Forray: Nem most kellett megmutatni az igazi erőnket

Körkép - Szekulovics reméli, a döntőben találkoznak a Szolnokkal. Fekete szerint a Kaposvár és a Szeged szenvedett a legtöbbet a szezon során.
 
 
 
 
 

Forray: Nem most kellett megmutatni az igazi erőnket

Körkép - Szekulovics reméli, a döntőben találkoznak a Szolnokkal. Fekete szerint a Kaposvár és a Szeged szenvedett a legtöbbet a szezon során.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este négy mérkőzéssel lezárult a középszakasz a férfi bajnokságban. A kosarsport.hu és a helyszínen lévő tudósítóink segítségével összegyűjtöttük az edzői nyilatkozatokat.

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 99-100 (18-27, 27-12, 31-32, 23-29)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Az első félidőben a támadásaink és a védekezésünk is jó volt, a második félidőben inkább csak a támadásra koncentráltak a játékosok. Mindkét csapat jól játszott, jó mérkőzést láthattak a nézők, sok ponttal.Gratulálok a Falcónak, egy labdás mérkőzés lett a vége.

Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Jó mérkőzést játszottak a csapatok, és ez jó volt a nézőknek. Arra vigyáztunk, hogy valaki nehogy megsérüljön. Büszke vagyok a csapatra, mert nyertünk, és ez nagyon sokat jelent. Sok sikert a Szolnoknak, remélem, találkozunk a döntőben.


Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 84-67 (16-18, 23-20, 20-23, 25-6)

Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy a mai nap láthattuk, mire lehet számítani a Kecskeméttel kapcsolatban a play off során. Nagyon érdekes párharc lesz. A következő 3-4-5 mérkőzés rendkívül kemény lesz. Nagyon boldog vagyok, mert ma láttam, amit a csapattól elvárok védekezésben. 67 pontot kaptunk, és ha csak ennyi pontot engedünk az ellenfelünknek, akkor nehéz lesz hazai pályán mérkőzést veszíteni. A legnagyobb problémánk az eladott labdák voltak, leindításból sikerült viszont 26 pontot dobni. Természetesen sok lehetőség van még csapatként fejlődni, de szerencsétlenségünkre a sérülések sem kerülnek el minket. Touyo is tegnap sérült meg az edzés során és a mai mérkőzésen nem tudtuk használni rendesen, de Hollins sem 100%-os. Nagyon nehéz ez nekünk, mert minden mérkőzésen csak két magasember áll rendelkezésre. Ez a hatodik mérkőzésem itt és ebből négyet két magasemberrel kellett játszanunk, ami elég kemény. Keddre reméljük, a sérültek többsége rendbe fog jönni. A keddi mérkőzés egy teljesen más mérkőzés lesz. A legfontosabb lesz, természetesen meg kell nyernünk. Nem számít a teljesítmény, védekezés vagy bármi, csak a győzelem. Egy pontos győzelem már bőven elég lesz.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Először is gratulálok a Körmendnek. Azt hiszem, megérdemelten nyertek a végén. Elsősorban magunknak is szeretnék gratulálni, amit elterveztünk, azt sikerült maradéktalanul megvalósítani. A Körmend megérdemelte a győzelmet, de az eredeti célt, mely szerint az eddig keveset szereplő játékosok szerepeljenek sokat, azt sikerült megvalósítani. Ők nem vallottak szégyent és biztos, hogy sokat fogunk még hallani Kecskeméten, de Körmenden is ezekről a magyar fiúkról. Nagy élmény volt nekik, különösen a végjátékban, hogy amerikai légiósok ellen tudnak játszani, de azért látszott, hogy ők többnyire az U20-as bajnoksághoz szoktak. A végén viszont kijött a tudáskülönbség, de nekünk nem most kellett megmutatni az igazi erőnket, hanem keddtől, amikor a play off kezdődik. Tisztában vagyunk vele, hogy az teljesen más mérkőzés lesz, mint a mai. A maira sem lehet panaszkodni közönség szempontjából, hiszen a hazai publikum jóvoltából parázs hangulat alakult ki. Hasonlított ez egy igazi rangadóhoz, volt itt minden, mint a búcsúban. A play off nagy várakozással tölt el, biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal többen lesznek és sokkal keményebb lesz. Kedden folytatjuk.


Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 65-78 (16-16, 18-21, 11-20, 20-21)

Kiss Zsolt, a Naturtex-SZTE-Szedeák másodedzője: Gratulálok a Kaposvárnak, ennyivel jobbak voltak ma nálunk. Az első félidőben tudtuk tartani ellenfelünket, utána kijött az, ami valószínűsíthető volt, hogy elveszítjük a lepattanócsatát. Büszke vagyok a csapatunkra, felvettük a kesztyűt. Viszontagságos szezonon vagyunk túl, reméljük, a következő szezon egyik csapatnak sem lesz ilyen zaklatott.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Ez a két csapat szenvedett a legtöbbet a szezon során, de a tétnek megfelelően álltak hozzá a játékosaim, ez döntött a mai mérkőzésen. Nálunk több volt a pályára lépő játékos, bár sokan nem is edzettek. Küzdelmes meccs volt, biztató lehet a fiatalok játéka. Sok sikert a Szegednek, köszönjük azon szurkolóinknak, akik elkísértek bennünket. Számunkra is csalódás, hogy nem jutottunk be a play-offba.


Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 85-79 (26-23, 19-18, 24-15, 16-23)

Schmidt Béla, az ASE vezetőedzője: A minimális célt teljesítettük. Sajnos nem tudtunk az alapszakaszbeli 50 százalékos teljesítményen javítani. A mai napon nem kezdtünk jól, de voltak jó szériáink, nagyon jól kettő-kettőzött az ellenfél. Szerencsére volt lelkierőnk, tényleg a szívünk vitt tovább minket. Örülünk, hogy sikerült, a Szolnokkal folytatjuk.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Először is gratulálok az ellenfelünknek. Ha a 40 perc teljesítményét nézzük, akkor megérdemelten győztek. Voltak jó periódusaink, 2-3 rossz is, ami annak volt köszönhető, hogy a cserepadról érkező játékosok nem abban a ritmusban vették fel a fonalat, ahogy kellett volna. De mindig vissza tudtunk jönni. Rosszul dobtunk kintről, főleg a hármasokat, és ezekből a Paks általában büntetett. Gratulálunk nekik, hogy ők is a nyolcba kerültek.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!