Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA

Székesfehérvár - Arra nem foghatja egyik csapat sem, hogy fáradt.
 
 
 
 
 

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA

Székesfehérvár - Arra nem foghatja egyik csapat sem, hogy fáradt.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedden este a harmadik Alba fogadja a hatodik Pécset.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Szombaton este tudtuk meg, hogy a Pécs lesz az ellenfelünk, nem volt túl sok időnk a felkészülésre. Játszottunk már velük, követtük őket, ismerjük a riválisunkat. Nagyjából tisztában vagyunk vele, hogy mi kell a győzelemhez, azt gondolom, hogy inkább a saját játékunkat kell játszani, az pedig nem titok, hogy próbálunk minél keményebben védekezni, majd ebből gyorsan támadni. A Pécs jó csapat, amely kiváló meccseket játszott, a hatodik helyen végzett, ami számunkra egy figyelmeztető jel. A két amerikai játékosuk a legkreatívabb, kiegészülve Budimirrel. Van még néhány olyan játékos is, aki tud olyan pluszokat adni, amely sokat jelent a PVSK számára. Pointer még sérült, holnap nem fog tudni játszani.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Kőkemény csata lesz a holnapi, ahogy az egész párharc is az lesz. Két dologról lehet beszélni, az egyik, hogy ki jut tovább, a másik pedig, hogy mi várható a keddi meccsen. Az Alba is pihent a hétvégén és mi is, így arra nem foghatja egyik csapat sem, hogy fáradt lenne. Már az sem tényező, hogy kinek mennyi sérültje van, nálunk is mindenki vállalja a játékot, igaz, hogy páran sérülten, de ezzel ilyenkor nem tudunk mit kezdeni. A legfontosabb, hogy taktikusan támadjunk, mert a két hónappal ezelőtti meccsünkön, amit Fehérváron játszottunk, nagyon sok támadásunk volt, amikor 13-14 másodperc még hátra volt a támadásból, és mi rádobtuk, pedig nem is volt igazán nagy helyzet. Ha belemegyünk egy olyan kosárlabdába, amit az Alba szokott játszani, akkor ők nyernek. Ha kijátsszuk helyzeteikig a figurákat, akkor meglesznek a dobásaink, de az is fontos, hogy jól is kellene dobunk, mert ha nem célzunk jól kintről, akkor nehéz lesz. Az Alba extrán védi a büntetőterületet, kevés sima helyzetünk lesz bent a palánkok alatt. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen sok eladott labdánk, mert azokat kíméletlenül meggyilkolják, és akkor át fognak rajtunk futni, és a fejünk fölött lejátsszák a meccset. Valamennyire tehát lassítani is kellene a játékot, de nem annyira, hogy belassuljunk, mert az utóbbi időben azért mi is elég gyorsan játszottunk. A magassági erőfölényük biztosan meglesz, de azt igyekszünk mással kompenzálni.

"Izgalmasnak érzem ezt a párosítást"

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

- Izgalmasnak érzem ezt a párosítást. A szezon elején, amikor az Albát a sérüléshullám sújtotta, volt egy borzasztóan nagyarányú pécsi győzelem. Érdekes hogy a másik meccsen, februárban a Pécs volt tartalékos, hiszen akkor nem játszott Supola és Budimir, de három negyeden keresztül így is vezetett Csirke Ferenc csapata Fehérváron. Úgy tudom, hogy most teljes kerettel állnak fel a csapatok, persze Pointer hiányzik a bajnoktól, de egy légiósnak így is ki kellene maradnia.

A februári meccsen már Brooks volt Dukics helyett a Pécsben. Nagyon gyorsan játszott akkor a Vasút, egy-egyekkel és pick and rollokkal meg tudta bontani az Alba védekezését, nagyon rövid akciókból nagyon jól dobtak Simonék, az Alba pedig nem tudott indítani. Az utolsó negyedre azért kijött az Alba erőfölénye, és végül magabiztosan nyert a Fehérvár.

