Elsőre megvédte pályaelőnyét az Olaj

Szolnok - Megérdemelten nyert a kupagyőztes, de nagyot küzdött a Govens nélküli Falco is.
 
 
 
 
 

Elsőre megvédte pályaelőnyét az Olaj

Szolnok - Megérdemelten nyert a kupagyőztes, de nagyot küzdött a Govens nélküli Falco is.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Norfleet hármasára Perry felelt a döntő első felvonásán. Az első vendég kosárra 7-0-val válaszolt a Szolnok (7-3). Váradi hármasa után viszont 9-8-nál már csak egy volt közte. Hamar megtalálta egymást a két szurkolótábor, miközben a pályán sokat hibáztak a csapatok mindkét oldalon. A hajrára aztán újra meglépett a pontosabban célzó kupagyőztes, 16-8-nál időt kért Szekulovics. Browning ziccerével kétszámjegyűvé vált a differencia. Borisov kosarával zárult az első negyed, 20-13.

Ford kintről, Pustahvar közelről volt eredményes. 27-15-nél már tizenkettő volt közte. Perry tiszta zsákolást rontott el, Perl tartotta a lelket a Falcóban, a 15. percben már a harmadik hármasát vágta be, 11 pontnál járt, 29-25-nél Alekszics kért időt. Váradi távoli hármasával lett 31-30, tizenkettőről egyre olvadt a különbség. Sőt, Váradi újabb hihetetlen, dudaszós triplájával 3-3 után újra egál (33-33). Norfleet is beszórta a „kígyótérről”, extrán dobott kintről a Falco, amely újra fordított (35-36). Amilyen bravúrkosarakat szereztek távolról a szombathelyiek, olyan pocsékul céloztak közelről. Perry büntetője után 40-38-as állással zárult az első félidő. Két teljesen ellentétes negyedet láthattunk.

Dobópárbajjal indult a második játékrész, Perl közelről egyenlített, Váradi pedig negyedik trojkáját jegyezte. Milosevics és Norfleet is betalált kintről (43-46). Tóth kosara után már öttel vezetett a Szombathely. Megrázták magukat a fehér mezesek, rontottak a vasiak, Milosevics ziccere után újra a vendéglátó járt előbbre. 50-48-nál Szekulovics mutatta fel a T-betűt. Nagy volt a küzdés a pályán, a hajrára gödörbe került a Falco, újra meglépett a Szolnok, főleg centerkosarakkal. Andricnak köszönhetően 60-53-ról indult a záró felvonás.

Browning tovább növelte csapata előnyét. Kovács ziccerével hosszú idő után újra tíz fölé kúszott a különbség. 66-55-nél időt kért Szekulovics. Hiába, nem ültek a vasiak dobásai, Browningék könyörtelenül megbosszulták az eladott labdákat. Tizenhattal is vezettek már a hazaiak. Taylor tett vissza egy lepattanót, ezzel visszaküzdötte csapatát tízre, 3:46 volt vissza, 73-63 az állás. Perl nem ismert lehetetlent, 2+1-es kosarával hétre csökkent a különbség. Norfleet is betalált (73-68), visszajött a meccsbe a Falco. Nagyon kellett Perry kosara a Szolnoknak, Taylor tette fel Váradi passza után, 1:50 volt vissza (75-70). Borisov a kulcspillanatokban kintről és közelről is rontott, ez ma nem az ő napja volt. Andric viszont eredményes volt. Borisov aztán dobott egy triplát, de Perry hármasa mindent eldöntött a végén.

Küzdelmes, izgalmas meccsen, megérdemelten védte meg pályaelőnyét a Szolnok.

 
 

 

 
 • 75jobarat9442018június11.20:20ÚjVálasz

  a fault arány 20-13 volt

   
 • 74jobarat9442018június11.20:12ÚjVálasz

  Először is Gratula a fiúknak a győzelemhez!

  Nem ma (illetve tegnap) játszottunk a legjobban, de végén csak behúztuk!
  Az elején jól ment minden, aztán a 2. negyed közepén Pappék picit "belenyúltak"!
  Egymás után 3 támadófaultos Falcó támadást engedtek tovább, amiből 3 triplát dobtak a vasiak!
  Az a helyzet hogy Vojci nagyon "baráti" védekezést produkált Perl Zolin!
  Gondolom nem akart vele keménykedni!
  Az egykori Boston Celtics edző, Doc Rivers azt mondaná: "...ha nem védekezel rendesen, akkor itt ülsz mellettem padon, és csak az utolsó 2 percben lépsz pályára, amikor már eldőlt a meccs..."
  Aztán ráállították Kovács Petit a Perl Zolira!
  Na onnantól kezdve már nem annyira virgonckodott Perl Zoli!
  A szünet után még egy darabig Kovács Peti védekezett Perl Zolin!
  Majd a 3. negyed közepén/végén állították Vojcit a Perl Zolira!
  Onnantól már jobban ment a védekezés Vojcinak!
  A harmadik negyedben még Pappék próbáltak picit segíteni a Falcónak, de ők akkor már "nem érezték a ritmust" annyira...

  A holnapi meccs lesz a szezon legnehezebb meccse számunkra!
  Csak jó védekezéssel tudjuk hozni a meccset!
  A dolog kulcsa a Perl-Norfleet kettős kikapcsolása!
  Ha az sikerül, akkor félig megnyertük a meccset!

  Csak az Olajka

   
 • 73arpadarpad2018június11.13:41ÚjVálasz
  Idézet: Falconary
  Gratulálok az Olajnak!

  Szerintem ez egy elég kiegyenlített meccs volt, amibe tény, hogy triplákkal jöttünk vissza, de tudtommal ez is a játék része, ha valakinek jól megy, miért ne dobálhatná?
  ...

