"A 2017-es Eb-n fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne ismét légiósnak állni"

Szombathely - Perl Zoltán még nem tanul spanyolul, de Hanga Ádám és Rosco Allen már gratulált neki.
 
 
 
 
 

"A 2017-es Eb-n fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne ismét légiósnak állni"

Szombathely - Perl Zoltán még nem tanul spanyolul, de Hanga Ádám és Rosco Allen már gratulált neki.

Újabb remek szezont tudhat maga mögött Perl Zoltán. A 22 éves szombathelyi hátvéd is aktív tagja volt az Európa-bajnokságra húsz év után kijutó, ott pedig negyven év után újra mérkőzéseket nyerő, és egészen a nyolcaddöntőig menetelő magyar válogatottnak, majd két éves olaszországi kaland után hazatért nevelőegyesületéhez, a Falcóhoz, amellyel a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet nyert. Sok ideje nem volt a pihenésre a finálé után, hiszen várt még rá két selejtező a nemzeti csapattal, a koszovói sikerrel pedig az is eldőlt, hogy ősztől már a világbajnoki részvételért küzdhet meg társaival. Immár spanyol légiósként, ugyanis nemrég 1+1 éves szerződést írt alá a Bajnokok Ligája-induló, madridi Estudianteshez.

- Ön az egyik, aki - ha figyelembe vesszük a válogatottat, a nemzetközi- és Magyar Kupát, valamint a magyar bajnokságot - a legtöbb tétmeccset játszotta a mögöttünk hagyott szezonban. Mennyire fáradt?

- Eléggé, azért ez most nagyon hosszú szezon volt. A válogatottal tavaly július közepén kezdtük el a felkészülést, azóta nem volt leállás, úgyhogy majdnem tizenkét hónapos szezonom volt. Nagyon megterhelő volt mentálisan és fizikálisan is, azt hiszem, most jól fog esni egy kis pihenés. Jövő hétre tervezek egy nyaralást.

- A litvánok elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy mindenkinek büszkének kell lennie a válogatott eredményeire. Ezek szerint úgy érzi, kihozták magukból a maximumot?

- Szerintem igen. Persze lehetett volna kicsit jobb is, gondolok itt az idegenbeli lengyel, vagy litván meccsre, amik akár alakulhattak volna másként is, de azokon is jól játszottunk. Próbálok mindig pozitívan előre tekinteni, örülök, hogy még mindig megvan az esélye annak, hogy akár a második körből is továbbmenjünk.

- Ezek szerint Magyarország számára reális cél lehet a vb-re való kijutás?

- Miért ne? Elég sok csapat áll három győzelemmel és három vereséggel. Azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom, hogy az lesz a célunk, hogy onnan is továbbjussunk.

- Ön ott lesz augusztusban, Hollandiában?

- Persze, hogy ott leszek! Úgy tudom, a FIBA-kupában szereplő csapatoknak kötelező elengedniük a játékosaikat a selejtezőkre, rajtam pedig természetesen semmi sem fog múlni. Mindig próbálok segíteni a csapatnak, ahogy tudok. Az edző dönti el, hogy mit kér tőlem, én pedig aszerint próbálok játszani.

- A válogatottról már beszéltünk, klubszinten két ezüstérmet szerzett az elmúlt szezonban. Milyen volt az újabb falcós idénye?

- Szerintem klubszinten is kiadtuk magunkból a maximumot. A Szolnok nagyon erős csapat volt. Amikor egyik fronton sem sikerült begyűjteni az aranyat, kicsit csalódottak voltunk, de most már visszagondolva, szerintem ez nagyon is jó eredmény volt tőlünk.

- Miért döntött ismét külföld mellett?

- A 2017-es Eb-n nagyon jó csapatunk volt. Amikor a saját szemünkkel láttuk, és tapasztaltuk meg, hogy mi is oda tudunk érni az elitbe, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy de jó lenne ismét légiósnak állni. Ez nem üres frázis: sokat köszönhetek a válogatottnak is.

- Mikor költözik?

- Ezt még nem tudom. Az edzőm írt már nekem, és abban maradtunk, hogy a napokban majd felhív, akkor kicsit bővebben is tudunk beszélgetni.

- Tanulja már a spanyolt?

- Nem, még nem kezdtem el, de azért majd szeretném, ha valami rám ragadna abból is. Az olasz nyelvvel jól elboldogulok, amikor a Capo d’Orlandónál és a Trevisónál voltam, többször is olaszul nyilatkoztam a sajtónak. Úgy tudom, hogy nem áll messze egymástól a két nyelv. Majd meglátjuk. Azért a csapaton belül biztos, hogy az angol lesz az elsődleges.

- Beszélt Rosco Allennel vagy Hanga Ádámmal, hogy mi vár önre az ACB Ligában?

- Pár szót beszéltünk. Ádi és Rosco is gratulált, jól esett, nagyon rendesek voltak. Azt mondták, hogy jó helyre megyek, szép csarnokban játszunk, úgyhogy már izgatottan várom.

- Önnek egyébként hogy tetszik a spanyol bajnokság?

- Természetesen, amikor lehetőségem van rá, szoktam nézni a meccseket, követem az eredményeket, hiszen mégiscsak a világ egyik legerősebb bajnokságáról van szó. Nagyon erős csapatok vannak, kiváló játékosokkal, úgyhogy bízom benne, hogy sokat fogok tudni fejlődni.

 
 

 

 
 • 5krapulax2018július16.18:22ÚjVálasz

  Zolcsi kinőtte az nb1et. örültünk hogy itt volt, de neki ez kevés. ott tud fejlődni, ötről hatra lépni. hasznos lépés a válogatott szempontjából. sok sikert, Kapitány! ;)

   
 • 4ciha2018július06.08:28ÚjVálasz

  Sérülésektől mentes sikeres pályafutást kívánok.

   
 • 3lufi2018július05.20:33ÚjVálasz

  Nagyon jó játékos,örülök a sikereinek,meg drukkolok is nagyon. De ezt a fárasztó,meg megterhelő dolgokat nem kène túlragozni. Az emberek általában örülnek,ha 1-1 hètre elmehetnek szabira. Termèszetesen nemcsak nála fordul elő ez a panasz. A sportkarrier után visszagondolva,majd leesik: nem is volt az olyan fárasztó. Sok sikert.

   
 • 2bball-kecso2018július05.19:01ÚjVálasz

  Hajrá! Minél több topligában játszó játékosunk van, annál jobb.

   
 • 1heindrich2018július05.17:00ÚjVálasz

  Sok sikert!
  Itthon meg : CSAK AZ OLAJ!!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!