Az Albát érzem egyértelműen a párharc esélyesének, hazai pályán holnap őket tartom favoritnak. Éppen ezért ezúttal olyan szempontból közelíteném meg a dolgot, hogy hogyan tudna a Pécs idegenben nyerni, meglepetést okozni. Abból indulok ki, hogy az Alba ellen annak a csapatnak van esélye, aki 5-5 elleni játékra tudja kényszeríteni Dzunics csapatát. Hogyan lehet ezt megoldani? Úgy, ha valaki jól támad ellenük. A Pécsnek idegenben is meg kell próbálnia a gyorsindítást, ami a Pécsnek nagyon erős fegyvere, hogy a gyorsindításokból egy-egyekkel, korai pick and rollokkal meg tudja bontani a védelmet, és utána extra passzokkal befejezni az akciót. Fontos, hogy dobással kell befejezni, nem pedig eladott labdákkal.

A Pécs támadásban használhatja Durhamnak az egy-egyeit és kettő-kettőit, Brooksnak az egy-egyeit, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy Budimir is erős egy-egyben, kettő-kettőben, illetve négyes posztról rengetegszer az ötössel pick and rollt is játszik, és abból bontja meg a védelmet. Supola jó kinti dobó, Sarlija a pick and rollokból, lefele válásokból nagyon veszélyes, de az Alba ellen nagyon nehéz dolga lesz, mert nagyon jól védekezik palánk alatt a bajnok. Viszont, ha a kifele válásokból esetleg kinti dobással tudják befejezni az akciókat, és csak egy valaki megy a lepattanókkért és négy biztosít gátul, akkor lehet hosszabb védekezésre kényszeríteni az Albát. Mivel az Albának nagyon erős a lepattanózása, és abból jól tud indítani, ha valaki nem szervezeten támad ellene, akkor a dinamikus kiszabadításokból tudja játszani gyorsindításokból a saját játékát.

Vannak karakteres dolgok, amiket ki kell tudni védekezni a Pécsnek. Lóránt a legjobban induló center Magyarországon, amikor fellövik neki a labdát, sokszor a biztosító mezőnyjátékosokkal találja szemben magát. Ezt ki kell védeni. A pick and popjai is veszélyesek, amiket idén már elég jól csinál. Alsóposztról és szemből is nagyon jobboldalas technikát alkalmaz. Mindent próbál jobbra megoldani, ezt le kell védeni, illetve ki kell tudni zárni a támadó lepattanóknál. Nagyon erősek az early pick and rolljai az Albának, amikből a játékosaik egy-egyeznek, elsősorban Hill és Simpson, de Kovács és Mohammed is képes rá. Nagyon érdekes, hogy a felállt védelem ellen már nem tudják megcsinálni ugyanezeket. Simpsonra két játék van, ami kimondottan az ő hármasára van kiépítve, ezeket is le kell tudni védekezni. Harrisnek a helyből dobására kell figyelni, Kellernek iszonyatosan gyors pick and rolljai vannak. Rengeteg alley oopot csinál Keller is és Horton is. Mindketten nagyon erős támadó lepattanózók.

Persze elmondani könnyű, végrehajtani jóval nehezebb, de ha ezeket a Pécs meg tudja valósítani, és kifog egy nagyon jó külső dobóformát - amire egyébként képes -, akkor lehet ebből bravúr.

Az Alba a játékosállománya és tudása alapján egyértelműen esélyes, még Pécsen is, de mivel a Pécs a középházi középszakasznak egyértelműen a favoritja volt, nagyon szépen játszott, jó formában, képesnek tartom őket arra, hogy a két hazait megnyerjék. Ha ötmeccsesre kényszerítik az Albát, egyet azért meg lehet nyerni idegenben is, ha extra jó napot fognak ki, jó taktikával, persze az is kellene hozzá, hogy az ellenfél gyengélkedjen.

 
 

 

 
 • 15purple2018május16.06:36ÚjVálasz
  Idézet: shag
  Alpári stílusban sosem. Max néha csípi az elvakult szemed az igazság és a felszín megkapirgálása. Szomorú. Védd csak ezt az elmebeteg provokátor haverod. Összeilletek. :)
  ...

  Értelmezés? "már többen elhatárolódtunk tőle"..... Nem védtem, csak egy véleményt írtam le. Kapirgálj tovább!

   
 • 14shag2018május15.21:26ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Te is elmondod a saját véleményed, ált az Olajról, többnyire alpári stílusban. Néha az is megérne egy misét.
  ...

  Alpári stílusban sosem. Max néha csípi az elvakult szemed az igazság és a felszín megkapirgálása. Szomorú. Védd csak ezt az elmebeteg provokátor haverod. Összeilletek. :)

   
 • 13stedberg2018május15.16:20ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Elmondja saját véleményét, joga van hozzá, mint mindenkinek, valakinek tetszik, valakinek nem.
  ...