  Annyiban nem értek veled egyet, hogy amikor Govens is játszott, a csapat java 35-40 percet volt a pályán. Az Ő perceik nem most nőttek meg.

   
 • 72purple2018június11.11:20ÚjVálasz

  Behúztuk, nagy gratula a csapatnak, a lényeg megvan, maradt a pályaelőny! Gratula a Falkónak is, nagyot küzdöttek, sportszerű, izgalmas meccs volt, pofázásmentesen!
  Ezek a derbik már nem arról szólnak, hogy szép, közönségszórakoztató játék, itt már az erő, az idegek játszák a főszerepet. Mindenki fáradt, kicsavart, és ilyen állapotban kellene a maximumot nyújtani, hogy meglegyen a bajnoki cím. Valljuk meg, nem egyszerű feladat. Ezért is örültem, hogy mindkét csapat beleadott mindent, ami az adott napaon benne volt. A Falcósok az első félidőben szarba nyúltak a triplákkal, a budiból is bedobták, ez a műfaj nekünk nem nagyon ment, de jól kompenzáltuk betörésekkel 2-2-el, és ami jó volt, az ellen ritka betöréseit inkább engedtük, ziccerben nem ütöttünk oda. Nyilván Govenssel mást játszottak volna sárgák, de ezt sosem tudjuk meg. Borisov hozta az Olajos formáját, Puszta totál betli, Perl, Váradi (színészkedés nélkül!), Norfleet extra.
  Nálunk aki arra járt, brusztolt, küzdött, megtette a magáét, talán Voja kicsit halványabb volt, de a rutinja kellett, lesz még jobb is. A bírókról annyit, voltak kisebb hibák, de ennél rosszabb ne legyen, bárcsak egész évben ilyenek lettek volna.
  A meccset telón néztem innen 800 km-re, de annyi átjött, közönségünk egy kalap .....volt, de nem is csoda, amit a kamera svenkelt, ennyi divatmajmot még nem láttam. Sajna ez van, ha nem tudom, hol van a meccs, azt hittem volna, Fehérváron. Régi szép idők oh!!!!!
  Még egyszer, jó kis meccs volt, köszönet érte a csapatoknak. Ja, valami fehérvári birka azt írta előzetesen, a Falkó lefekszik az első meccsen. Aha, láttuk, ott nem olyan idegbetegek játszottak, mint náluk. Holnap sok mindenre választ kapunk. Hajrá Olaj!

   
 • 71Falconary2018június11.10:20ÚjVálasz

  Gratulálok az Olajnak!

  Szerintem ez egy elég kiegyenlített meccs volt, amibe tény, hogy triplákkal jöttünk vissza, de tudtommal ez is a játék része, ha valakinek jól megy, miért ne dobálhatná? Váradi kicsavart testhelyzetes buzzer- illetve Perl palánkos triplája valóban szerencsés volt. Most ők Norfleettel dobtak jól kintről, lehet kedden épp Borisov vagy Szása fog belenyúlni. Ha így játszottak volna a szezonban, nem lennének egy döntős csapat tagjai.
  Taylor szerintem támadásban rendben volt, védekezésben is sokszor jónak éreztem, de a két nagyon vitatható fault Andriccal szemben mikor elég jól védekezett azért neki sem eshetett jól.
  Rotációban 7 vagy 8 ember nagyon nem mindegy, 31-33 és 35-37 perc között jelentős különbség van.
  Büntetőarányt sosem szabad egyben nézni, az adott helyzetekre kell visszagondolni. Az Olaj valóban keveset faultolt, így a mi két büntetőnket nem kevesellem, a másik oldalon a már említett Taylor faultok Andricon, illetve a Milosevic triplái közben befújt faultok lehetnek vitatottak.(Az máris 10 büntető.) A bírók alapvetően jók voltak, és egy ilyen Alba elleni párharc után nagy öröm volt látni, hogy a játékosok mindkét oldalon keveset foglalkoztak a reklamálással, bírózással, egymás szidásával.
  Remélem itthon nyerünk, és 4. esetleg 5. meccsre tudjuk kényszeríteni a Szolnokot, bár ez az egész döntő már örömjáték nekünk.
  Hajrá Falco!

   
 • 70donnarumma2018június11.10:17ÚjVálasz

  Gratulálok az Olajnak..Megérdemelten nyertek.
  Büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttek!
  Remélem sikerül a hazait behúzni...
  Hajrá Falco

   
 • 69barro2018június11.09:55ÚjVálasz

  Furcsa leírni....de rég nem láttam ennyire szimpatikus Falcót mint az idei. Zsiga elküldése jó hatással volt a csapatra. A fiatalok egyértelműen de Govens Nortfleet Taylor is jól beleillenek ebbe a csapatba. Azonban a kosárlabda játék nagy igazsága tegnap is beigazolódott, ha egy csapat támadásában nem kiegyensúlyozott a benti és a kinti játék egy idő után sablonos lesz könnyű lesz levédeni. Tehát ha a festékben a játékot feladja a Falcó mi kihúzódunk 3 pontos vonalra védekezni és ezzel vége a Falcó játékának..akkor sima 3-0.

   
 • 68delpiero152018június11.09:36ÚjVálasz

  Gratulálok a az Olajnak! Ennyivel jobbak voltak. Mi nem bírtuk el,hogy Borisov és Pusthavar ennyire gyengén játszott!
  Respect az Olajos kommentelők nagy többségének,lehet így is... ;) Megint olyanok ugatnak itt,akiknek a csapata már rég nyaral!

