"Evés közben jön meg az étvágy"

Oroszlány - Vavra András szerint már most sikeres szezont zárt az OSE, a bajnoki cím hab lenne a tortán.
 
 
 
 
 

"Evés közben jön meg az étvágy"

Oroszlány - Vavra András szerint már most sikeres szezont zárt az OSE, a bajnoki cím hab lenne a tortán.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Befejeződött az NB I/B piros csoportjának alapszakasza. Nagy küzdelem volt az első helyért, amelyet végül az OSE Lions csapata szerzett meg. Vavra András együttese 21-5-ös mérleggel abszolválta a bajnokság első részét, így biztos, hogy az egész rájátszás során pályaelőnyben lesz.

- Azt gondolom, hogy a gyengébb együttesek nélküli piros csoportban elég komoly eredmény az első hely, főleg annak tükrében, hogy szinte új csapatot építettünk - kezdte Vavra András. - Jó esetben is a négy közé vártuk magunkat, ez volt az alap célkitűzés. Ehhez még kell mennünk egy fordulót a rájátszásban, de úgy érzem, ez a társaság maximálisan alkalmas arra, hogy ezt teljesítse. Voltak hullámvölgyeink az idény során, ez teljesen természetes, de ahhoz képest, hogy milyen hosszú és kiegyensúlyozott volt a szezon, hamar túlestünk az ilyen periódusokon. Csúsztak be vereségek, volt egy kis fásultság, illetve akadt olyan, amikor a kulcsjátékosaink sérültek voltak. Idegenbeli rangadókon egy-egy pontos meccseink voltak, ezeket nem sikerült abszolválni. A csapat erejét mutatja, hogy egy-két meghatározóember nélkül is tudtunk ki-ki meccseket játszani idegenben, és abszolút győzelmi esélyeink voltak. Azt gondolom, ez feljogosít minket arra, hogy a play-offban is teljesen pozitívan álljunk hozzá a találkozókhoz, legyenek azok bárhol.

A rájátszás első körében a MEAFC vár majd az Oroszlánya. A két együttes kétszer találkozott egymással idén, idegenben 75-64-re, míg otthon 81-62-re nyert az OSE.

- A legfontosabb az lesz, hogy fizikálisan úgy álljunk a meccsekhez, ahogy kell, hiszen a MEAFC elég fizikális, mondhatni "verekedős" csapat. Ha megfelelően alkalmazkodunk ehhez a stílushoz, a kosárlabda területén mindenképpen jobbnak kell lennünk.

Az OSE célkitűzése nyáron az volt, hogy két éven belül az NB I/A csoportjába jusson fel a csapat.

- Fontos lesz a kiegyensúlyozottság, soha nem szabad elhinnünk azt, hogy bármelyik párharc eldőlt. Ha az első hazai találkozón akár egy sima győzelmet aratunk, az meg tudja bosszulni magát. Ehhez többnyire a rutin kell, hogy a játékosok már átéljék az ilyesfajta helyzeteket karrierjük során, de nálunk nem sok ilyen van. Bízom benne, hogy hogy a tapasztaltabbak segítik majd a kevésbé rutinosabbakat. Remélem, hogy vagyunk olyan profik fejben, hogy ilyen problémáink ne legyenek, ha nem bízzuk el túlságosan magunkat, meg kell, hogy oldjuk a play-offot. Evés közben jön meg az étvágy, természetesen szeretnénk feljutni. Mindentől függetlenül sikeres szezont zártunk azzal, hogy alapszakaszt és Hepp Kupát nyertünk, de a hab a tortán egyértelműen a bajnoki cím lenne. Ez a társaság olyan, hogy számára minden edzés presztízs, ezért dolgoztunk egész évben, szeretnénk learatni a befektetett munka gyümölcsét - zárta szavait a 39 esztendős tréner.

 
 

 

 
 • 9lalyoska2018április17.15:00ÚjVálasz
  Idézet: lalyoska
  A mai magyar kosárlabda csak arról szól, hogy kinek hogyan sikerülnek az igazolásai. Nem számoltam össze, de szerintem nincsen több 10...15 olyan magyar játékos az első osztályban, aki 30...
  ...

  Ettől függetlenül én nagyon örülnék annak, ha az Oroszlány felkerülne. Nagy álmokat azért nem lenne jó kergetni, hacsak, nincs valami felmenője V.-nak, Tállainak, Sesztáknak, vagy pl. a nemzet gázszerelőjének a környéken.