  Szakértő vagy most valami más néven ugyanő - egy troll. A trollokat felesleges figyelembe venni, érdektelen és értelmetlen amit mondanak, hiszen nem a mondanivalójuk határozza meg azt, hanem a céljuk: hogy bosszantsanak, provokáljanak.
  Ettől még sajnálja a fene, hogy kitiltották, lám, visszajött, ki nem szarja le. Majd ha lesz egy értelmes gondolata is, esetleg hiányozhat valakinek.

   
 • 12purple2018május15.13:11ÚjVálasz
  Idézet: shag
  Ezt ugye te sem hiszed el? Egy olcsó ripacs provokátor senkiházi a 26. nickjével regisztrálva...
  ...

  Te is elmondod a saját véleményed, ált az Olajról, többnyire alpári stílusban. Néha az is megérne egy misét.

   
 • 11shag2018május15.12:36ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Elmondja saját véleményét, joga van hozzá, mint mindenkinek, valakinek tetszik, valakinek nem.
  ...

  Ezt ugye te sem hiszed el? Egy olcsó ripacs provokátor senkiházi a 26. nickjével regisztrálva...

   
 • 10PécsiVesztes2018május15.12:08ÚjVálasz

  Milyen röhejes hogy egy meccshez a hozzászólások témája az, hogy mit szólt hozzá az igazságos királyunk.

  Persze ez minket minősít, az érdekelt szurkolókat.

  Ezért az OFF lezárva részemről! Ma akkor lesz esélyünk győzni, ha támadásban járatjuk a labdát. Ha e helyett azt a megoldást választjuk hogy a támadóidő lejártáig labdapumpa az irányítónál, aztán kamikazebetörés, akkor szerintem mínusz 20 megint. Ám ha a labda úton lesz kézről-kézre, és ha Brooks bedobja a közeliket, akkor nem lesz igazi Dérinek!
  Tudomásul kell venni, hogy a középszakasz játéka az első 3 ellen már nem lesz elég. De legyen ez egy jó mozi, amiben a jellemfejlődés nyilvánvaló a katarzisig! Aztán Oscar!

  Amúgy gratulálok a hatodik helyhez! Szerintem lehettünk volna ötödikek, de akár negyedikek is a mostani játékerőt figyelembe véve.

   
 • 9guczi2018május15.11:35ÚjVálasz
  Idézet: matyaskiraly
  Mivel az M4 ezt az érdektelen mérkőzést adja ország-világ láthatja hogy játszanak a pécsi fiatalok egy ki-ki meccset a Simpson, Harris, Hill, Horton, Mohammed, Pointer, Nshimba, Markovic,...
  ...

  Filipovity (nem Filipovic), magyar! Magyarországon született, itt nevelkedett, itt él! Mi kell még? Esetleg Árpád házi felmenőkkel kell rendelkeznie egy játékosnak, hogy magyar legyen? Vagy már két-három generációs felmenőkkel rendelkezők is megkaphatják a "magyar" kinevezést? Mi van azzal akinek a szülei külföldiek, de ő itt született, és itt nevelkedett? Ha már itt tartunk mi van a furcsán hangzó nevűekkel? Például Grassalkovich? Elég déliesen hangzik, biztos nem magyar! Mi történik akkor, ha a helyzetet megfordítjuk? Magyar apa külföldön nevelkedett gyermeke Liszt Ferenc. Sőt, ha a mai határokat vesszük, akkor Ausztriában is született, de ez nem releváns, hiszen az Ő születésekor az még Magyarországhoz tartozott. Ellenben a magyar nyelvvel problémái voltak. Szóval akkor Filipovity esetében hogy is van a légiósság?

   
 • 8raptor2018május15.11:28ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Elmondja saját véleményét, joga van hozzá, mint mindenkinek, valakinek tetszik, valakinek nem.
  ...

  Azért egyezzünk meg a b@azdmegozás nélkül is lehet írni sértő és gyűlöletkeltő dolgokat, ez meg egy kosárlabdaportál, ahol az ilyen véleményeknek szerintem nincs helye!!
  Más kategória az ELEVE ROSSZINDULAT, és más a hozzá nem értés vagy szimpla hülyeség!!