   
 • 67C.Zvezda2018június11.08:32ÚjVálasz

  Gratula az Olajnak!
  Csak egy dolog miatt nyertek, az pedig az, hogy Ők a jobb csapat!
  Bírókkal takarózni hülyeség, mi nem az Alba-Körmend.ZTE vagyunk. Amúgy nem voltak rosszak a sporik sem.
  Pusthavar jó lenne, ha összeszedné már magát végre, mert ez tré.
  Ha a kávé lefőtt, akkor megisszuk, nem annyira rossz.

  Hajrá Falco!

   
 • 66drive2018június11.08:05ÚjVálasz

  Egyértelműen látszik,hogy a Falcó csak a triplákban jobb nálunk. Centerben és lepattanókban simán verjük őket. Innentől kicsit ki kell tolnunk a védekezést és odafigyelni a hármasokra. Igaz ,hogy csak triplákkal nem lehet meccset nyerni. Szerintem egyik csapat sem tud idegenben nyerni ezért 3:2 lesz a javunkra. Megfigyelhető,hogy a Falcó centere egyáltalán nem tud védekezni és ezt ki kell használni. Sokan jönnek itt a fault aránnyal,hogy ennyi volt meg annyi volt. Az a csapat amelyik mást nem játszik csak erőlteti a trojkákat annak nem is lehet büntetőt dobni .

   
 • 65Muszka79092018június11.06:05ÚjVálasz
  Idézet: Falco1980
  Ti voltatok a SIMA LIBA!:)))))
  ...

  De most ti lesznek!!

   
 • 64arpadarpad2018június11.05:37ÚjVálasz

  Érdekesek a hozzászólások, szerencsére a nagy részük nem egymással foglalkozik, hanem a meccsel.
  A Falco közel volt, aminek nincs nagy jelentősége. Mindig az adott meccs számít, amit be kell húzni. Az Alba közel volt az elődöntő 1. és 3. meccsén, a Cavsnek dobása lehetett volna a győzelemhez, néhány másodperccel a vége előtt a GSW ellen. Ez vagy az kevés. Csak az számít, ki nyer. Nyertünk. Mind a két oldalon maradtak tartalékok, mind a két oldalon voltak extrák. Minden egyes győzelemmel közelebb kerülhetünk a célhoz. Most egy olyan meccs jön, ami nekik élet-halál.

   
 • 63Falco19802018június11.02:35ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Sima liba.
  ...

  Ti voltatok a SIMA LIBA!:)))))

   
 • 62olajheart2018június10.23:07ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Pustavar meg Borisov ketten együtt nem tudnak annyi kosarat összehozni mint Govens általában és ,ez el is döntötte a mait meg szerintem a döntőt is.
  ...

  Tetszik kávés gondolat... jó hozzáállás...

   
 • 61olajheart2018június10.23:02ÚjVálasz
  Idézet: bp001
  Grat a srácoknak a győzelemhez! Jó kis meccs volt, jó hangulattal.

  Ahogy az várható volt a Falco hozta azt a lendületet amit az Alba elleni utolsó meccsén.
  ...

  +1 minden szavaddal egyetértek.. köszönöm, hogy nem nekem kellett bepötyögni))))) nehezebb lett kicsit meccs mint gondoltam, de a lényeg az 1-0.. gratulálok mindkét csapatnak, de főleg az Olajnak)) Csak az Olaj!

   
 • 60nemdeandre2018június10.23:01ÚjVálasz

  Durázihoz nyugodtan hozzá lehetett volna nyúlni ezen a meccsen.persze csak óvatosan mer mèg kiskorú.gyáva nèpnek nincs hazája.Srecko előbb küldte volna be Govenst törött kèzzel.

   
 • 59boston_celtics2018június10.22:59ÚjVálasz
  Idézet: roli88
  Egyrészt nem láttam a meccset, de úgy érzem a Szolnok nem játszott 100%ot. Másrészt, honnan tudod, hogy nem nyertünk volna Szolnokon ma?
  ...

  Speciel nem rád gondoltam! Amennyiben az emlékeim nem csalnak, a viszonylag korrektebbek közé tartozol. Ahogy mondod, lehet hogy ma nyertetek volna Szolnokon, ahogy az is, hogy -15-tel mentek ma haza. Azt viszont nem gondolnám, hogy a Szolnok nem játszott ma 100%-on! Egy bajnokságot nyerni készülő csapat egyszerűen ezt nem engedheti meg magának! Az más tészta, hogy Vojvoda nem volt csúcsformában. Viszont ez nálunk is igaz Boriszovra, és Pusthavárra is. Viszont azt szerintem bebizonyítottuk az elmúlt két meccs alapján, hogy Govens nélkül is van tartása a csapatnak, és voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor a szolnoki drukkerek is eljátszadoztak a gondolattal, hogy elveszíthetik a pályaelőnyt.

   
 • 58kozonsegesidegen2018június10.22:40ÚjVálasz
  Idézet: meszaros10sandor
  Lefőtt a kávé? :D
  ...

  Nyomass egy kis Copy Con-t te hülyegyerek, igyál egy kicsit ès ülj az autóba :D

   
 • 57meszaros10sandor2018június10.22:29ÚjVálasz

  Lefőtt a kávé? :D

   
 • 56hyperpassive2018június10.22:05ÚjVálasz

  Gratulálok a csapatoknak! A Falco meccsben tartotta magát a jókor sülő mázli-trojkákkal, Perl és Váradi magasan a legjobbjai ennek a csapatnak, minden elismerésem! Végig lőtávolban volt a Falco, de egy komoly csapat nem engedheti meg magának, hogy ennyi üres helyzetet hagyjon ki. Borisov és Pustahvar háziversenyt tartottak a leggyengébb légiós címért, az ő kettős holtversenyük viszont lényegében meg is nyerte a meccset az Olajnak. Nem fognak azonban ők a tovabbi meccseken is ennyire gyengén játszani, így viszont nem vennék mérget a tükörsima párharcra és az Olaj bajnoki címére. Ma is látszott, hogy Govens nélkül is van játéka a Falconak. Nem túl összetett, nem túl kombinatív, nem túl átgondolt, de ma is láttuk, hogy egy tompább Olajjal szemben, egy Voja-bravúrok nélküli meccsen még akár ez is elég lehet.

