A mieink elleni meccs is különleges a Fenerbahce olasz sztárjának

Körkép - A korábban NBA-ben is pattogtató Luigi Datome utoljára tavaly nyáron játszott a címeres mezben.
 
 
 
 
 

A mieink elleni meccs is különleges a Fenerbahce olasz sztárjának

Körkép - A korábban NBA-ben is pattogtató Luigi Datome utoljára tavaly nyáron játszott a címeres mezben.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A Fenerbahce olasz válogatott sztárja, Luigi Datome a világbajnoki selejtezők első csoportkörét csak távolról figyelte, de most örömmel húzza fel ismét a címeres mezt, amikor újra pályára lép a nemzeti együttesben, pénteken Lengyelország ellen, jövő hétfőn pedig Debrecenben a mieink ellen.

- Mint mindig, most is izgatott várom a válogatott mérkőzést. Szerencsés vagyok, hogy az előző nyáron az Eb-n képviselhettem az országom, ellentétben a selejtezők előző körében - kezdte a 30 éves bedobó, aki korábban az NBA-ben szereplő Boston Celtics és Detroit Pistons együttesében is pattogtatott.

Datome a tavaly nyári Eb-n az olaszok második legjobb dobója volt, 15 pontot átlagolt a kontinensviadalon. Vele együtt pedig a szintén Fenerbahcében kosarazó Nicolo Melli is csatlakozott az olasz kerethez.

- Minden játékosnak hozzá kell tennie a tehetségét és a tapasztalatát a csapathoz. Azt hiszem, hogy Nicolóval már kellő tapasztalatot szereztünk, különösen az európai kosárlabdában. Remélem, hogy segíteni tudjuk a csapatot, és mindenki hozzá tud tenni, hogy a lehető legjobbak legyünk - folytatta Datome.

Az olaszok 4-2-es mutatóval léptek tovább a J-csoportba, ahol a mienk és a lengyelek mellett Hollandia, Horvátország, illetve Litvánia lesz az ellenfelük.

- Nehéz csoportba kerültünk, de jó pozícióból várjuk a folytatást. Minden meccset különlegesként kell kezelnünk, ezért a lehető legjobb formában próbálunk készülni a lengyelek és a magyarok ellen is - idézi a FIBA honlapja a 203 centis sztárt.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!