyeztünk a Portónak.Így jöttünk fel kicsinyenként,és fordítottuk meg. A bírókról én csak jót mondanék.6-8 sportszerűtlent azért nem adnak,ha volt is még pár.Sztem számunkra nem vezettek rosszul,mert amit ellenünk elkövettek jórészt befújták,a mi jó védekezésünket pedig nem kérdőjelezték meg,bármit mutatott is a táblán a fault arány.Az olaszok ellen csúcs játék volt,azzal lenne keresnivalónk az Olaj ellen is,de gyanús,hogy gyengébbel nem.

   
 • 16jobarat9442018november06.22:19ÚjVálasz

  Gratula az Albának a győzelemhez!

  Nem gyenge hazai pályát kapott az Alba!
  Ezt még Puskás Artúr is többször elismerte a meccs folyamán!
  Hat személyi hibával lehozott 29 percet az Alba (ez lehet hogy világrekord)!

   
 • 15freebulletz2018november06.22:01ÚjVálasz
  Idézet: betonimi
  Dzsunicsnak is kell keresni valamit !!! Mondjuk egy másik csapatot ahol a baromságait előadhatja. Nulla pedagógiai érzék !!!
  ...

  Ennyi baromságot, már bocs.

   
 • 14freebulletz2018november06.22:01ÚjVálasz
  Idézet: lufi
  Nehéz meccs volt,szokatlanul keményen védekező ellenféllel. Nem tudott egyik csapat sem ritmusban játszani,a védekezés dominált. Ezt várta mindenki,de nem volt könnyű továbbjutás.
  ...

  A Porto egy lapra rakott mindent. Ütöttek-vágtak minket, kb. még egyszer ennyi sportszerűtlent ki lehetett volna osztani nekik. Viszont mi ami balfaszkodást bemutattunk védekezésben az első félidőben az mehetne a humorosba év a szilveszteribe. Könnyű kosarak, eladott labdák.
  A jv-k néha alulmúlták a hazi állományt.
  Plusz nekik minden beesett az eljén, nekünk semmi, de aztán fordult a kocka, elfáradtak.
  Amúgy amit a második félidőben védekeztünk az zseniális volt. A vége meg ismét izzasztós, de ezek a meccsek idén legalább jönnek :D
  Küzdésből jeles.

   
 • 13lufi2018november06.21:49ÚjVálasz

  Nehéz meccs volt,szokatlanul keményen védekező ellenféllel. Nem tudott egyik csapat sem ritmusban játszani,a védekezés dominált. Ezt várta mindenki,de nem volt könnyű továbbjutás.

   
 • 12betonimi2018november06.21:33ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  Márkónak sürgősen kell keresni egy sportpszichológust, akinek sok tennivalója lenne vele.
  ...

  Dzsunicsnak is kell keresni valamit !!! Mondjuk egy másik csapatot ahol a baromságait előadhatja. Nulla pedagógiai érzék !!! Farkas Sanyi + 20-30 ponttal, Peresztegi Ákos +10-20 ponttal hozta volna le ezt a mérkőzést. Igaz náluk Ivánka nem játszott volna 25 percet úgy, hogy minden támadásnál beszaladt a bal oldali sarokba és ott ácsorgott mint egy határ szerencsétlenség és a védekezése a nullához közelebb volt mint az 1-hez. Filipovicsot meg nem 15 percet játszotta volna és már rég beállította volna a sorba. Az utolsó 5 percben 3 magasember lett volna a pályán akkor nem szerencsétlenkedtek volna ennyit a lepattanókkal. Dzsunics + 7-nél nyúlt bele a csapatba és - 16 lett belőle. A Szolnok ellen ilyen edzői tévedéssel kb. 20 ponttal fog kikapni hazai pályán az Alba.

   
 • 11freebulletz2018november06.21:31ÚjVálasz
  Idézet: stevens
  Márkónak sürgősen kell keresni egy sportpszichológust, akinek sok tennivalója lenne vele.
  ...

  Simi nem tudta visszalökdösni. Azért ez gáz. Ez egy csapat, nem pedig primadonnaképző. Hisztizzen Bánénak, sok sikert. Amíg Tóth Peti, Lóri, Iván alázattal játszik ő ne dumáljon.

   
 • 10rouge2018november06.21:27ÚjVálasz

  Gratulálok az albának.

  Alba-Olaj bajnoki döntő 2018/19.
  Nagy meccs lesz...készülünk rátok.

  MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

   
 • 9stevens2018november06.21:05ÚjVálasz
  Idézet: Gigi
  Üzenjük a Filipovity Márkónak,hogy egy győztes meccs után illik lepacsizni azokkal a szurkolókkal,akik akár a győzelemhez is hozzásegítették a csapatot , mert...
  ...

  Márkónak sürgősen kell keresni egy sportpszichológust, akinek sok tennivalója lenne vele.

   
 • 8Gigi2018november06.21:03ÚjVálasz

  Üzenjük a Filipovity Márkónak,hogy egy győztes meccs után illik lepacsizni azokkal a szurkolókkal,akik akár a győzelemhez is hozzásegítették a csapatot , mert,ha legközelebb kifütyüljük (a háromból három semmiért)sutyerákságáért,majd akkor fog igazán megsértődni!!!

  HAJRÁ ALBA

   
 • 7Gigi2018november06.21:03ÚjVálasz

  Üzenjük a Filipovity Márkónak,hogy egy győztes meccs után illik lepacsizni azokkal a szurkolókkal,akik akár a győzelemhez is hozzásegítették a csapatot , mert,ha legközelebb kifütyüljük (a háromból három semmiért)sutyerákságáért,majd akkor fog igazán megsértődni!!!

  HAJRÁ ALBA

   
 • 6Csapajev2018november06.20:47ÚjVálasz

  Grat az Alba továbbjutásához!
  Az első félidő után egy lyukas garast nem adtam volna a továbbjutásra és elsősorban nem is a meglévő pontkülönbség miatt, hanem az Alba által bemutatott kilátástalan játék miatt.
  Szerencsére a második már jobban sikerült.

   
 • 5Barracuda192018november06.20:44ÚjVálasz

  Jön a karácsony, ennyi labdát talán az összes győztes meccsünkön összesen nem ajándékoztunk el, mint ezen a meccsen. Szerencsénk volt ezen a meccsen, bár az igaz, hogy a srácok megküzdöttek ezért a szerencséért. Gyenge játékkal is tudtunk nyerni és megvan a továbbjutás-ennyinek lehet örülni.

  HAJRÁ ALBA!!!

   
 • 4makelovenotwar692018november06.20:43ÚjVálasz

  Gratula a továbbjutáshoz!
  Taps! Taps! Taps! :) Bocs, ezt nem hagyhattam ki!

   
 • 3nyolcmegnyolc2018november06.20:32ÚjVálasz

  Grat. Az első meccs legalább szoros volt. Különbség megduplázva. (:

   
 • 2ficsi2018november06.20:31ÚjVálasz

  Nem gondoltam volna az elején de Grat a győzelemhez !

   
 • 1mg802018november06.20:24ÚjVálasz

  Garatulálok a győzelemhez!
  Hajrá ZTE!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!