   
 • 55roli882018június10.21:55ÚjVálasz
  Idézet: boston_celtics
  Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez! A végét a nagyobb rotációnak köszönhetően jobban bírták. Gratulálok a saját csapatomnak is, nem gondoltam, hogy végig partyban tudunk lenni az Olajjal.
  ...

  Egyrészt nem láttam a meccset, de úgy érzem a Szolnok nem játszott 100%ot. Másrészt, honnan tudod, hogy nem nyertünk volna Szolnokon ma? Ezt már nem tudhatjuk meg, a bővebb keretünk megvan hozzá, az biztos. Most már csak a bronz jut nekünk, de legalább úgy láttam, hogy nem szartuk le a meccset, és ez pozitívum.

   
 • 54makelovenotwar692018június10.21:54ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Gratulálunk!megèrdemlitek a papír aranyèrmet ès a papírkupát.neveljetek mèg sok fiatalt nekünk,majd itt látnak igazi aranyat is.
  ...

  Nem vagyok Falco fan, de ez nem volt jófej beszólás...
  Egyrészt ők tényleg nevel(get)nek utánpótlást, másrészt jobban csipázom, ha a győztes tiszteli a legyőzöttet és alázatos marad a nagy cél eléréséig.
  Hajrá magyar kosárlabda!

   
 • 53castle2018június10.21:53ÚjVálasz
  Idézet: savarialokalpatriota
  Vicceskedunk vicceskedunk, sebaj megprobaltad, nem sikerült. A mondandó lenyeg pedig nem ez volt......hanem hogy van és ráadásul jó az utánpótlás-nevelés Szombathelyen.
  ...

  Ez nem vicc! Ez TÉNY!!! ;)

   
 • Idézet: castle
  és kupagyőzelem???? Ja! Bocs. Az a csapatnak sincs!!! :DDDDDDDDDDDD
  ...

  Vicceskedunk vicceskedunk, sebaj megprobaltad, nem sikerült. A mondandó lenyeg pedig nem ez volt......hanem hogy van és ráadásul jó az utánpótlás-nevelés Szombathelyen. Mivel nem a leggazdagabb csapat vagyunk, ezért ez egy fontos tényező, nem beszélve arról hogy jót tesz a szurkoló hazai szívének is.

   
 • 51castle2018június10.21:45ÚjVálasz
  Idézet: savarialokalpatriota
  Okoska látott már Falco saját nevelés Falco bajnoki aranyat is.....pl: Váradi Kornél.
  ...

  és kupagyőzelem???? Ja! Bocs. Az a csapatnak sincs!!! :DDDDDDDDDDDD

   
 • Idézet: nemdeandre
  Gratulálunk!megèrdemlitek a papír aranyèrmet ès a papírkupát.neveljetek mèg sok fiatalt nekünk,majd itt látnak igazi aranyat is.
  ...

  Okoska látott már Falco saját nevelés Falco bajnoki aranyat is.....pl: Váradi Kornél.

   
 • 49nemdeandre2018június10.21:31ÚjVálasz
  Idézet: savarialokalpatriota
  Büszke vagyok a csapatra, nem vallottunk szégyent Govens nélkül sem. Az meg külön öröm hogy két saját nevelésű játékosunk dobta a pontjaink közel felet egy bajnoki döntőben. Hajrá Falco!
  ...

  Gratulálunk!megèrdemlitek a papír aranyèrmet ès a papírkupát.neveljetek mèg sok fiatalt nekünk,majd itt látnak igazi aranyat is.

   
 • 48steffl012018június10.21:30ÚjVálasz

  Silver Falco! Hajrá Olaj! Silverhelyen kaptok egy 20-ast Verebek!

   
 • 47castle2018június10.21:29ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  És akkor még Vojvoda takarékon volt! Ma úgy érzem hogy fogható lett volna az Olaj idegenben is!
  ...

  Előrebocsájtom, hogy elfogult vagyok. Véleményem szerint a jelenlegi Olaj fejben jóval a Fehérvár fölött van. Szerintem ezt neketek Szombathelyre nem kell tovább ecsetelni. Ha mindenki hozza nálunk az átlagát és nálatok nem fog ennyi mákos tripla sülni, akkor szerintem egy okos játék mellett be lesz véve újra Szombathely. Ha nem, az sem gond! A lényeg, hogy háromszor mi nyerjünk!

   
 • 46castle2018június10.21:24ÚjVálasz

  Gratulálok az OLAJNAK!!! Szép volt fiúk!
  Várható volt, hogy még kitart a Szombathelynél a lelkesedés és még maradt egy kis erő is. Bízom benne, hogy azt ma letörtük. :) Jár Szombathelyre is a gratuláció. A meccsen tapasztalt szintig még belefér a szurkolói zrika. ;)
  Kedden folytatás. Győzzön a jobb! Senki se sérüljön meg!

  CSAK AZ OLAJ!!!

   
 • 45MARILLION2018június10.21:17ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Nem fogjátok.Nyerünk Szombathelyen is.
  ...

  És akkor még Vojvoda takarékon volt! Ma úgy érzem hogy fogható lett volna az Olaj idegenben is! A többit meg tudja mindenki,hacsak nemesik abba a hibába az Olaj is mint az Alba,vagy a bevételre is megy a két klub okos észjárással! De amíg nem nyertetek 3-szor ellenünk addig élünk és remélünk ! HAJRÁ FALCO!

