Garamvölgyi: Egyáltalán nem visszalépés a B-csoport, erős lesz a mezőny

Budapest - A MAFC új játékosa olyan helyre akart igazolni, ahol sok játéklehetőséget kap.
 
 
 
 
 

Garamvölgyi: Egyáltalán nem visszalépés a B-csoport, erős lesz a mezőny

Budapest - A MAFC új játékosa olyan helyre akart igazolni, ahol sok játéklehetőséget kap.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Július 24-én vált hivatalossá, hogy a MAFC-ban folytatja pályafutását az Atomerőmű SE-től távozó kosaras, Garamvölgyi Ákos, aki még úgy tette le a voksát a műegyetemisták mellett, hogy nem volt tiszta, melyik csoportban indulnak. A 24 éves játékos a BB1-nek elárulta, miért választotta a fővárosi csapatot és milyenek az első benyomásai az új együttesénél.

– Más lehetőségeim is voltak, de úgy voltam vele július végén, hogy akár az A-, akár a B-csoportban indul a MAFC, mindkét bajnokságban megtalálom a motivációt, tetszettek azok a tervek, amiket a vezetőség és az edző is felvázolt – kezdte honlapunknak Garamvölgyi. – A B-csoportban alapemberként tekint rám magasposzton Hencsey Tamás vezetőedző, ami mindenképpen pozitívum, szeretném újra felépíteni magam, hiszen az előző szezonban nem igazán játszottam Pakson. Összességében sokat tanultam Teo Cizmictől, sokat dolgoztam, sok lehetőséget viszont nem kaptam, így most az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy olyan helyre kerüljek, ahol megfelelő mennyiségű játékpercet kapok.

Garamvölgyi hozzátette, két évvel ezelőtt, amikor a Vasassal feljutottak, hasonló szerep hárult rá, akkor is alapemberként vették számításba, ezért úgy gondolja, ezúttal is meg fog tudni birkózni ezzel a felelősséggel.

– Egyáltalán nem tartom visszalépésnek a B-csoportot, hiszen olyan együtteshez igazoltam, amely célja a feljutás – folytatta a 200 cm-es kosaras. – Sokszor elhangzik az a mondat és sablonosnak tűnhet, hogy évről évre erősödik a B-csoport, de úgy gondolom, az előző szezonban bevezetett rendszer – Piros és Zöld csoport – egy szűrő volt. Nagyon erős a mezőny a Piros csoportban, ráadásul több élvonalbeli játékos is ebben a csoportban folytatja a következő idénytől, ezáltal még színvonalasabb lesz a bajnokság.

A MAFC új játékosa egyelőre nem szeretne jóslásokba bocsátkozni a feljutásra esélyes gárdákat illetően, de abban biztos, hogy nem egycsapatos bajnokság lesz, minimum négy-öt együttes fog harcolni az A-csoportért.

– A szerdai volt a harmadik napunk, mióta elkezdtük a munkát, egyelőre nagyon pozitívak az első benyomások a társakról és a vezetőedzőről is. Keményen belekezdtünk, jelenleg a fizikai edzéseken van a hangsúly, futósak, rohanósak a napjaink, hiszen később is ezt szeretnénk játszani. Kemény védekezésből induló rohanós, lendületes, kellemetlen csapat akarunk lenni, jelenleg jó úton haladunk afelé – zárta a honlapunknak adott interjúját Garamvölgyi.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!