   
 • 8lalyoska2018április17.14:56ÚjVálasz
  Idézet: runandgun1
  Sok sikert srácok.Öröm látni,ahogy a sokak által "lesajnált" magyar játékosok kiteljesednek az NB1/B -ben és természetesen kis részre hajlással, Oroszlányban.
  ...

  A mai magyar kosárlabda csak arról szól, hogy kinek hogyan sikerülnek az igazolásai. Nem számoltam össze, de szerintem nincsen több 10...15 olyan magyar játékos az első osztályban, aki 30...35 perceket kapna, azaz kulcsjátékos a csapatbában. Még az újonc Debrecennél is 5 légiós van.
  Vicc az egész, viszont a játék kétségkívül látványosabb. Nem lenne ezzel semmi baj, ha a magánszféra (vagy ha úgy jobban tetszik, az igazi versenyszféra) finanszírozná az egész cirkuszt. Jelenleg az eredményesség leginkább attól függ, hogy a politikai kapcsolatokon keresztül egy adott klub mennyit tud így-úgy ki közpénzekből magának igazi elszámoltatás nélkül kisíbolni. S ez így mindenkinek nagyon jó, ezért nem is várható változás. Én így szeretlek, Magyarország...

   
 • 7x-trail2018április17.14:02ÚjVálasz
  Idézet: kosar12
  Ritka nagy bunkó vagy,szègyeld magad!
  ...

  Teljesen igaza van amit írt nemtudom miért lepödsz meg ezen

   
 • 6solyomszem2018április17.13:08ÚjVálasz
  Idézet: kekfrankos
  Szerintem csak kicsit drasztikusan világított rá a valóságra. Be kell látni, hogy a B csoportban néha kiválóan szereplő magyar játékosok igen nagy többsége alkalmatlan az A csoportra.
  ...

  Nézzétek meg mire ment a DEAC a feljutó csapatával...
  12-szer kapott ki sorozatban.
  MARTINICS 5.légiósként történő leigazolásával kezdtek el nyerni ,és elkerülik a play-outot !

   
 • 5bakiba2018április17.12:20ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Hát nem sokmindenkivel találkozol az első osztályban ezek közül,max a nèzőtèren.kapásból hoznak 5db amcsit,Sömenek meg jó lesz felmosónak.
  ...

  Teljesen igaz. Ez a keret nem elég az A csoportra. Minimum 4 légiós kell. De ez csak pénz kérdés. Ha lesz, akkor nem gond. Én az A csoport utolsó helyezettjét és a B csoport első helyezettjét még játszatnám egy feljutási meccsen, de úgy, hogy az A csoportosnál nem lehet 2 légiósnál több.

   
 • 4kekfrankos2018április17.12:18ÚjVálasz
  Idézet: kosar12
  Ritka nagy bunkó vagy,szègyeld magad!
  ...

  Szerintem csak kicsit drasztikusan világított rá a valóságra. Be kell látni, hogy a B csoportban néha kiválóan szereplő magyar játékosok igen nagy többsége alkalmatlan az A csoportra. Maximum pad végére elegek és néha a garbage time-ban kaphatnának szerepet.

   
 • 3kosar122018április17.11:59ÚjVálasz
  Idézet: nemdeandre
  Hát nem sokmindenkivel találkozol az első osztályban ezek közül,max a nèzőtèren.kapásból hoznak 5db amcsit,Sömenek meg jó lesz felmosónak.
  ...

  Ritka nagy bunkó vagy,szègyeld magad!

   
 • 2nemdeandre2018április17.11:52ÚjVálasz

  Hát nem sokmindenkivel találkozol az első osztályban ezek közül,max a nèzőtèren.kapásból hoznak 5db amcsit,Sömenek meg jó lesz felmosónak.

   
 • 1runandgun12018április17.10:58ÚjVálasz

  Sok sikert srácok.Öröm látni,ahogy a sokak által "lesajnált" magyar játékosok kiteljesednek az NB1/B -ben és természetesen kis részre hajlással, Oroszlányban. Sok sikert kívánok a rájátszásra az egész csapatna!. A potenciál megvan, ez nem is kérdés, a szurkolói támogatás adott. Nincs más hátra mint előre!Tudom,hogy ezek a fiúk minden téren vannak annyira profik,hogy kezeljék a playoff hullámvölgyeit. Nem a semmiért vannak ott a tabellán,ahol. Találkoz(z)unk az első osztályban jövőre! Hajrá Bányász! ;) :) Hajrá OSE!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!