Andrija Sarenac a TF játékosa

Budapest – A 23 éves szerb irányító ezüstérmet szerzett az ifjúsági olimpián.
 
 
 
 
 

Andrija Sarenac a TF játékosa

Budapest – A 23 éves szerb irányító ezüstérmet szerzett az ifjúsági olimpián.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nyakunkon az A-csoportos szezon, és a Tehetséges Fiatalok-Budapest Basketball Players debütálása is a legmagasabb osztályban. A klub a napokban új névadó szponzorra talált, így TF-BP-SERCO néven szerepel a 2018/19-es évadban - tájékoztatta honlapunkat Beák-Sárkány Rita csapatvezető.

Ennek megfelelően zajlik a csapat végleges keretének kialakítása is. Nem titok, hogy az élvonal erőviszonyait ismerve a fővárosiak nem színmagyar kerettel szeretnék megmérettetni magukat, mint ahogy az sem, hogy csak a klub filozófiájával maximálisan harmonizáló külföldieket igazolnak. Első fontos lépésként szerződtették a szerb irányító Andrija Sarenacot.

A játékos 1995-ben, Belgrádban született, és gazdag korosztályos, majd egyetemi pályafutást tudhat maga mögött. Sarenac az U16-os nemzeti csapat genfi tornagyőzelmét, és az ifjúsági olimpián elért ezüstérmét tartja a két legfontosabb utánpótlás sikerének. Továbbá tagja volt a 2017-es Universiade-csapatnak is, amellyel Taipeiben a 4. helyen zárt. Ekkor már a Miami szomszédságában fekvő Keiser Universityn tanult, ahol 2014-18 között 4 évet töltött el. Egyetemi csapata a NAIA sorozatban versenyzett. Az irányító utolsó évében 31 mérkőzésen szerepelt, ahol 13,5 pontot és 5,5 gólpasszt átlagolt.

Eldőlt az is, hogy a 23 éves Andrija Sarenac a 35-ös mezszámot fogja viselni.

Andrija Sarenac
 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!