"Egy percig nem volt kérdés számomra, hogy újra jövök a válogatotthoz"

Almere - Darrin Govens egyáltalán nem egy turista alkat, sokkal inkább zárkózottabb típus. Reméli, jó csapat alakul Minszkben.
 
 
 
 
 

"Egy percig nem volt kérdés számomra, hogy újra jövök a válogatotthoz"

Almere - Darrin Govens egyáltalán nem egy turista alkat, sokkal inkább zárkózottabb típus. Reméli, jó csapat alakul Minszkben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Csütörtök este megérkezett a magyar férfi kosárlabda-válogatott Hollandiába, a soron következő vb-selejtező helyszínére. A mieink gépe bő fél órás késéssel indult Budapestről Amszterdamba, ahol 17 fok fogadta a csapatot, innen húsz perces buszút vezetett Almerébe. Vasárnap óta már újra a kerettel készül Darrin Govens is, aki a nyáron, két év után hagyta ott a Falcót a belorusz Cmoki Minszk kedvéért.

- Jól vagyok, minden rendben van, egy percig nem volt kérdés számomra, hogy újra jövök a válogatotthoz, ha számítanak rám, és hív a kapitány. Megmondom őszintén, hogy vártam már - mondta Govens a BB1.hu-nak.

És hogy milyen az élet Fehéroroszországban?

- Egyáltalán nem vagyok egy turista alkat, inkább zárkózottabb típus vagyok, meg amúgy sem volt sok időm szétnézni Minszkben. Az biztos, hogy szép város és elég nagy. Egyelőre száz százalékban a kosárlabdára fókuszáltam, minden akörül forgott.

Új csapat, új kihívások, VTB Liga, Bajnokok Ligája-selejtező, maximum, ha nem sikerül, akkor FIBA-kupa. Izgatott vagyok emiatt is, mert még nem volt ilyenben részem. Egyébként hasonló volt a nyaram, mint minden évben, igyekeztem magam kipihenni, de persze figyeltem arra is, hogy jó formában kezdjem meg az alapozást. Szeretnék bejutni a csapattal a VTB Liga rájátszásába, illetve a hazai és a nemzetközi kupákban is jó lenne minél tovább eljutni. Az edzőnk, Alekszander Krutikov egy jó szakember, kicsit régi vágású, de megértő, meg lehet találni vele a közös hangot. Egyébként ő a fehérorosz válogatott szövetségi kapitánya is. A csapattársaimról is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Még ismerkedési fázisban vagyunk, de nagyon jó fejek. Volt már néhány edzőmeccsünk, de még össze kell szoknunk. Ehhez még idő kell. Mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, persze jó lenne minden meccset megnyerni, de ilyenkor még nem az eredmény az elsődleges. Szerintem jók leszünk.

Kíváncsiak voltunk arra is, a honosított irányító vajon mennyire figyelte a nyári holtszezont Magyarországon.

- Nem igazán volt időm követni az eseményeket. A BB1-et szoktam olvasni, de sajnos erre sem minden nap jut időm és energiám. Váradi Benivel váltottam néhány szót, drukkolok nekik és sok sikert kívánok a Falcónak. Hogy mi a különbség a két ország kosárlabdája között? Elég korai lenne most még bármiféle összehasonlításhoz. Nagyszerű két évem volt a Falcóval. Minszkben még minden nagyon új. Várjunk még ezzel, térjünk vissza rá később.

A magyar válogatott pénteken este nyolc órától lép pályára a hazai pályán még veretlen hollandok ellen. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti. Szlovák, görög és spanyol játékvezetők működnek közre. És hogy mit vár Darrin Govens a találkozótól?

- Egy vb-selejtezőn minden meccs nehéz, főleg amiket idegenben játszunk. Ráadásul ők elég stabilak voltak eddig hazai pályán. Nagyon jó csapatuk van, keményen hajtanak, és magas tempót diktálnak. A saját játékunkat kell játszanunk, meg kell próbálni lelassítani őket. Ez lesz a kulcs.

 
 

 

 
 • 3zsoti2018szeptember14.14:14ÚjVálasz

  sokan nem a ,,nyűg,, hanem az edző személye miatt mondták le a válogatott szereplést.még felsorolni is sok .

   
 • 2montana2018szeptember14.11:33ÚjVálasz

  Darrin Govens egy igazi hazafi! :D
  Figyelmébe ajánlom azoknak a magyarországi születésű magyar sportolóknak, akik nyűgként tekintenek a válogatottságra, -sportágtól függetlenül!

   
 • 1krapulax2018szeptember14.07:54ÚjVálasz

  Good job, Dare! Reméljük a fogfájásod már a múlté, és egy hozzád méltó, remek produkcióval fogod megörvendeztetni a szép számú magyar publikumot.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!