Dzunics: Megint profik voltunk

Körkép - Az Alba edzője kiemelte, szezoncsúcsot értek el, nem látszik csapatán a sorozatterhelés. Szegeden nem esnek depresszióba, ugyanis a céljaik nem ugyanazok, mint a Fehérváré. Bencze csalódott.
 
 
 
 
 

Dzunics: Megint profik voltunk

Körkép - Az Alba edzője kiemelte, szezoncsúcsot értek el, nem látszik csapatán a sorozatterhelés. Szegeden nem esnek depresszióba, ugyanis a céljaik nem ugyanazok, mint a Fehérváré. Bencze csalódott.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Szombaton és vasárnap összesen hat mérkőzést rendeztek a férfi élvonalban. Íme a találkozók utáni edzői nyilatkozatok, melyeket helyszínen lévő kollégáink és a kosarsport.hu segítségével állítottunk össze:

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 97-68 (27-20, 27-14, 20-17, 23-17)

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Megint profi módon álltunk hozzá a mérkőzéshez, úgy, ahogy kell! Örülök annak, hogy harmincegy asszisztot adtunk, azt hiszem, ez szezoncsúcs, úgy éreztem, ismét csapatként játszottunk, hatan értek el tíz pontot, vagy ennél többet. Ne felejtsük el, hogy sorozatterhelés alatt vagyunk, de a fáradság egyáltalán nem látszik a játékunkon.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Próbáltuk megnehezíteni az Alba dolgát, de nem sok esélyünk volt. Lehet, hogy nincs köztünk ekkora különbség, de jobb csapatról van szó. Nem esünk depresszióba, a mi céljaink nem ugyanazok, mint az Albának.


Serco-TF-BP - Pécsi VSK-Veolia 53-85 (12-16, 16-19, 11-25, 14-25)

Merim Mehmedovic, a Serco-TF-BP vezetőedzője: A Pécs jó csapat. Amíg nagyjából egyforma volt a dobószázalék, addig nem alakult ki nagyobb különbség. Jonas Bergstedt leigazolása az első lépés, hogy kicsit megerősítsük a csapatot, várható volt, hogy a trapézban erősebbek leszünk. A mi célunk teljesen más, mint a Pécsé.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és a minket elkísérő szurkolóknak is. Az első félidőben nem találtuk a támadásaink ritmusát. A védekezéssel nem volt nagy gond, hiszen csak 28 pontot kaptunk. A harmadik negyedben kellett, hogy betaláljunk néhányszor, ezzel meg tudtuk törni a TF-et. Ellenfelünknél talán el is fáradtak azok, akik több időt töltöttek a pályán.


DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-88 (34-19, 16-21, 25-23, 20-25)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Kulcs volt a jó kezdés, ami sajnos egy hete Szegeden nem sikerült. Végre támadásban is kijött a lépés, kerek 50 százalékkal dobtunk a hárompontos vonalon túlról. Közhelyes, de igaz, hogy mindig akadt valaki, aki átlendítette a holtpontokon a csapat szekerét.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nem nagyon lehet mit mondani, a pocsék kezdés és az ellenfelünknek engedélyezett 53 lepattanó megpecsételte a sorsunkat. Mindezek ellenére is volt esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, ezt elszalasztottuk, teljesen megérdemelt a hazai siker született.


Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 75-96 (28-28, 26-27, 13-25, 8-16)

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak, mert megérdemelten győzött, de a különbséget kicsit sajnálom. Bíztam abban, hogy a harmadik negyedben is vissza tudunk jönni, mint az első félidőben, de ez nem sikerült. Egyelőre a fiatal játékosainknak ez a fajta ritmus, nyomás még ismeretlen, de bízom benne, hogy a nemzetközi meccsek is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezt mielőbb megszokják. Kiderült, hogy három jó teljesítmény, ilyen szintű csapat ellen kevés. Még a középmezőnyben is kevés ez a teljesítmény és ezért kell a cserepadról a hatodik, hetedik, nyolcadik, ember is. Csalódott vagyok, mert győzni szerettünk volna. Köszönjük a közönségnek a biztatást és biztos vagyok benne, hogy ezt még meg tudjuk nekik hálálni!

Dragan Aleksics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A ZTE az első félidőben az összes hibánkat megbüntette, nagyon jól játszott és hatalmas küzdelemre késztetett minket. Azt a ritmust, amit diktáltunk, csak az első félidőben bírták, mivel kisebb a rotációjuk a miénknél és el is fáradtak. A fiatal játékosokra ez az atmoszféra nagy nyomást jelent és ehhez mi jobban hozzá vagyunk szokva. Fizikálisan nőttünk a ZTE fölé és ez döntőnek bizonyult.


Atomerőmű SE - Kaposvári KK 83-81 (27-20, 20-13, 21-30, 15-18)

Szrecsko Szekulovics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Szeretnék gratulálni a Kaposvárnak, nagyon jó csapatnak tartom a vendégeket és be is bizonyították ezt, hiszen fel tudtak zárkózni a második félidőre. Nem vagyok teljesen megelégedve a csapatom teljesítményével, de úgy tűnik, az idei bajnokság nagyon nehéz lesz. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien kilátogattak a Gesztenyés útra, ez sokat jelent a csapatnak.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: A mérkőzés utolsó pillanata inkább a szerencséről szólt, de ahogyan a csapatkapitány, Ivan Lilov is mondta: az első félidőben nagyon statikusan játszottunk, így a hazaiak el tudtak lépni jó pár ponttal. A szünet után teljesen átszellemülten léptünk pályára, felgyorsult a játékunk és tökéletesen kirajzolódott a játék képéből, hogy ez az, ami nekünk igazán fekszik: önbizalommal teli és kemény játék. A végére egészen izgalmassá tettük a meccset, de úgy gondolom, hogy az első félidőben nem reagáltuk le megfelelően a Paks támadásait és későn „ébredtünk fel”. Bízom benne, hogy tanulni fogunk a hibáinkból és a következő mérkőzésünket hazai pályán győzelemmel fogjuk zárni.


JP Auto-Jászberényi KSE - Egis Körmend 88-90 (20-21, 23-29, 21-23, 24-17)

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Az első félidőben nagyon sok hibát követtünk el, nagyon rosszul védekeztünk, és nem rajtunk múlt, hogy csak 7 pont volt a hátrányunk. A második félidőben sokkal több energiát mozgósítottunk, de 88 pont sem volt elég a győzelemhez. Voltak gondjaink a hét közben, s az új irányítónk csapatba építéséhez is kell még idő.

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok Lazics mesternek és csapatának, hiszen nagyon jó együttest győztünk le. Harminchét percen át a mi akaratunk érvényesült, és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Köszönöm szurkolóinknak, hogy ide is elkísértek bennünket, és együtt örülhettünk a régen várt idegenbeli győzelmünknek.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!