Diósgyőrben semmi nem elég

Diósgyőr - Medgyessy Dóra pozitívan várja a következő szezont, egy maximalista csapat van kialakulóban.
 
 
 
 
 

Diósgyőrben semmi nem elég

Diósgyőr - Medgyessy Dóra pozitívan várja a következő szezont, egy maximalista csapat van kialakulóban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Medgyessy Dóra a nyáron csapatot váltott, a VBW CEKK Ceglédtől az Aulinvent DVTK-hoz igazolt. Az irányító már debütált is új csapatában, az MBK Ružomberok ellen óegyszer nyert, egyszer pedig kikapott Cziczás László együttese, de Medgyessyre nem lehetett panasz, előbb 19, majd 20 pontig jutott.

- Nagyon pozitívan érkeztem Diósgyőrbe, vártam, hogy elkezdhessem a szezont - mondta a BB1.hu megkeresésére az irányító. - Olyan körülmények között készülhetünk, ami egy profi csapatnál elvárható. Minden csak rajtunk, játékosokon múlik. Az első benyomásaim szuperek, hiszen olyan társakkal dolgozhatok együtt, akikkel korábban már vagy együtt játszottam, vagy a válogatottból ismerjük egymást. A közeg nem új, ami hatalmas előny, mert nem a nulláról kell építkeznünk. Cziczás László személye rengeteget számított abban, hogy Diósgyőrbe igazoltam, a vele töltött évek alatt sikerült olyan játékossá válnom, amilyen szerettem volna lenni. Sokat segített ebben, azt gondolom, hogy új impulzusokkal mindezt tovább tudjuk fokozni. Bízom benne, hogy Diósgyőrben is ott tudjuk folytatni, ahol Cegléden abbahagytuk.

- Mint mindenki, aki egy új klubba szerződik, én is nagyon motivált voltam, vártam már az első meccset. A munka elején járunk egyelőre, szinte most játszottunk először öt-öt ellen. Az első találkozón tudtunk volna nyerni, viszont a végére egy kicsit elfogytunk. Örülök, hogy másnap győzni tudtunk, hiszen a csapat erejét mutatja, hogy hiába csak hét-nyolc fáradt játékossal álltunk fel, az akarásunkkal be tudtuk húzni a meccset. Persze vannak még olyan periódusok, amelyekben javulnunk kell, de azt hiszem, jó úton járunk.

Medgyessy Dóra a legjobb négybe várja a Diósgyőrt a bajnokságban.

- Erős és kiegyensúlyozott a bajnokság, már nincs olyan csapat, amelyik könnyű ellenfélnek számítana. Ennek örülök, hiszen a magyar kosárlabdázás szempontjából ez fontos. Diósgyőrben egy olyan együttes alakult ki, aminek semmi nem elég. Mindenki annyira maximalista, hogy nem fogunk megelégedni azzal, hogy a nemzetközi kupában továbbjutunk a csoportból, a bajnokságban pedig az ötödik helyen végzünk. Négybe várom magunkat, a kupában pedig szeretnénk meglepetést okozni. Reméljük, hogy a sorsolásunk is olyan lesz, ami engedélyezi ezt. Bízom a csapatban, hiszen minden adott ahhoz, hogy ezeket a lépéseket megtegyük - zárta szavait a 32 esztendős, 173 centiméter magas kosaras.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!