Laziccsal már egyeztettek a folytatásról

Jászberény - Az elnökkel való megbeszélés még nem zárult le. Edzői pályájának eddigi legnehezebb éve volt a mostani.
 
 
 
 
 

Laziccsal már egyeztettek a folytatásról

Jászberény - Az elnökkel való megbeszélés még nem zárult le. Edzői pályájának eddigi legnehezebb éve volt a mostani.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem volt könnyű szezonja a JP Auto-Jászberényi KSE csapatának a 2017/2018-as bajnoki szezonban, melyet végül a 12. helyen zárt, amely egyenesági bennmaradást jelentett, s ezzel a klub alapvető célját teljesítette is. A szezon befejeztével Nikola Lazics vezetőedző értékelt a jkse.hu oldalnak.

– Nagyon nehéz, mozgalmas szezont zártunk Debrecenben. Nehezen és sokára állt össze az a keret, amivel a bajnokságot kezdtük. Menet közben az is kiderült, hogy kénytelenek vagyunk két idegenlégiós cserélni, miközben Czirbus Józsi megsérült és hosszú időre kiesett. Szerencsére Nelson és Wallace érkezésével stabilizáltuk a játékunkat, s decemberben az alapszakasz első felének utolsó két mérkőzését, a MAFC és a Sopron ellen megnyertük. Ez nagyon fontos volt számunkra, s jó alapot adott a folytatásra. Az alapszakasz második felében már csapatként teljesítettünk jól, s még arra is volt egy kis esélyünk, hogy a középházba kerüljünk. Jó mérkőzést játszottunk és nyertünk Kecskeméten, majd idehaza kikaptunk a Szegedtől. Ezt követte a legnagyobb bravúr, a bajnok Alba Fehérvár legyőzése hazai pályán. Sajnos kikaptunk a MAFC-tól és a Soprontól, majd nyertünk Pakson. Szóval meglehetősen érdekes eredményeket értünk el. Okoztunk kellemes meglepetést és szenvedtünk vereséget olyan helyen, ahol nyernünk kellett volna. Ez egyébként más csapatoknak is egy ilyen bajnokság volt. Meglehetősen kiegyenlített volt a mezőny, s különösen hazai pályán szinte bárki tudott meglepetést okozni – kezdte értékelését Nikola Lazics.

– A szurkolók persze leginkább a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján ítélték meg az én és a játékosok munkáját is. Azt viszont nem láthatták, hogy mi van a meccsek mögött, hogyan tudtunk azokra felkészülni. Mivel keretünk igen szűkös volt, ezért egy-két játékos kiesése (sérülés miatt) is komoly gondot okozott. Nem tudtunk úgy gyakorolni, ahogy szerettem volna. Ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben voltam akkor is, amikor a rotációt alkalmaznom kellett a mérkőzéseken. Egyrészt nagyon kellett az eredmény, másrészt jobb lett volna, ha többen többet játszanak. Tudom, hogy ez a kérdés sokat foglalkoztatta a szurkolókat is. Róluk és az egyesület vezetéséről csak az elismerés hangján tudok szólni. A drukkerek végig velünk voltak, s nagyon sokszor segítették át a csapatot a nehéz helyzeteken. A klub vezetői sem kapkodtak akkor sem, amikor egy győzelmünk és 10 vereségünk volt. Bíztak abban, hogy együtt eredményesebbek tudunk lenni a folytatásban, s ez így is történt. Játékosaim hozzáállására sem panaszkodhattam, bár nagyon ingadozó volt legtöbbjük formája. Egy-egy kiemelkedő teljesítmény után jött egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés – mondta Nikola Lazics, aki a korábban említett nehézségek ismeretében elégedett volt csapata teljesítményével.

Nikola Lazics a portálnak azt is elmondta, edzői pályájának eddigi legnehezebb éve volt a jászberényi. Jól érezte magát a városban, a klubnál. A jövővel kapcsolatban csak annyit árult el, hogy már egyeztetett Gulyás Csaba elnökkel, de ez a megbeszélés még nem zárult le. Rövid időre hazalátogat, majd a jövő héten ismét hazánkban lesz, mert szeretné figyelemmel kísérni a play off történéseit, s nem titok, egyeztet még a JKSE elnökével.

 
 

 

 
 • 3ervinlenne2018május26.09:17ÚjVálasz

  Majd csak találunk egyszer edzőt is … keresgéljen tovább Gulyás úr !

   
 • 2hp122018május13.22:23ÚjVálasz

  Azt hittem ez nem is kérdés, sajnálnám, ha elmenne. Nagyon rutinos, megfontolt edző, hosszabb távon tudna jobban építkezni, mint Szegeden is tette. Ha marad és a csapat egy részét is egyben lehetne tartani + még a csarnoképítés is beindulna, lépésről lépésre lehetne feljebb jutni, ne a kiesés ellen kelljen mindig küzdeni.

   
 • 1Bogyó212018május13.17:09ÚjVálasz

  Remélem marad, és nem kisérletezgetünk megint!! Csak a Berény!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!