Több légióssal vágna neki a következő szezonnak a Kaposvár

Kaposvár – Ivosevvel már beszéltek a folytatásról, a szezon közben a lemondását is beadó Fekete Ádám edzővel a közeljövőben ülnek le egyeztetni.
 
 
 
 
 

Több légióssal vágna neki a következő szezonnak a Kaposvár

Kaposvár – Ivosevvel már beszéltek a folytatásról, a szezon közben a lemondását is beadó Fekete Ádám edzővel a közeljövőben ülnek le egyeztetni.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


A férfi kosárlabda NB I. rájátszásáról lemaradó Kaposvári KK ügyvezetője, Monok Tibor az M4 Sport Kosárlabda magazinjában beszélt arról, hogy a következő szezonban négy helyett öt légióssal szeretnének ismét a legjobb nyolcba kerülni.

Mióta bevezették a középszakaszt az élvonalban a Szolnok és a Pécs mellett a Kaposvár mondhatta el magáról, hogy mindig rájátszásba jutott, ez a sorozat szakadt meg idén, mert 2012. után újra csak a 9. pozíciót sikerült megszerezni.

A sportvezető szerint a csapatot sújtó sérüléshullám is közrejátszott ebben, amely hozzájárult a „nem indokolt” vereségekhez. Ezeket nem ellensúlyozta, hogy hazai pályán a Szolnokot, az Alba Fehérvárt és Körmendet is legyőzte a KKK.

Monok azt is elárulta, hogy Tomiszlav Ivosev szerződése lejártával még nem döntött a folytatásról. Jól érzi magát Kaposváron, és már egyeztettek is vele a jövőről, de egyelőre kivár.
Az igazolások terén „a magyar piac nagyon szűk, látható, hogy mindenki megpróbálja megtartani a saját értékeit”. Ehhez kapcsolódóan jelezte: „Valószínű, hogy jövőre öt légióssal fogunk menni, ha erre az anyagi fedezetünk meglesz. Erről is folytatunk tárgyalásokat, nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog.”

Hogy a kispadon marad-e minden a régiben, arról csak annyit mondott, a szezon közben a lemondását is beadó Fekete Ádám edzővel a közeljövőben ülnek le egyeztetni.

 
 

 

 
 • 10valvano2018május17.00:36ÚjVálasz

  Szerintem jövőre nagyot fogunk villantani. Egy ilyen drága csarnokot kellemetlen volna picit egy 9. hellyel indokoltá tenni. Lesz itt pénz és sajnos ma már csak ez az eredményesség alapja.

   
 • 9KKKfanta2018május15.17:33ÚjVálasz

  Sírunk itt h 5 légiós.... Magyarázzátok már el ki az isten kosarlabdazna itt annyi hazai játékos h 12-14 csapatot megtöltsünk ha csak 3 légiós van????!!!!! Gondolkodjatok már! S akkor mivan ha Kaposvárnak jövőre 5 lesz? Évek óta kevesebb van mint a megengedett, egyszer miert ne lehetne itt is annyi. Én kívánom h 5 jó légiós meg egy magyar ide jöjjön sőt debrecenbe is meg szegedre is meg minden hova. Had legyenek körbeverések s egy extra izgalmas bajnokság. Hajra jövő év hajrá KKK!!!!

   
 • 8szbalazs962018május15.17:17ÚjVálasz

  Ez a "nem mindegy, hogy 5. vagy 9." hozzáállás tényleg baromság.
  Nem a végeredmény a (kizárólagos) lényeg, hanem az út, melyet nyilván több győzelem tarkít egy 5. hely megszerzése által, mint a 9. pozíciót megcsípve.

