Csirke: Ez egy tesztmérkőzés volt

Körkép - Constantinides szerint, amióta ő az edző Körmenden, most játszottak a legjobban.
 
 
 
 
 

Csirke: Ez egy tesztmérkőzés volt

Körkép - Constantinides szerint, amióta ő az edző Körmenden, most játszottak a legjobban.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este megkezdődött a play off a férfi bajnokságban. A kosarsport.hu és a helyszínen lévő tudósítóink segítségével összegyűjtöttük az edzői nyilatkozatokat.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 92-60 (27-16, 20-17, 17-20, 28-7)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Ez csak az első lépés volt. Tudjuk, hogy a Paks ennél sokkal jobb csapat, mint amit ma este láthattunk. Köszönöm a szurkolók biztatását, főleg amikor fiatal játékosok a pályán voltak. Megyünk tovább és pénteken is mindent megteszünk a győzelemért.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy meg kell éreznünk azt a más dimenziót, amiben a Szolnok játszik. Egy ideig ez sikerült is, de elfáradtunk a végére. Pénteken folytatjuk.

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA 104-74 (29-22, 26-19, 21-19, 28-14)

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Jó játékkal nyitottuk a play-offot. Örülök annak, hogy viszonylag magabiztosan sikerült nyerni, és lényegében teljes rotációban tudtunk játszani. Azt kaptam a saját csapatomtól, amit vártam, nem kell különösebben túlértékelni, megnyertük az első párharcot, várjuk a folytatást.

Csirke Ferenc, a PVSK-VEOOLIA vezetőedzője: Mondhatom azt, hogy ez egy tesztmérkőzés volt számunkra, hiszen hat hete nem találkoztunk ilyen kaliberű csapattal. Nekünk ez minden évben így működik, hogy vitézkedünk a középházban, de ezek a csapatok azért más játékerőt képviselnek, és ezt ma meg is mutatták. Szerencsére nem egy győzelemig tart a párharc, így a játékosaim a saját bőrükön tapasztalták, hogy mi az, amiben változtatni kell a következő mérkőzésre. A legnagyobb problémánk az volt, hogy nem mi dobtunk jól… A Fehérvárnak sok meccsét láttam, szerintem idén még nem dobtak ilyen extrán.

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 77-59 (19-7, 20-15, 18-18, 20-19)

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy mióta a csapattal vagyok ez volt a legjobb mérkőzésünk. Nagyon boldog vagyok, mert meccsről meccsre látom a csapaton és a játékosaimon, hogy százalékosan jobban teljesítenek. Ez az, amit kérek tőlük, mint az edzőjük. A mai mérkőzés sem volt azért könnyű, de a játékunkkal azzá tudtuk tenni, különösen a védekezésünkkel. 59 pontot kaptunk ma a Kecskeméttől és ez a célunk, hogy az ellenfeleinket ilyen alacsony dobott ponton tartsuk itthon. Ez csak egy első lépés volt, de még a párharc nincs lefutva és könnyelműek lennénk, ha ezt elhinnénk. El kell felejtenünk most a mai mérkőzést és készülni egy nagyon nehéz mérkőzésre pénteken. Nagyon agresszív hozzáállásra számítunk a Kecskeméttől és erre fel kell készülnünk rendesen. Mert ha pénteken győzni tudunk, akkor 2-0 vezetésünk után nagyon nehéz lesz részükről visszajönni ebbe a párharcba. Végül szeretnék gratulálni különösen a magyar játékosoknak, akik jól éltek a kapott lehetőséggel. Ez volt a sikerünk egyik nagyon fontos kulcsa. Köszönjük a csodálatos szurkolótáborunk támogatását is és a továbbiakban is szükség lesz rá, hogy mellettünk álljanak.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a körmendi csapatnak, mely magabiztosan nyerte a találkozót. Ehhez azért mi is kellettünk, hiszen az első negyedben ránk nem jellemző módon nagyon puhán mozogtunk. Azt hiszem, hogy kb. 20%-al dobtuk a kétpontos és 0%-al a hárompontost. Így nagyon nehéz nyerni, főleg egy ilyen jó csapat otthonában. A második félidőt kihoztuk döntetlenre, kintről is sikerült betalálni. Azért bosszant egy kicsit a vereség, mert az első félidőben is megvoltak az üres helyzeteink, de egyszerűen nem találtunk be. A sport azonban ilyen. Remélem, hogy a következő mérkőzésen betalálunk és tudunk egyenlíteni. A play off erről szól, igazából nem számít, hogy hány ponttal nyer az egyik csapat. Folytatjuk tovább és remélem, hogy pénteken mi győzünk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 91–88 (22–33, 23–22, 23–19, 23–14)

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Ahogy már nyilatkoztam meccs előtt is, az első meccs hazai pályán mindig nehéz a play offban. Nem kezdtünk jól, az első félidőben nagyon gyenge volt a védekezésünk, sok könnyű kosarat kaptunk, rengeteg eladott labdánk volt, nem kaptunk ritmust támadásban. A ZTE rutinos, tapasztalt csapat, aki ezt ki is használta. Radic az első félidőben 24 pontot dobott. Nagyon puhán védekeztünk rajta. Ma este volt egy kis szerencsénk is, visszajöttünk a meccsbe, és nyertünk, a legfontosabb, hogy most 1-0 ide. Ezt a meccset el kell felejteni és tanulni kell belőle. Nagyon gyenge volt a támadójátékunk, 25 %-kal dobtuk a triplákat, ez hazai pályán elfogadhatatlan. Tiszta helyzeteket is elrontottunk. Bízom benne, hogy tudunk jobban játszani, és pénteken meglepetést tudunk okozni Zalaegerszegen. Most a Zetén lesz a nyomás, ő játszik otthon. Köszönjük a szurkolóink támogatását, nagyon jó volt, hogy amikor gödörben voltunk, akkor is éreztük, hogy itt vannak velünk, ma este tényleg ők voltak a hatodik játékos.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, mert a végén jobban koncentrált, és ezzel nyert. Csalódott vagyok, mert jól játszottunk a meccs nagy részében, amit akartunk, azt nagyrészt meg is csináltuk. Ami döntött, hogy túl sok volt az eladott labdánk a második félidőben, illetve gyorsindításból kevés kosarat tudtunk szerezni. Úgy jöttünk ide, hogy nem asszisztálunk a Falco négy közé kerüléséhez, Zalaegerszegen sem lesz könnyebb, de ott is megpróbáljuk. A recept megvan, tudjuk hogyan kell győzni, de a végjátékban fegyelmezettebbnek kell lenni.

 
 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!