U16-os Eb: Vereséggel kezdtünk

Szarajevó - Ciprus legyőzte a mieinket.
 
 
 
 
 

U16-os Eb: Vereséggel kezdtünk

Szarajevó - Ciprus legyőzte a mieinket.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Megkezdte szereplését az U16-os B divíziós Európa-bajnokságon a magyar U16-os fiú válogatott, az első ellenfél Ciprus volt ma este.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek - Neuwirth Bence egy büntetőjével kezdődött meg a pontgyártás, de nagyobb előnyt egyik gárda sem tudott kialakítani. 3-6 után Radics Gerzson, Kármán Domonkos és Kiss Dávid 2-2 pontjával fordítottunk a negyed felénél (9-6). A játékrész második felében nem jött össze szinte semmi támadásban a mieinknek, Kovács Ákos Bence egyetlen kosarát leszámítva nem dobott pontot Váradi Attila legénysége, így a szintén nem sziporkázó ciprusiak fordítottak (11-13).

A második negyed első felében nagyon leblokkoltak a mieink, amit Ciprus ebben a periódusban teljes mértékben kihasznált, és meg is ágyazott a győzelmének, hiszen a 15. perc elejére 15 pontra nőtt a különbség egy 13-0-s rohamnak köszönhetően (11-26). Kass Balázs triplájával ébredtünk, majd több percre befagyott az eredményjelző 14-28-as állásnál. A félidő végén Kovács két triplájával 10 pontra zárkóztunk (20-30), de ellenfelünk időkérése után Jung és Porfyridis egy 6-0-val zárta le a játékrész utolsó szűk két percét, amivel 16 pontos lett a differencia (20-36).

A fordulás után a ciprusiak még 18 pontra növelték fórjukat (22-40), ám a 23. percben megváltozott a játék összképe. Radics zsinórban 7 pontot szerzett, Kármán is beszórt két büntetőt, így egy 9-0-lal a negyed közepére már 9 pontra zárkóztunk (31-40). Egy ciprusi tripla törte meg a lendületünket, de Csátaljay Barna, Sövegjártó Ábel, Kármán és Kass kosarai után mindössze négy pont volt a hátrányunk bő 10 perccel a vége előtt, igaz, a felvonást Jung duplája zárta (40-46).

Az utolsó negyed elején Kármán triplájára még válaszolt Ciprus, Kass büntetőivel és Sövegjártó duplájával azonban egyenlítettünk a 33. perc elején (49-49). Ellenfelünk három büntetővel és egy triplával ugrott meg a felvonás feléig (49-55). Az utolsó előtti perc elején Sövegjártó hármasával (56-57), az utolsó perc kezdetén pedig Kármán kosarával (58-59) ugyan még feljöttünk egyetlen pontra, de ez utóbbi duplát követően már nem szereztünk pontot - Ciprus 63-58 arányban győzött - írta a kosarsport.hu.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!