Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szolnok - Kezdődik a finálé.
 
 
 
 
 

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szolnok - Kezdődik a finálé.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Vasárnap este megkezdődik a 2017/2018-as bajnoki szezon döntője, a pályaelőnyben lévő Szolnok a Falcót látja vendégül 17:30-tól. Az Olaj eddig hibátlan a rájátszásban, a Paksot és a Körmendet is 3-0-s összesítéssel győzték le Vojvoda Dávidék. A Falco a negyeddöntőben 3-1-el jutott tovább a ZTE ellen, majd az Albát búcsúztatta 3-2-vel.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Mindenki a döntőt várja, ez már egy teljesen más időszak, teljesen más érzésekkel. Ilyenkor nem szabad a múlttal foglalkozni, mindegy, hogy mi történt korábban. Száz százalékon kell pörögni, ezt várom el a játékosaimtól. Nem szabad foglalkoznunk azzal, hogy ki hiányzik majd a Falcóból. Azt hiszem, készen állunk a párharcra, felfrissítettük a játékosokat. A kulcs az lehet, hogy hogyan tudjuk megállítani egy az egyben ellenfelünket, illetve oda kell figyelnünk a tranzíciós játékukra, hiszen ebben nagyon jók. Vannak kisebb sérüléseink, de úgy gondolom, hogy mindenki pályára fog lépni.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nem volt nagy ünneplés, egy nap pihenőt kaptak a játékosok az Alba elleni meccs után, aztán elkezdődött a döntőre való felkészülés. Együtt képesek lehetünk a sikerre, bízom benne, hogy nem fehér zászlóval megyünk fel a pályára. Mindenképpen arra fogunk törekedni, hogy meglepetést okozzunk. A nyomás a Szolnokon van. Jó formában vagyunk, sok pozitív energia van a csapaton belül. Govens nélkül is tudtunk nyerni az Alba ellen, biztos, hogy ez erőt ad a játékosoknak.

Drahos Gábor szerint az Olaj behúzza az elsőt

A mérkőzés esélyeit a B-csoportos MEAFC irányítója (és U20-as csapatának edzője), a Kaposvár, a Szeged, a Jászberény, a Hódmezővásárhely és a Kecskemét korábbi játékosa, Drahos Gábor latolgatta a BB1.hu-nak:

- Mondhatni, hogy kényelmes helyzetben van a Szolnok, ha azt vesszük alapul, hogy hamarabb lezárta az elődöntőt, mint a Falco. Az első számú vezérét nélkülözni kényszerülő sárga-feketék meggyőző játékkal jutottak a döntőbe, így nem csak a szurkolóknak, hanem saját maguknak is bizonyították, hogy nem lehet félvállról venni őket. Úgy gondolom, hogyha a Szolnok eddig kettőzött koncentrációval figyelt, akkor ez még jobban meg kell fejelnie, hiszen a Falco tanúsította, hogy bármilyen összeállításban egy nagyon egységes, összetartó gárdát képez. Biztos vagyok benne, hogy a szombathelyiek mindent meg fognak tenni a szolnoki oroszlánbarlangban, de úgy vélem, hogy a hosszabb pihenőidő és a megszokott szerkezetben való játék az első mérkőzésen győzelemre vezeti az Olajt.

 
 

 

 
 • 33hkovacs2018június10.18:10ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Max respect, lenyomtátok a sok szolnoki által utált bajnokot, én pl. ezért is szurkoltam nektek, nem azért, mert ti esetlegesen gyengébbek lennétek.
  ...

  Korrekt!

   
 • 32kevin23232018június10.17:21ÚjVálasz

  Nálatok megy az m4?Nálam minden más megy csak a közmédia nem

   
 • 31westsucks2018június10.17:14ÚjVálasz
  Idézet: arpadarpad
  "Rég láttam olyan párharcot, mikor az egyik csapat ennyire lenézte a másikat (szurkolói, vezetői, játékosi szinten egyaránt). "
  Ez egy idézet a Falco fórumról.
  Azért ott is vannak idióták!
  ...