  Tehát egyetértünk, elkelne a takarítás akárki akárhonnan is van!!
  Ez alapján szerintem könnyedén menne!!

   
 • 7SnoopDogg2018május15.10:04ÚjVálasz
  Idézet: matyaskiraly
  Mivel az M4 ezt az érdektelen mérkőzést adja ország-világ láthatja hogy játszanak a pécsi fiatalok egy ki-ki meccset a Simpson, Harris, Hill, Horton, Mohammed, Pointer, Nshimba, Markovic,...
  ...

  Nagy duma! Ja, amúgy melyik pécsi fiatalra gondoltál? Brooks, Durham, Budimir, Sarlija, Krnjajski vagy Dragasevic? Vagy arra az egy szem pécsi "fiatal" Bíró Olivérre, aki már alig várja, hogy lelépjen a nagy Csirke Ferenctől?

   
 • 6purple2018május15.09:45ÚjVálasz
  Idézet: raptor
  Kíváncsi lettem volna, hogy akkor is ez e a véleményed, ha az Olajra hordja össze azt a sok sz@rt, mint amit más csapatokra!?

  Lehet máshol is áll az emlegetett kettős mérce ....
  ...

  Elmondja saját véleményét, joga van hozzá, mint mindenkinek, valakinek tetszik, valakinek nem. gy szóval sem mondtam, hogy nekem tetszik, de nem anyázik, bam+-ozik, mint teszik ezt jó néhányan, és vígan elvannak itt. Erre értettem, amit írtam. Körmendről is beszól egy-két nick nyomdafestéket nem tűrően, az nem zavar téged? Természetesen nem akartam visszadobni a labdát, te egy normális fórumozó vagy. Egyébként nem tudom, "szakértő" mennyire szolnoki, már többen elhatárolódtunk tőle. Lehet, a szomszédvár egyik felelős kattintója.

   
 • 5raptor2018május15.09:00ÚjVálasz
  Idézet: purple
  Mondjuk semmi olyat nem írt, amiért bannolni kellett volna, de tudjuk, a bb1-nél nem egyforma a mérce!
  ...

  Kíváncsi lettem volna, hogy akkor is ez e a véleményed, ha az Olajra hordja össze azt a sok sz@rt, mint amit más csapatokra!?

  Lehet máshol is áll az emlegetett kettős mérce ....

  10ből kilencszer ezzel az első volt, és szerintem hsz.-ek számában is vitte a prímet, de persze még egyszer mondom önmagában ez nem gond, a gond az amikor képtelen normális keretek közé tenni a véleményét!!
  Persze tudom, hogy ez a keret eltérő, de ezt a BB1-nek kell meghúzni, és hidd el többen vannak akiket a kosárlabda érdekel, és nem az állandóan személyeskedő gyűlöletkeltés!!!

  Mint ahogy itt is már az első "nagyívű" hozzászólásában!!
  Szóval lehet, hogy neked tetszik, de sokaknak nem!!!

   
 • 4purple2018május15.08:19ÚjVálasz
  Idézet: feffo
  Nem mondod, hogy kitiltottàk a szakértős nickneved ?

  ...

  Mondjuk semmi olyat nem írt, amiért bannolni kellett volna, de tudjuk, a bb1-nél nem egyforma a mérce!

   
 • 3real72018május15.03:09ÚjVálasz

  Mátyás király udvari bolondja is regisztrált..

   
 • 2feffo2018május15.00:13ÚjVálasz
  Idézet: matyaskiraly
  Mivel az M4 ezt az érdektelen mérkőzést adja ország-világ láthatja hogy játszanak a pécsi fiatalok egy ki-ki meccset a Simpson, Harris, Hill, Horton, Mohammed, Pointer, Nshimba, Markovic,...
  ...

  Nem mondod, hogy kitiltottàk a szakértős nickneved ?

   
 • 1matyaskiraly2018május14.23:02ÚjVálasz

  Mivel az M4 ezt az érdektelen mérkőzést adja ország-világ láthatja hogy játszanak a pécsi fiatalok egy ki-ki meccset a Simpson, Harris, Hill, Horton, Mohammed, Pointer, Nshimba, Markovic, Filipovic, Brbaklic légióstengellyel és egy Lóránt-Keller magyar válogatott centerpárossal megáldott külföldi edzővel fémjelzett Albával.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!