   
 • 44MARILLION2018június10.21:11ÚjVálasz
  Idézet: mrcscs
  Gratulálok a csapatoknak elég jó meccs volt, bár maradt bennem hiányérzet a két “extra légéiósunk” újabb betlizése miatt.
  ...

  Hogy 1-1 legyen ahhoz minimum 5 játékosunktól kéne minimum 10-15 pont. De még az is csak max. 75 pont és azzal ritkán lehet meccset nyerni,de persze lehet ha klappol minden! De vannak sajnos akiket a hazai gyűrű is zavar pedig naponta arra dobnak edzéseken! Hmm Hajrá Falco,hajrá Aréna Savaria te vagy a jobb!

   
 • 43adsl4653262018június10.21:09ÚjVálasz
  Idézet: mrcscs
  Gratulálok a csapatoknak elég jó meccs volt, bár maradt bennem hiányérzet a két “extra légéiósunk” újabb betlizése miatt.
  ...

  Nem fogjátok.Nyerünk Szombathelyen is.

   
 • 42MARILLION2018június10.21:02ÚjVálasz
  Idézet: meszaros10sandor
  falcos madarakat miért csak akkor zavarja a bűntetőarány, ha ők a károsultak?
  akkor minden rendben ha pl. 30-12? madarak. lefőtt a kávé!
  ...

  Pustavar meg Borisov ketten együtt nem tudnak annyi kosarat összehozni mint Govens általában és ,ez el is döntötte a mait meg szerintem a döntőt is. A büntetőzés az vagy vagy ezen kár rágózni,a rigók ma elfogadhatóan fújtak,mert ha valakinek PL. tiszta dobása van és az nem megy be azt ők sem tudják helyettük bedobni ! Jaj lefőtt a kávé én meg majd nem otthagytam...ha csak újra ezüstöt osztanak nekünk én mellé is szívesen elkortyolgatom majd !

   
 • 41mrcscs2018június10.20:54ÚjVálasz

  Gratulálok a csapatoknak elég jó meccs volt, bár maradt bennem hiányérzet a két “extra légéiósunk” újabb betlizése miatt. Ennyi erővel én simán játszattam volna Duráziékat, mert ők is simán hozták volna ezt. Sajnos nem fog szerep jut majd nekik később sem, ők is belekerülnek a süllyesztőbe, továbbállnak olyan csapatokhoz, ahol már nem fejlődnek tovább, beleszürkülnek a mezőnybe...Ez a tendecia Magyarországon.
  Itt most volt egy lehetőségünk, az Olaj még nem vette fel a ritmust a döntőben, meglephettük volna őket. Kár érte, de még nincs vége! Itthon behúzzuk! Hajrá Falco!

   
 • 40adsl4653262018június10.20:47ÚjVálasz

  Ment a szurkolótáborok közti csesztetés.Volt egy szombathelyi rigmus,miszerint "divatszurkolók,divatszurkolók"Sokan felháborodtak ezen.Sajnos volt ebben némi igazság.Totális teltház volt ma,de most olyanok is kijöttek akiket egész szezon alatt nem láttunk.Most megtalálták a tiszaligeti csarnok bejáratát.Ők valóban divatok.Vajon miért nem járnak ezek rendesen a meccsekre?

   
 • 39meszaros10sandor2018június10.20:38ÚjVálasz

  falcos madarakat miért csak akkor zavarja a bűntetőarány, ha ők a károsultak?
  akkor minden rendben ha pl. 30-12? madarak. lefőtt a kávé!

   
 • Büszke vagyok a csapatra, nem vallottunk szégyent Govens nélkül sem. Az meg külön öröm hogy két saját nevelésű játékosunk dobta a pontjaink közel felet egy bajnoki döntőben. Hajrá Falco!

   
 • 37MARILLION2018június10.20:16ÚjVálasz
  Idézet: arpadarpad
  Mindig érdekes a hoz-visz kérdés. A Falco lecserélte Zsigát. Most az egyik döntő faktor Luksa volt. Amikor Ő Zsiga ellen játszott, szinte mindig nagyon alulmaradt.
  ...

  Ez is egyfajta meglátás.
  Viszont azzal se lehet sokat elérni hogy vagy Taylor le Toth Norbi meg be,és vagy fordítva. Nem kellett volna egy harmadik még oda?! Alba és az Olaj is legalább +1 játékost hozott erre a posztra.

   
 • 36kozonsegesidegen2018június10.20:12ÚjVálasz
  Idézet: ericcartmen
  A Falco 3 pongosokra játszott. Ott azért nincs az a fizikai játék (igy faulf és büntető lehetőség sem) mint a palánk alatt.
  Trojkákra nem lehet és sosem lehetett alapozni egy meccset.
  ...

  Milonál azèrt befújtak kettőt :D

   
 • 35kozonsegesidegen2018június10.20:11ÚjVálasz
  Idézet: szajkosaras
  Te tényleg közönséges vagy. Csak így simán.
  ...

  :DD Kedd

   
 • 34hali792018június10.20:08ÚjVálasz

  Sziadztok!

  Grat az Olajnak!
  Ma egy Borisovval voltak jobbak :)...sajnos.
  Játékvezetők nálam korrektek voltak!
  Ma csak a két nagyon gyenge formába játszó légiósunknak köszönhetjük a vereséget...(Talyor se volt jó,de ő még csak-csak)..remélem a következő meccseken már nem hibáznak dobást sem:)!!
  ..arra smit te ìrsz:támadott reklamálni...háromszor is visszajátszották...Vojvoda mozgásban volt végig...
  Mégegyszer grat az Olajnak!