  Hát ez tényleg elég nagy faszság, azért mert mi vagyunk az esélyesebbek, a pályaelőny miatt attól miért néznénk le a Falcot? 3 magyar válogatottal 4 légióssal felálló csapatot aki lenéz az hülye, ez egy tudatos feszültségkeltés semmi más. Most már a kosárlabdáról szóljon!
  Hajrá Olaj!!!!!

   
 • 30arpadarpad2018június10.16:44ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Jogos! Van aki kínjában vergődik, és magából indul ki. Ha ez nekik lenézés, nagy arc, amiket mi a Falcoval kapcsolatban írtunk, akkor azt hogy minősítik, amit a Körmendről ide hánytak?
  ...

  Ha elolvasod, hogy Ők mit írnak: a döntő esélyese a Szolnok!

   
 • 29purple2018június10.16:35ÚjVálasz
  Idézet: arpadarpad
  "Rég láttam olyan párharcot, mikor az egyik csapat ennyire lenézte a másikat (szurkolói, vezetői, játékosi szinten egyaránt). "
  Ez egy idézet a Falco fórumról.
  Azért ott is vannak idióták!
  ...

  Jogos! Van aki kínjában vergődik, és magából indul ki. Ha ez nekik lenézés, nagy arc, amiket mi a Falcoval kapcsolatban írtunk, akkor azt hogy minősítik, amit a Körmendről ide hánytak? Tisztelet a kivételnek!

   
 • 28udii2018június10.16:35ÚjVálasz

  Nyílván a párharcnak egyértemű esélyese a Szolnok, szerintem a legerősebb csapat is jelenleg az országban, Vojával az élén. Szurkolók között puszi nem lesz az biztos, de hát erről szól a szenvedély. Mi mindig ott leszünk a Ligetbe,(nem kevesen) remélem ha jön is szolnoki Szhelyre, nem 5 ember fog. :)(mint eddig) A sötétek meg a fehérváriak csak sírnak, hiába az ezüst, jobban csillog mint a bronz vagy a semmi. :) Nem a múltba kell élni, hanem a jelenbe.. Remélem sok jó meccset láthatunk, habár kicsit meggyengülve is, a Falcoba megvan a csoda tétel. Hajrá falco!

   
 • 27arpadarpad2018június10.16:25ÚjVálasz

  "Rég láttam olyan párharcot, mikor az egyik csapat ennyire lenézte a másikat (szurkolói, vezetői, játékosi szinten egyaránt). "
  Ez egy idézet a Falco fórumról.
  Azért ott is vannak idióták! Azt még megértem, hogy egy-egy szurkolói megnyilvánulásból ilyen következtetést von le. Azt viszont, hogy szolnoki vezető vagy játékos lenézi a szombathelyit olyat biztos nem látott.
  Amit szolnoki szurkolóktól látni-hallani lehet az az, hogy mi vagyunk az esélyesek.(mert a mi Olaj szurkolók vagyunk, mert pálya előny, mert Govens nincs, mert Váradi nem 100%-os, mert többször megvertük őket idén, mint ők minket, mert idegenben nem annyira jó a Falco) és az, hogy többen 3-0-t tippelnek.
  Azt viszont, hogy lenézzük Őket kikérem magamnak.

   
 • 26westsucks2018június10.15:42ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Max respect, lenyomtátok a sok szolnoki által utált bajnokot, én pl. ezért is szurkoltam nektek, nem azért, mert ti esetlegesen gyengébbek lennétek.
  ...

  +1

   
 • 25purple2018június10.15:40ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Olajosok ti úgyis alapból a Falcot akartatok a fináléban és nem az Albát mert így síma lesz nektek a bajnoki Cím!
  ...

  Max respect, lenyomtátok a sok szolnoki által utált bajnokot, én pl. ezért is szurkoltam nektek, nem azért, mert ti esetlegesen gyengébbek lennétek. Akkor még Govens is játszott, csapatként pedig jobbak vagytok a Fehérvárnál. Nem mondom azt, hogy szeretem a Falkót, sőt, de inkább ezerszer ti, mint ők. Legyen egy igazi döntő, felhangok nélkül, sportszerű keretek között! HajráOlaj!