   
 • 7hajra_kkk2018május15.15:19ÚjVálasz

  Most tényleg nem értem, hogy mi a baj azzal, hogy a Kaposvár 5 légióssal tervez esetleg jövőre? A szurkolóknak igenis nem mindegy, hogy 6. vagy 9. a csapata. Ilyen alapon el se induljanak a kisebb költségvetésű csapatok, mert nekik úgyis mindegy, hogy hányadikok. A kaposvári nevelésű játékosokról csak annyit, hogy ott a Benke Szili, Halász Ákos, Juhos Levente, Filipovity Markó, Vojvoda Dávid, és persze nem utolsó sorban Hendlein Roland. Azt hiszem ezeket a játékosokat senkinek sem kell bemutatni, sajnálatos módon csak egy kiváló játékos van nálunk Roli személyében. És miért? Mert sajnos egyszerűbb egy 5. légióst hozni, mint hazacsábítani a saját nevelésű játékosokat. Szégyen nem szégyen, ha eredményt akarunk elérni, és nem egyhelyben topogni, mint az elmúlt 6-7 évben, akkor valamerre el kell indulni. Nem azt mondom, hogy ez a helyes vonal, de jelenleg ez lehet a megoldás. Az egész ott van elb*szva, hogy engedték az 5 légiós szabályt, és anno fűnek fának megadták az állampolgárságot. Szerintem senki nem ragaszkodna az 5. légióshoz, sőt megkockáztatom a 4. légióshoz sem, ha a fent felsorolt játékosok közül ketten hazajönnének. Egyébként meg idén elkezdődött két kaposvári saját nevelésű játékos beépítése a csapatba + 2-3 tehetséges kaposvári is benne van a keretben.

   
 • 6bakiba2018május15.15:13ÚjVálasz
  Idézet: brence
  A nem acélos utánpótlásból kikerült játékosok:

  Vojvoda Dávid (Szolnok)
  Benke Szilárd (ZTE)
  Filipovity Márkó (Alba)
  Juhos Levente (Szeged)
  Hendlein Roland (KKK)

  Első négy válogatott...
  ...

  és ez mikor is volt? Ok Benke még csak 23, de Juhos is 27 már és kb 8 éve jött el Kaposvárról. De ez is dicséretes. ettől függetlenül ma nem erősek az utánpótlás csapatok és a jelek szerint megtartani sem tudják a jó játékosokat.

   
 • 5brence2018május15.15:07ÚjVálasz
  Idézet: bakiba
  értem én, hogy eredményt csak így lehet elérni és hát a kaposvári utánpótlás az nem acélos, de ez akkor is nagyon gáz. ok, mondjuk 5 légióssal bejutnak a 8-ba. és akkor mi van?
  ...

  A nem acélos utánpótlásból kikerült játékosok:

  Vojvoda Dávid (Szolnok)
  Benke Szilárd (ZTE)
  Filipovity Márkó (Alba)
  Juhos Levente (Szeged)
  Hendlein Roland (KKK)

  Első négy válogatott kerettag, Hendlein pedig évekkel ezelőtt lemondta, de a tudása meglett volna hozzá hogy ott legyen.

   
 • 4matyaskiraly2018május15.15:03ÚjVálasz

  Az Albában még az ifi csapatoknál is vannak légiósok. Nem ennek kéne lennie a követendő példának! Bár már nem csodálkozok ezen...

   
 • 3bakiba2018május15.13:53ÚjVálasz

  értem én, hogy eredményt csak így lehet elérni és hát a kaposvári utánpótlás az nem acélos, de ez akkor is nagyon gáz. ok, mondjuk 5 légióssal bejutnak a 8-ba. és akkor mi van? nemzetközi szereplésre nincs esélyük, bajnokságot nyerni nem fognak. nem mindegy, hogy 9, vagy 6. hely? szerintem inkább nézne magyar tehetségeket a közönség, mint az évről-évre országról-országra ugráló légiósokat.

   
 • 2Kiss2018május15.13:29ÚjVálasz

  Minek egyáltalán ez a légiós szabály? Öt...hat...hét..nem mindegy akkor már?
  Ráadásul, lassan beérnek a mi utánpótlásból magyarrá lett négereink, azaz úgyis ők lesznek a magyarok is. És ezzel szépen be is zárul a kör, nem is olyan sokára.

   
 • 1lalyoska2018május15.13:23ÚjVálasz

  12 légióst követelek minden csapatba, még az újoncba is!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!