  Továbbra is Hajrá Falco,Hajrá Szombathely!

  Üdv:hali79

   
 • 33arpadarpad2018június10.20:01ÚjVálasz

  Mindig érdekes a hoz-visz kérdés. A Falco lecserélte Zsigát. Most az egyik döntő faktor Luksa volt. Amikor Ő Zsiga ellen játszott, szinte mindig nagyon alulmaradt. Lehet, hogy Taylor nélkül Zsigeranoviccsal ma nyernek. Ez viszont soha nem derül ki.

   
 • 32Lacataylor2018június10.20:00ÚjVálasz

  Hatot azért az olajjal dobattak hármas kisérlet faultra,szerintem annyi a Falconál is kellett volna ,hogy legyen!!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 31ericcartmen2018június10.19:56ÚjVálasz

  A Falco 3 pongosokra játszott. Ott azért nincs az a fizikai játék (igy faulf és büntető lehetőség sem) mint a palánk alatt.
  Trojkákra nem lehet és sosem lehetett alapozni egy meccset. Ennyi a különbség, nem kell bübtetőarányt nézni önmagában.

  Szép volt fiúk!

  Csak az Olaj

   
 • 30kormend2018június10.19:52ÚjVálasz

  Bírok egesz jol felnőttek a feladathoz, egyik fél szurkolói részéről sem lehet rajuk panasz, a hibák ellenére sem, persze mindig vannak elvetemültek..
  A 18:2 egészen addig fel sem tűnt amig Srecko le nem nyilatkozta.
  A falco jol küzdött Govens nélkül is, le a kalappal! Egy pillanatra el is hittem, hogy megnyerhetik.
  Remelem kedden szombathelyi siker születik, és nem lesz 3-0-ás söpres.

   
 • 29heindrich2018június10.19:52ÚjVálasz

  Meglepően korrekt hozzászólások. Bírókat nem éreztem döntő faktornak, tévedtek ide oda. Szerintem direkt fogtuk vissza a támadójátékunkat, hosszú ez a bajnokság és a végén sűrűn vannak a meccsek. Ha elmentünk volna közte 30-al akkor nem hajtott volna a falcó 40 percig... Tudatosan "pihentünk" Döntőhöz méltó meccs volt, kedden keményebb csata vár ránk. HAJRÁ OLAJ!!!!

   
 • 28arpadarpad2018június10.19:51ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Én nem azt vitatom, hogy kevés büntetőt dobtunk, mivel kintről próbálkoztunk ez teljesen oké. Nyílván volt amit befújhattak nekünk is, de nem tették. Inkább azt a 18 olaj büntetőt sokallom.
  ...

  40 perc egy meccs kis túlzással 20-20 perc jut a csapatoknak támadásra. Ennyi idő alatt volt 31 tripla rádobás. Kb 40 másodpercenként elindítottak egy hármast. Mikor kellett volna büntit dobni?

   
 • 27MARILLION2018június10.19:50ÚjVálasz
  Idézet: kosar12
  Nèzzük reálisan!Andric hülyèt csinált Taylorból.Boriszov,Pustavarh rèm gyenge volt.A bîrók nem vittèk túlzásba a hülyesèget.A csapat borzasztó fátadt,nem lesz jó vège,de szurkolok!
  ...

  Most az hogy fáradtak vagyunk az alap hiszen 2-3 naponta meccs van és utazgatni is oda vissza. Az viszont már nem fér bele hogy meccsek óta eltartunk a keretben idegenlégióst aztán ha pályára küldik a gyűrűt is alig találja el ráadásul sorozatban szabadon dobhat rá mintha csak dobó edzése lenne,és nem is védekeznek rajta! Lehet kiabálni hogy Szása,Szása meg Borisov,Borisov,de bajnoki döntőben ilyen teljesítményeket letenni a parkettre ezzel bajnoki címet nem lehet nyerni! Amíg Zozo,Beni,és Norfleet bírta addig voltunk spiccen,ez Szombathelyen sem lesz másképp! Persze legalább nem robogtak át rajtunk és volt tartásunk, kövezzenek meg a Falco szurkolók, de a hátralévő 4 meccsből 3- szor nem fogjuk legyőzni a Szolnokot!

   
 • 26makelovenotwar692018június10.19:48ÚjVálasz

  Szerintem mindkét csapat gratulációt érdemel.
  Az Olajnak újra meccsbe kellett lendülnie és lelki teher a hazai pálya miatti győzelmi kényszer miatt rajtuk volt. A második negyedben aztán leadták az előnyt, demoralizáló triplákat kaptak. Aztán hozták amit kellett, ésszel-szívvel. Azért Jenőnek szóljon valaki, hogy a Szolnok is csak 8 embert rotált, tehát nem feltétlen a létszámfölény döntött a hazaiak javára.
  A Falco játéka jó volt, azt tették, amit kell egy centerrel. Sokat próbálkoztak kintről és betörésből. Jó volt Norfleet, Perl és Váradi, sőt sztem Taylor is. Borisovnak elsülhet még a keze, de a sok játékban ő nagyon el tud fáradni. A TV-ben nem láttam alattomos játékot, különösebb színészkedést és pofázást sem. Szóval a bírók is kézben tartották a meccset. Centereknél lehet néha furcsa ítéletet látni, sztem Taylorra több indokolatlant is fújtak, de a döntő hál'Istennek nem a rigók ténykedése volt.
  Grat a csapatoknak, jó lenne magas szintű és korrekt meccseket látni még a döntőben! Örülök, hogy ez a két csapat játszik.
  Hajrá magyar kosárlabda!