   
 • 24hkovacs2018június10.15:05ÚjVálasz

  Nem mi vagyunl az esélyese a döntőnek ez tény! De legalább ott vagyunk, nem is akármilyen elődöntő után!!! Sokak által silberhelynek nevezett csapat az ezüstöt megint megnyerte már! De ti hol vagytok???? ja,hogy nektek már korában kicsengettek??? :DDD Az ezüst mindig csak utólag szép, de ezt már senki nem veheti el tőlunk!Bármi lesz az eredmény, ettől az olajtól nem szégyen kikapni!

   
 • 23bp0012018június10.14:41ÚjVálasz

  Józan ésszel nézve a Falco nem taktikázhat, ma minden bele kell adnia, akkor van a legnagyobb esélye a végső győzelemre ha ma nyernek a ligetben. Több meccs van bennük, már nem lesznek frissebbek ráadásul könnyen lehet, hogy Váradi sem fogja végig bírni a következő meccseket.
  Nekünk fognak esni mint az Alba ellen. Ezt remélhetőleg tudja a stáb is. Mi nem eshetünk abba a hibába mint az Alba, ne gondoljuk, hogy zsebben a győzelem, csak mert nincs Govens.

  Nálunk a pályaelőny, nincs sérültünk ez egyértelmű, hogy nekünk kedvez. De a Falco biztos, hogy fel fogja szántani a parkettet. Nekünk is így kell hozzáállni ehhez a párharchoz.
  Keményen kell védekeznünk. Főleg Boriszovra és Norfleetre kell figyelni. Szerintem Taylort megoldja majd Andric és Tóth. Reméljük Voja is felpörög.

  Hajrá Olaj!

   
 • 22nazol2018június10.14:14ÚjVálasz
  Idézet: noni1990
  Szombathelyen azt érzik, hogy olyat vittek véghez amit még SOHA egyetlen egy csapat sem a magyar bajnokság és kupa történelmében!!!!
  ...

  Alapvetően igazad van abban, amit írtál. Ezek tények. De az is tény, hogy a kosárlabdát nem csapatba beépített "saját nevelésű játékosok"-ra játsszák.

   
 • 21kunka2018június10.14:13ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Olajosok ti úgyis alapból a Falcot akartatok a fináléban és nem az Albát mert így síma lesz nektek a bajnoki Cím!
  ...

  Játsszunk egy jó meccset, és győzzön a jobb! :)
  Az idei Olaj csapatként amúgyis nagyon szimpatikus nekem. Remélem a döntő a szoros meccsekről, izgalmakról fog szólni.
  Hajrá! :)

   
 • 20MARILLION2018június10.13:11ÚjVálasz
  Idézet: Muszka7909
  +1
  ...

  Olajosok ti úgyis alapból a Falcot akartatok a fináléban és nem az Albát mert így síma lesz nektek a bajnoki Cím! Hát tessék a kívánságlista megoldódott,az Albát eltakarítottuk nektek,és itt vagyunk kivégezhettek minket,de szeretnénk lassú halált halni, de inkább túlélni ! Nekünk az ezüst is szépen csillog ha esetleg idén is csak ennyire telik,és ha megnézzük hogy olyan kosárnagyhatalmakat mint Mte,Alba,Ase,Zte stb előztünk akkor nincs miről beszélni.... HAJRÁ FALCO!

   
 • 19Muszka79092018június10.11:20ÚjVálasz
  Idézet: alazala
  érik az ezüst
  ...

  +1

   
 • 18castle2018június10.11:02ÚjVálasz
  Idézet: drive
  Nem kell mellébeszélni az lehet,hogy nem szolnoki de minden meccsen ott van ,mert olyan dolgokat ír amiket csak az tudhat aki a helyszínen van.
  ...

  Egyetlen dogot mondj, amit matyi mondott és az nem derült ki a közvetitésből!!! Egyébként egy hozzászólásában a szombathelyi csarnok légkondi rendszeréről elmélkedett. Ja, és nem egy Olaj meccsel kapcsolatban. Talán elszólta magát??? Akkor hogy is van ez? ;)
  Egyébként könnyen lelehetne buktatni egy kis energiával, de én nem fecsérlek egy trollra energiát, átlépek a rajtuk, mint a kutyagumin.

