3x3-as Eb: Elsődleges cél a negyeddöntő

Bukarest - Mohácsi Máté úgy érzi, a románokat meg kell verniük. Azt is elárulta, szerinte csak akkor beszélhetnek esélyekről, ha Ivosev velük van - márpedig velük van.
 
 
 
 
 

3x3-as Eb: Elsődleges cél a negyeddöntő

Bukarest - Mohácsi Máté úgy érzi, a románokat meg kell verniük. Azt is elárulta, szerinte csak akkor beszélhetnek esélyekről, ha Ivosev velük van - márpedig velük van.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A 3x3-as magyar válogatott korábban már kiharcolta magának a jogot, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon. Nos, az Európa-bajnokság már a nyakunkon van, nemzeti együttesünk pedig Bukarestben, ugyanis pénteken kezdetét veszi a kontinenstorna. Csirke Ferenc csapata a C-csoportba került, az ellenfele pedig a házigazda Románia és Lettország lesz. Honlapunk megkereste Mohácsi Mátét, a válogatott alapemberét.

- Vasárnap este kezdtük el Pécsen a ráhangolódást - mondta a BB1.hu-nak Mohácsi Máté. - Hétfőn és kedden edzéseink voltak, szerdán pedig korán reggel útra keltünk Bukarestbe, délelőtt már ide is értünk. Elfoglaltuk a szállásunkat, délután tréningeztünk, az esti órákban pedig videóztunk, megnéztük, hogy hol vannak ellenfeleink gyengepontjai. Ma is edzünk, készülünk a pénteki mérkőzésre, próbálunk egy kicsit akklimatizálódni.

- A tizenkettes mezőny tizenegyedik helyére vagyunk rangsorolva - folytatta a 28 esztendős játékos. - Ez nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a tizenegyedik csapat az erőviszonyok tekintetében, hanem a világranglista pontok alapján ez a pozíciónk. Ez az jelenti, hogy papíron két, nálunk erősebb válogatott van a csoportunkban, de nem hiszem, hogy ne tudnánk továbbjutni. Láttuk mindkét csapatot játszani, azt hiszem, hogy lettek ellen óriási bravúr lenne a győzelem, elvégre ők voltak az Európa-bajnokok tavaly, nem véletlenül vannak ott majdnem minden World Touron. A románoknál egyértelműen jobb csapatunk van, ezt be is kell bizonyítani. Hazai pályán játszanak, biztos, hogy erős közönség lesz mögöttük, de a videókat látva azt mondom, hogy meg kell őket vernünk. Ha továbbjutunk a csoportból, akkor bárkit kaphatunk, nagyon erős ágra kerültünk. Elég valószínű, hogy a szerbek vagy a spanyolok lennének az ellenfeleink a negyeddöntőben, de eddig nem szeretnék előretekinteni. Az elsődleges célunk, hogy bejussunk a nyolcba, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Az Eb-szereplést még a Mohácsi - Ivosev - Bíró - Kerpel-Fronius négyes harcolta ki, utóbbi két játékos viszont már nem utazott el Romániába, helyettük Horváth Ákos és Demeter Attila került be a csapatba. Visszatért azonban Tomiszlav Ivosev, aki a World Tour Masterseken a Novi Sadot erősítette.

- Akkor beszélhetünk esélyekről, ha Tomiszlav Ivosev velünk van. Nagyon jó, hogy a nemzetközi versenyeken be tud csatlakozni hozzánk. Vele nagyon sokat erősödtünk, nőnek az esélyeink. Horváth Ákosnak nem kellett újra felvennie a 3x3 ritmusát, tavaly ott volt az Eb-n és csapattársak is voltunk Zalaegerszegen, innen is megvan tehát a kommunikációs könnyebbség. Demeter Attila egy igen tehetséges U23-as játékos, akit hosszabb távon akarunk beépíteni, örülök neki, hogy ő is velünk van.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!