   
 • 25boston_celtics2018június10.19:46ÚjVálasz

  Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez! A végét a nagyobb rotációnak köszönhetően jobban bírták. Gratulálok a saját csapatomnak is, nem gondoltam, hogy végig partyban tudunk lenni az Olajjal. Lehetne bírózni, de azt meghagyom a kékeknek, az az ő reszortjuk. :) Viszont Matyi király véleményére kíváncsi leszek, szerinte ugyanis 30-cal veri az Olaj a Falcot, ha a bírók engedik. A bírók engedték. :) Illetve azokat a fehérváriakét is, akik szerint az Alba méltóbb ellenfél lett volna. :)

   
 • 24bp0012018június10.19:42ÚjVálasz

  Grat a srácoknak a győzelemhez! Jó kis meccs volt, jó hangulattal.

  Ahogy az várható volt a Falco hozta azt a lendületet amit az Alba elleni utolsó meccsén. De az Olaj nagyon jól játszott az első negyedben. Majd a másodikban jött az ami a Falconak és a Körmendnek is erőssége tud lenni. Elkapnak egy fonalat a vonalon túlról és lényegében addig nincs igazi ellenszere ennek amíg tart ez a fonal. Az esetek többségében azonban ez nem tart ki 1-2 negyednél tovább. Így volt ez most is.
  Szerencsére az Olaj van olyan erős, hogy egy ilyen ne törje meg, bár nem is reagáltunk igazán a külső dobásokra. Azért ha ez az utolsó negyedre esik kellemetlen is lehetett volna. De akkor már túl fáradt volt a Falco.
  Voja ma lényegében eltűnt. De volt helyette ma egy jó Ford és Browing. És Kovács védekezése is nagyon kellett. Azért abban bízhatunk, hogy Voja is elkapja a fonalat. Akár már a következő meccsen.
  A palánk alatt nagy a különbség a javunkra. De kintről egyértelműen jobbak voltak a vendégek. Ebben azért még van hova fejlődnünk.

  Le a kalappal a Falco előtt is. Küzdelmes de sportszerű meccs volt. A büntetőarány ránézésre valóban furcsa, de meccs közben ez nem tűnt fel. Nem maradt bent sok fault, reklamálás sem volt igazán. Eleve a Falco játéka nem a palánk támadásáról szólt, ellenben az Olaj játékával. Ezt tükrözi a statok többsége is.

  Kedden tudjuk mire számíthatunk. Nem lesz az sem egy sima meccs. De ne is legyen.

  Hajrá Olaj!

   
 • 23szajkosaras2018június10.19:38ÚjVálasz
  Idézet: kozonsegesidegen
  A szolnok vèdte meg, vagy a bìrók ezzel a parádès büntető stattal ?
  ...

  Te tényleg közönséges vagy. Csak így simán.

   
 • 22nazol2018június10.19:35ÚjVálasz

  Saját vélemény: utálom a Falcot, ők se szeretnek minket. De, ma megkövetem magam, mert azt mondtam pár hete, hogy ez a csapat Gowens nélkül szart se ér! Ez nem így van, bebizonyították ma is.
  Más. Ha a szombathelyi szurkolók most bíróznak, az több mint közröhely, tudják ők is hogy miért.
  Kedden borzasztó nehéz lesz, de bízom benne hogy Vojvoda "csatlakozik a döntőhöz", és megmutatjuk, hogy mi érdemeljük idén a bajnoki címet!
  Hajrá Olaj!

   
 • 21udii2018június10.19:27ÚjVálasz
  Idézet: arpadarpad
  Udiiiii olvasd el, hogy mit írtatok( de szerintem mit írtál) arra, hogy Keller nem dob büntetőt. Amit írtál azt fordítsd át Falcora. Az érthető volt, hogy Áki miért nem dob büntetőt...
  ...

  Én nem azt vitatom, hogy kevés büntetőt dobtunk, mivel kintről próbálkoztunk ez teljesen oké. Nyílván volt amit befújhattak nekünk is, de nem tették. Inkább azt a 18 olaj büntetőt sokallom. :) Amit Andric megkapott, azt Taylor nem. Ilyen egyszerű. Ettől függetlenül jó meccs volt, remélhetőleg 5 meccsig fog tartani.

   
 • 20arpadarpad2018június10.19:25ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Büntetőarány. Mást nem mondok. :) Grat a Szolnoknak, és a szurkolóknak is! Remélem kedden is lehet belőlük látni valamit, és nem otthon bújnak el.
  ...

  Udiiiii olvasd el, hogy mit írtatok( de szerintem mit írtál) arra, hogy Keller nem dob büntetőt. Amit írtál azt fordítsd át Falcora. Az érthető volt, hogy Áki miért nem dob büntetőt, de ezt nem érted. Sokszor a tripla vonalon belülre sem ment a labda. Sokkal inkább előre vinne, ha a saját hibáitokkal foglalkoztok. Miért dob szinte szezoncsúcsot Browning, miért szed 2x annyi lepit az Olaj.

   
 • 19suns2018június10.19:22ÚjVálasz
  Idézet: asd123
  Kezdjük ott hogy a falcót a játékvezetők hozták vissza a meccsbe -10nél a támadóhibák helyett triplákat kapunk.aztán a makkos hármasok.
  ...

  Jól van, nyugodj már meg, gratuláltunk. Az egész meccsben nem volt annyi, amit itt sokan kihoznak belőle.

   
 • 18alazala2018június10.19:21ÚjVálasz

  "Megsemmisítették a Falcót"
  igen, nyaralunk, bevárunk titeket, míg szereztek is valamit az ezüstön kívül ;)

   
 • 17kmd20002018június10.19:20ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Küldj olyan statisztikát ahol 16-1 a büntetőarány a Falconak. :) Mellesleg falu meccs van. Kint se vagy? :) Váó mért nem lepődök meg..
  ...