   
 • 17alazala2018június10.10:58ÚjVálasz

  érik az ezüst

   
 • 16istipisti123452018június10.10:42ÚjVálasz

  http://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/ferfi-kosar-mire-megy-a-falco-govens-nelkul-a-dontoben-2640451

   
 • 15drive2018június10.08:42ÚjVálasz
  Idézet: adsl465326
  Úgy általában ha megnézed jobban,a szolnoki hozzászólások többnyire korrektek,nem a gyűlöletről szólnak,hanem a kosárlabdáról.Persze nem mátyáskirályra gondolok,szerintem ő nem szolnoki.
  ...

  Nem kell mellébeszélni az lehet,hogy nem szolnoki de minden meccsen ott van ,mert olyan dolgokat ír amiket csak az tudhat aki a helyszínen van.

   
 • 14adsl4653262018június10.08:33ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Továbbra is tartom hogy Olaj szurkolóként az eddig tőled olvasott hozászolásaidat olvasva Falco ügyben ritka korrekt fazon vagy! Ezért neked jó egészséget hosszú életet kívánok !
  ...

  Úgy általában ha megnézed jobban,a szolnoki hozzászólások többnyire korrektek,nem a gyűlöletről szólnak,hanem a kosárlabdáról.Persze nem mátyáskirályra gondolok,szerintem ő nem szolnoki.

   
 • 13westsucks2018június10.08:14ÚjVálasz
  Idézet: MARILLION
  Továbbra is tartom hogy Olaj szurkolóként az eddig tőled olvasott hozászolásaidat olvasva Falco ügyben ritka korrekt fazon vagy! Ezért neked jó egészséget hosszú életet kívánok !
  ...

  A lelátón nem lesz sportszerű, a pályán igen de akkor már inkább ez a jobb. A szurkolótáborok viszonya ismert ott lesznek durva rigmusok azt megszoktuk nem kell rajta méltatlankodni ahogy sokan teszik.
  Egymás tenyeréből nem fogunk enni de én bármi is lesz nem szándékozok mocskolódni a hozzád hasonló normális fórumozókkal.
  Akit én igazán gyűlölök az már max bronzot szerezhet, és nem az Mte az :-))))))))))

   
 • 12nemdeandre2018június10.07:09ÚjVálasz
  Idézet: noni1990
  Szombathelyen azt érzik, hogy olyat vittek véghez amit még SOHA egyetlen egy csapat sem a magyar bajnokság és kupa történelmében!!!!
  ...

  Estère 30 gombóc lesz a zsákjában a silverhelyi gyerekeknek.fogyasszátok egèszsèggel mind a 3ezren.

   
 • 11feffo2018június09.23:29ÚjVálasz
  Idézet: noni1990
  Nyugtass meg, hogy van saját gondolatod is.
  Na nem mintha kinézném belőled...

  ...

  Én csak idéztem egy klasszikustól.

  Egyszerű vagy mint egy faék, ez egy saját gondolatom :D

   
 • 10noni19902018június09.23:05ÚjVálasz
  Idézet: feffo
  Sima Szolnok.
  Ezeknek a szombathelyieknek szurkolóstól csapatostól mindenestől együtt van 1 db agysejtjük.
  Bocs, ha túloztam! :)
  ...

  Nyugtass meg, hogy van saját gondolatod is.
  Na nem mintha kinézném belőled...

   
 • 9noni19902018június09.23:02ÚjVálasz
  Idézet: heindrich
  Szombathelyen felvásárolták az ezüst festéket és papírzsepit a falkó szurkolók. Éreznek valamit...
  ...

  Szombathelyen azt érzik, hogy olyat vittek véghez amit még SOHA egyetlen egy csapat sem a magyar bajnokság és kupa történelmében!!!!
  Két 23 éves saját nevelésű játékossal végig a szezon során a kezdőben mindkét fronton döntőt játszanak!!!
  Szolnokon meg örülnek ha a történelmük során fel tudnak mutatni összesen 2 válogatott játékost (persze azt is epizód szerepre).

