A 6. forduló csapata

Körkép - Megosztottuk az MVP-címet, két magyar is a legjobbak között.
 
 
 
 
 

A 6. forduló csapata

Körkép - Megosztottuk az MVP-címet, két magyar is a legjobbak között.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A hétvégén lejátszották az alapszakasz hatodik körének összes találkozóját a férfi élvonalban, újra jelentkezünk forduló csapata rovatunkkal, melyben ezúttal is összeállítottuk – szigorúan a VAL-értékek alapján – nem szubjektív ötöseinket.

A 6. forduló csapata:

Kovács (1) - Taylor (4) - Borisov (4) - Lóránt (1) - Gordon (1)

Az ASE irányítója, Kovács Ákos nyerőembernek bizonyult a Kaposvár ellen. 19/9-es pontmutatója mellett volt még 5 lepattanója, 7 gólpassza, 1 szerzett és 3 eladott labdája, továbbá 4 beütött és 5 kiharcolt faultja (30 VAL).

A Pécs simán nyert a TF otthonában, Kameron Taylorra pedig ezúttal sem lehetett panasza Csirke Ferencnek. Az amerikai bedobó 20 ponttal, 7 pattanóval, 4 assziszttal, 5 szerzett labdával, 2 elkövetett és 6 elszenvedett szabálytalansággal, valamint 1 blokkal zárt a Ludovika Arénában. 39-es meccsindex mutatójával ő lett a forduló egyik MVP-je.

A teljesítménye alapján úgy néz ki, Milos Borisov extra motivációval játszott tavalyi csapata, a Falco ellen. A rutinos montenegrói 31/15-ös pontmutatót, 9 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 beütött és 5 kiharcolt faultot, továbbá 1 kapott blokkot jegyzett. Ahogy Taylor, ő is 39 VAL-ponttal végzett, a DEAC bedobója lett a másik MVP.

Tükörsimán győzte le az Alba a Szegedet, Lóránt Péter pedig a mezőny legjobbja volt. A fehérváriak kapitánya 21/9-es pontmutatót, 9 lepattanót, 3 gólpasszt, 3 szerzett és 1 eladott labdát, 1 beütött és 4 kiharcolt szabálytalanságot, valamint 1 blokkot ért el (38 VAL).

Hiába Wesley Gordon remeklése, a Sopron nem tudta elvenni a Kecskemét hazai veretlenségét. Az amerikai center 20 pontot, 14 lepattanót, 1 szerzett labdát, 3 beütött és 4 kiharcolt faultot, s 1 blokkot produkált a lila-fehérek ellen (37 VAL).

A 6. forduló magyar csapata:

Kovács (1) - Váradi (3) - Benke (2) - Lóránt (2) - Karahodzsics (4)

Kovács Ákos teljesítményéről fentebb már részletesen írtunk.

Bár a Falco kikapott Debrecenben, de Váradi Benedek hasznos volt. A sárga-feketék kapitánya 10/3-as pontmutatóval, 3 lepattanóval, 4 gólpasszal, 4-4 beütött és kiharcolt faulttal, valamint 1 kapott blokkal zárt (17 VAL).

A Szolnok simán nyert Zalaegerszegen, Benke Szilárd pedig jól játszott volt csapata ellen. Az Olaj hátvédje 12/3-as pontmutatót, 5 lepattanót, 2 gólpasszt, 1 szerzett és 2 eladott labdát, továbbá 4-4 beütött és kiharcolt faultot jegyzett (21 VAL).

Lóránt Péter teljesítményéről fentebb már részletesen írtunk.

Karahodzsics Kemal ismét jól teljesített, a KTE pedig a Sopront is legyőzte otthon. A lila-fehérek centere 13 pontot, 3 lepattanót, 2 asszisztot, 4 szerzett és 2 eladott labdát, valamint 4 beütött és 6 kiharcolt faultot tett be a közösbe (19 VAL).

A többi honosított légióssal ellentétben Karahodzsics Kemal azért szerepel a magyar csapatban, mert pályára lépett a válogatottban.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában.

 
 

 

 
 • 4noni19902018november05.18:23ÚjVálasz
  Idézet: sedmakfun
  Váradiba szerelmesek a szerkesztők? a 17 VAL-hoz kapcsolódik azért egy -29 +- teljesítmény is egy 7 ponttal elvesztett meccsen.... Addig volt jó a Debrecennek, amíg ő pályán volt...
  ...

  Már évek óta megy ez a forduló válogattotja cikk itt, minden egyes alkalommal leírják, hogy pusztán játék a számokkal, de te minden alkalommal kiakadsz ha Váradi bekerül ide.
  Szólok előre, hogy még sokszor fogod látni a nevét, legközelebb ha megnyitod a cikket előtte vegyél be egy nyugtatót.

   
 • 3donnarumma2018november05.10:42ÚjVálasz
  Idézet: sedmakfun
  Váradiba szerelmesek a szerkesztők? a 17 VAL-hoz kapcsolódik azért egy -29 +- teljesítmény is egy 7 ponttal elvesztett meccsen.... Addig volt jó a Debrecennek, amíg ő pályán volt...
  ...

  szerelmes vagy a hulyesegeidbe amit irsz?

  "összeállítottuk – szigorúan a VAL-értékek alapján – nem szubjektív ötöseinket."

  Irj egy jobb VAL mutatoval rendelkezo magyart a posztjan....
  ui. tenyleg gyengen jatszott most....

   
 • 2kovatsimre2018november05.10:19ÚjVálasz

  Borisovot már Szolnokon is "temették", aztán a Falco-ban is remekelt, most pedig extra teljesítményt nyújt. Kíváncsi leszek, meddig bírja szuflával?

   
 • 1sedmakfun2018november05.10:14ÚjVálasz

  Váradiba szerelmesek a szerkesztők? a 17 VAL-hoz kapcsolódik azért egy -29 +- teljesítmény is egy 7 ponttal elvesztett meccsen.... Addig volt jó a Debrecennek, amíg ő pályán volt...

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!