  Ha a 31 büntetőt nem sokalltad akkor a 2-t ne keveselld...tudod aki a kicsit nem becsüli....Igen tudom, hogy falu meccs van, de vasárnap van tudod...mise, nagy családi ebéd, no meg a disznókat se takarítottam ki a héten mert sok tojást kellett beszednem a tyúkok alól, szóval sajnos nem vagyok "kint" Fehérveron

   
 • 16asd1232018június10.19:20ÚjVálasz

  Kezdjük ott hogy a falcót a játékvezetők hozták vissza a meccsbe -10nél a támadóhibák helyett triplákat kapunk.aztán a makkos hármasok. A fault arány miatt nem kell pofázni egy rogadt embernek nem szabadott volna pályán maradnia a falcónak max zolinak. Falco edző: wí níd fáájt. Hát azt hozták csodálkoznak a tvben hogy vojvoda nem dob pontot szétkönyökölték szétütötték neki mennek nem támadóhiba persze hogy nem megy így. Luksa meg egy klasszis csak nyavajognak az ellenfeleek hogy nem találnak ilyen technikás játékost. Esélye nem lett volna a szarcónak ha nem kapják azt mint egész évben. Egyedül perl zolinak respect.

   
 • 15udii2018június10.19:20ÚjVálasz
  Idézet: kozonsegesidegen
  Csak nem Knèzy a vezetèkneved :0 ?
  ...

  Knézy egy olajszopó. Én meg csak elírtam 2 számot. :) Lángelme.

   
 • 14kozonsegesidegen2018június10.19:19ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Számít ez valamit? Te balfasz
  ...

  Csak nem Knèzy a vezetèkneved :0 ?

   
 • 13udii2018június10.19:19ÚjVálasz
  Idézet: kozonsegesidegen
  18:2 volt a büntetőarány Te barom :DD
  ...

  Számít ez valamit? Te balfasz

   
 • 12kozonsegesidegen2018június10.19:18ÚjVálasz
  Idézet: royalka
  Sima liba.
  ...

  Mi újság ?
  Ti már nyaraltok nem :D ?

   
 • 11royalka2018június10.19:17ÚjVálasz

  Sima liba.

   
 • 10kozonsegesidegen2018június10.19:17ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Küldj olyan statisztikát ahol 16-1 a büntetőarány a Falconak. :) Mellesleg falu meccs van. Kint se vagy? :) Váó mért nem lepődök meg..
  ...

  18:2 volt a büntetőarány Te barom :DD

   
 • 9kosar122018június10.19:16ÚjVálasz
  Idézet: kozonsegesidegen
  A szolnok vèdte meg, vagy a bìrók ezzel a parádès büntető stattal ?
  ...

  Nèzzük reálisan!Andric hülyèt csinált Taylorból.Boriszov,Pustavarh rèm gyenge volt.A bîrók nem vittèk túlzásba a hülyesèget.A csapat borzasztó fátadt,nem lesz jó vège,de szurkolok!

   
 • 8udii2018június10.19:15ÚjVálasz
  Idézet: kmd2000
  Az a fránya büntetőarány mi?:D A Falco hazai meccsein ezt nem nagyon szoktátok kiemelni...Főleg ha nyer a Falco...mást nem mondok...én sem:DD
  ...

  Küldj olyan statisztikát ahol 16-1 a büntetőarány a Falconak. :) Mellesleg falu meccs van. Kint se vagy? :) Váó mért nem lepődök meg..

   
 • 7leklibajsza2018június10.19:14ÚjVálasz

  Jó meccs volt. Jár a gratuláció az Olajnak. Csak azt sájnálom, hogy Boriszov nem dobta meg a 20 pontját. :( Remélem a következő meccsen csak neki lesz rádobása, és akkor talán egy 5/60 triplamutatóval elégedett lehet magával. Az eredmény nem számít. Lényeg, hogy Borisz megszórja magát!

   
 • 6kmd20002018június10.19:13ÚjVálasz
  Idézet: udii
  Büntetőarány. Mást nem mondok. :) Grat a Szolnoknak, és a szurkolóknak is! Remélem kedden is lehet belőlük látni valamit, és nem otthon bújnak el.
  ...

  Az a fránya büntetőarány mi?:D A Falco hazai meccsein ezt nem nagyon szoktátok kiemelni...Főleg ha nyer a Falco...mást nem mondok...én sem:DD

   
 • 5suns2018június10.19:13ÚjVálasz

  Gratulálok a Szolnoknak, ennyivel jobbak voltak. Kemény de sportszerű meccs volt. A szurkolás mindkét tábor részéről rendben volt (a szidással együtt)
  Kedden megpróbáljuk behúzni.

   
 • 4kozonsegesidegen2018június10.19:12ÚjVálasz

  A szolnok vèdte meg, vagy a bìrók ezzel a parádès büntető stattal ? :)
  Andric amit a palánk alatt művelt az maga volt a vicc :D
  Nem gondolom, hogy jobbak voltunk, de a szolnok sem èrdemelte meg :D gagyi játèk, pancser szurkolók. Remèlem jöttök Szombathelyre is :)

   
 • 3udii2018június10.19:10ÚjVálasz

  Büntetőarány. Mást nem mondok. :) Grat a Szolnoknak, és a szurkolóknak is! Remélem kedden is lehet belőlük látni valamit, és nem otthon bújnak el.

   
 • 2arthas2018június10.19:09ÚjVálasz

  Grat az olajnak! Nyerjétek meg a bajnokságot!!

   
 • 1arpadarpad2018június10.19:09ÚjVálasz

  1:0 ennyi

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!