   
 • 8heindrich2018június09.22:47ÚjVálasz

  Szombathelyen felvásárolták az ezüst festéket és papírzsepit a falkó szurkolók. Éreznek valamit...

   
 • 7feffo2018június09.22:46ÚjVálasz
  Idézet: noni1990
  Gondolom Pécsen is a Falconak fújtak, azért kaptatok ki 32-vel a 6. helyezettől!
  Idén egyedüliként a mezőnyben 6 légióssal...
  ...

  Sima Szolnok.
  Ezeknek a szombathelyieknek szurkolóstól csapatostól mindenestől együtt van 1 db agysejtjük.
  Bocs, ha túloztam! :)

   
 • 6noni19902018június09.22:17ÚjVálasz
  Idézet: Barracuda19
  Szerintem könnyebb nekik 2 hazait megnyerni. Azaz holnap pihennek, nyertek kb 20-al. Szombathelyen odateszik magukat és elég valószínű, hogy 8 az 5 ellen egalizálni tudnak. Majd jön a 3.
  ...

  Gondolom Pécsen is a Falconak fújtak, azért kaptatok ki 32-vel a 6. helyezettől!
  Idén egyedüliként a mezőnyben 6 légióssal, Sound Péterrel és a külföldi bajnokságba igyekvő Kellerrel mire jutottatok?
  A két légióssal felálló Körmend ellen fogakat összeszorítva talán kifostok magatokból egy hősies bronzérmet.
  Világraszóló szenzáció!!!!

   
 • 5MARILLION2018június09.21:47ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Szerintem pedig a Falconak az egyetlen esélye a párharc gyors lezárása, amíg van szufla, kiesett egy fontos láncszem a rotációjukból és Váradi Beni sem egészséges...
  ...

  Továbbra is tartom hogy Olaj szurkolóként az eddig tőled olvasott hozászolásaidat olvasva Falco ügyben ritka korrekt fazon vagy! Ezért neked jó egészséget hosszú életet kívánok ! Ami a te és az én csapatom döntőzését illeti, bravúr lenne ha egyszer tudnánk nyerni a Ligetben aztán 2 szer nálunk,erre a forgatókönyvre nem tenném rá a zsetont. De lehetőleg sportszerűen játsszuk le akárhány meccset igényel is majd a bajnoki cím.
  Igaz....el is felejtettem hogy be vagyunk állítva a fix. ezüstre... Akkor miről is beszélünk? Jaaa az aranyéremről! Hajrá Falco....

   
 • 4Barracuda192018június09.21:39ÚjVálasz
  Idézet: westsucks
  Szerintem pedig a Falconak az egyetlen esélye a párharc gyors lezárása, amíg van szufla, kiesett egy fontos láncszem a rotációjukból és Váradi Beni sem egészséges...
  ...

  Szerintem könnyebb nekik 2 hazait megnyerni. Azaz holnap pihennek, nyertek kb 20-al. Szombathelyen odateszik magukat és elég valószínű, hogy 8 az 5 ellen egalizálni tudnak. Majd jön a 3. Szolnokon, ott lesz nektek meleg a pite és ha buktok, akkor a 4.-et megoldják ismét, mint az elsőt! :-)

   
 • 3jobarat9442018június09.21:21ÚjVálasz

  Hajrá Fiúk! Mutassátok meg hogy.... ....fel kell tenni a pontot az i-re! Csak az Olajka!

   
 • 2westsucks2018június09.21:11ÚjVálasz
  Idézet: Barracuda19
  Parasztvakítás, a Falco lepiheni ezt a meccset.
  ...

  Szerintem pedig a Falconak az egyetlen esélye a párharc gyors lezárása, amíg van szufla, kiesett egy fontos láncszem a rotációjukból és Váradi Beni sem egészséges, az első meccset feladni jó nagy hülyeség lenne tőlük.....persze engem nem zavarna de kizártnak tartom.
  Hajrá Olaj!!!

   
 • 1Barracuda192018június09.20:03ÚjVálasz

  Parasztvakítás, a Falco lepiheni ezt a meccset.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!