Lekli a családja miatt tért vissza Nyíregyházára

B-csoport - A korábbi center szerint idén még nehezebb lesz megnyerni a Piros-csoportot, mint tavaly.
 
 
 
 
 

Lekli a családja miatt tért vissza Nyíregyházára

B-csoport - A korábbi center szerint idén még nehezebb lesz megnyerni a Piros-csoportot, mint tavaly.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Nyíregyháza Blues Sharks korábbi kiválósága, Lekli József másodedzőként tért vissza nevelőklubjába. Az egykori válogatott center 2016-ban, 29 évesen hagyott fel az aktív játékkal, azóta a Vasasnál dolgozott.

- Sok mindent egyelőre nem tudok mesélni, mert a mai volt a harmadik napom. Múlt héten hétfőn és kedden a felnőtt csapattal itt tudtam lenni, majd most hétfőn jöttem vissza és részt vettem az U16-os csapat gyakorlásán is, hiszen én leszek az edző. Most tartottam meg az első edzést, mert eddig 3x3 U20-as válogatottal Szolnokon voltunk Eb-selejtezőn - kezdte a BB1.hu megkeresésére Lekli. - A klub hatalmasat lépett előre ahhoz képest, amikor nevelkedtem itt az utánpótlásban. A pályák állapota, a felszereltség is sokkal jobb, így teljesen pozitív az első kép.

- A nyíregyházi klub a nyáron két NB I-es játékossal, Bazsó Brúnóval és Tóth Gergellyel erősített. Mire lehet képes idén a csapat?

- Nehéz megmondani, hogy mire lehet majd képes a csapat. Még csak most kezdődött az alapozás, nem játszottunk egy mérkőzést sem. Van két új igazolásunk is, de a riválisok is nagyon jól erősítettek. A Piros-csoport szerintem még kiegyensúlyozottabb lesz, mint a tavalyi és sokkal nehezebb is lesz megnyerni.

- Másodedzőként pontosan mi lesz a feladata?

- Igazság szerint ezt még én sem tudom. Eddig három edzést tartottam, Sitku Ernő pedig most jön majd haza Szófiából. Most fogunk leülni konkretizálni az évet, hogy kinek mi lesz a feladata. Pontosat még én sem tudok, de gondolom a tipikus másodedzői munkakör: például ellenfelek feltérképezése, egyéni edzések tartása.

- Miért döntött úgy, hogy elhagyja a Vasast a Nyíregyháza kedvéért?

- Erre egyszerű a válasz, a családom miatt. A feleségem és a kislányom már januárban hazaköltöztek. Megpróbáltuk ezt a távkapcsolati történetet, de ez kisgyerekkel nagyon nehéz és nem volt egyszerű egyikünknek sem.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!