Hanga elárulta, miért tartott eddig a felépülése

Barcelona – A magyar klasszist is meglepte, hogy az első meccsén mennyi játékidő jutott neki.
 
 
 
 
 

Hanga elárulta, miért tartott eddig a felépülése

Barcelona – A magyar klasszist is meglepte, hogy az első meccsén mennyi játékidő jutott neki.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Mint beszámoltunk róla, visszatért a pályára a június végi térdműtétje óta lábadozó Hanga Ádám. A Barcelona Lassa magyar klasszisa a Badalona ellen csereként kapott 17 percet, és 6 ponttal, 2-2 szerzett labdával és lepattanóval, illetve 8 VAL-lal zárt.

A válogatott játékos a Digisport Sport 24 című műsorának nyilatkozott az elmúlt időszakáról, a műtétről és a visszatérésről.

– Tulajdonképpen ami történt, azt mozaikplasztikának hívják – magyarázta Hanga Ádám. – Ami annyit jelent, hogy volt egy sportsérülésem, egy lyuk a porcomban, és átültettek egy porcot a sérült helyre – a térdem egyik helyéről átültették a másik helyre. Ezért volt ez egy hosszadalmasabb dolog, mert meg kellett várni, amíg beépül. Karrierem szempontjából ez a műtét kellett, legalábbis az orvosok és mindenki azt mondta, hogyha azt akarom, hogy még jó pár évig euroligás szinten tudjak játszani, akkor ez a műtét a legjobb, és nem mondjuk csak szimplán kivenni az egész porcot, mert az nyilván lerövidítette volna a karrieremet.

Mint említettük, Hanga a bajnokságban már pályára léphetett, szezonbeli első meccséről így nyilatkozott:

– Én sem számítottam rá, hogy rögtön az első mérkőzésemen tizenhét percet fogok játszani. Ez így hozta. Az irányítónknak pont nem nagyon ment a játék, ezért ott is kellett játszanom. Úgy néz ki, az edző szeretne velem irányítót is játszatni, nem azt mondom, hogy a meccs egészében, de kis szakaszokban. Kicsit nekem is meglepő volt, ráadásul a végjátékban is berakott, ami nem teljesen normális négy hónap kihagyás után. Viszont azt mondom, rengeteg munkát beletettem, két hete edzek a csapattal, mellette nagyon sokat edzettem a b-csapattal. Mentálisan úgy próbálom felfogni, hogy annak a sok hónapnyi munkának most érik be a gyümölcse, és próbálom élvezni ezt.

Hanga kiemelte, az Euroliga minden évben nagyon fontos a Barcelonának, de ebben a szezonban különösen, hiszen az elmúlt idényekben nem jutott be az együttes a top nyolcba. A magyar klasszis csapata csütörtökön a Maccabi Tel-Avivot fogadja az Euroligában – honfitársunknak ez lesz az első meccse a most futó sorozatban, melyet a magyar nézők a Digisport 2-n tudnak élőben követni 21 órától.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!