A TF új légiósa régóta ismeri a Szolnokot és a magyar bajnokságot

Budapest – Sarenac úgy érzi, hogy egy nagy kosaras családhoz került.
 
 
 
 
 

A TF új légiósa régóta ismeri a Szolnokot és a magyar bajnokságot

Budapest – Sarenac úgy érzi, hogy egy nagy kosaras családhoz került.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, Andrija Sarenac személyében megtalálta légiós-irányítóját az A-csoport újonca, a TF-BP-SERCO. A 23 éves kosaras a Miami szomszédságában fekvő Keiser Universityn tanult, egyetemi csapata a NAIA sorozatban versenyzett. Utolsó évében 31 mérkőzésen szerepelt, ahol 13,5 pontot és 5,5 gólpasszt átlagolt.

- Bár játszhattam volna az NCAA-ben is, de anno a Keisert választottam, mert akkoriban Rollie Massimino edzette a csapatot, aki az egyik legjobb szakember volt a főiskolai edzők között - mondta Sarenac. - Mind a 4 egyetemi évemben a kezdő ötös tagja voltam, és egyénileg, valamint csapatszinten is több díjat bezsebeltünk. Majdnem minden szezonban bejutottunk a National Tournament együttesei közé. Nagyon szerencsésnek tartom magam, mert dolgozhattam Rollie edzővel, akinek rengeteget köszönhetek. Az utolsó évemben Dante Calabriát nevezték ki a csapat élére (Massimiliano Rollie 2017. augusztusában elhunyt), én pedig pénzügy és gazdaságtanból szereztem diplomát.

Sarenac azt is elmondta, mennyire ismerte korábban a magyar bajnokságot.

- Régóta ismerem, mert volt lehetőségem megnézni a Szolnokot az ABA Ligában. Nagyon kemény bajnokság, sok jó játékossal, akik minden évben versenyképessé teszik a ligát. A Tehetséges Fiatalok remek lehetőségnek tűnt, hiszen a fő céljuk, hogy felépítsék és versenyeztessék a fiatal játékosokat.

És hogy mik az első benyomásai új csapatáról?

- A kezdeti tapasztalataim nem is lehetnének jobbak! Az összes csapattársam, a tulajdonosok és a vezetőedző is az első pillanattól kezdve elfogadott. Úgy érzem, mintha hosszú ideje ismernénk egymást. Sok fiatal srác van a csapatnál, akik versengeni és fejlődni szeretnének, és ez nagyszerű. Merim edző nagyon felkészült és értelmes. Jó kapcsolatot ápol a játékosokkal, ami különösen fontos a csapat kémiája miatt. Úgy érzem, hogy egy nagy kosaras családhoz kerültem, és már nagyon izgatott vagyok, hogy pályára léphessek.

 
 

 

 
 • 2PécsiVesztes2018szeptember12.18:30ÚjVálasz
  Idézet: Rouge.
  Szolnok= magyar bajnokság

  No comment.

  MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!
  ...

  :-)

  Csak a cikk címét olvastam és láttam hogy van egy hozzászólás!
  Tudtam hogy te vagy, mert ezt a ziccert nem hagyod ki!

   
 • 1Rouge.2018szeptember12.17:07ÚjVálasz

  Szolnok= magyar bajnokság

  No comment.

  MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!