Váradi a vereség ellenére is büszke a csapatára

Körkép - Dzunics a meccs végi masszív védekezést emelte ki; Sopronban nem gondolták, hogy ennyire érződni fog Watkins hiánya.
 
 
 
 
 

Váradi a vereség ellenére is büszke a csapatára

Körkép - Dzunics a meccs végi masszív védekezést emelte ki; Sopronban nem gondolták, hogy ennyire érződni fog Watkins hiánya.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Tegnap este öt mérkőzést rendeztek a férfi NB I. A-csoportjában, a klubhonlapok segítségével pedig összegyűjtöttük az edzői nyilatkozatokat.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-70 (23-20, 14-11, 18-21, 16-18)

Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Egylabdás meccset vívtunk ismét a szombathelyiekkel Fehérváron, amiből ezúttal is mi kerültünk ki győztesen. Hullámzott a mérkőzés, amelyen mindkét félnek volt esélye a diadalra. Sikerünk elsősorban az utolsó percek masszív védekezésének köszönhető. Mindhárom összecsapásunkat megnyertük a felsőházban, ami mindenképpen biztató. (albakosar.hu)

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője:Mindig nehéz meccset játszunk Fehérváron, nálunk kissé zavaró volt Steve Taylor hiánya centerben, kevesebbet tudtam a csapatot rotálni. Az első félidőben nagyon rosszul dobtunk, tizenegy próbálkozásunkból csak egy ment be, a szünet után már feljavultunk, és a végén egy labda döntött, akárcsak a legutóbbi fehérvári meccsen. Sajnálom a vereséget, de azt hiszem, hogy jó úton járunk, most is közel álltunk ahhoz, hogy nyerjünk. (falcokc.com)

Váradi Benedek, Falco: Fájó ez a vereség, nagyon nehéz okosat mondani egy ilyen meccs után. Gratulálok a fehérváriaknak, egyúttal büszke vagyok a csapatomra, hiszen óriásit küzdöttünk és hisszük, hogy a vereség ellenére is ez a legminimálisabb különbség segítségünkre lesz majd a középszakasz végelszámolásánál. A saját csarnokunktól távol is tudunk harcolni és az alapszakaszban is a legjobb négy csapat között voltunk idegenben. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket ma is! Megyünk tovább már maximálisan a szerdára koncentrálunk.(falcokc.com)


Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt 88–77 (27–13, 23–20, 20–20, 18–24)

Dragan Alekszics, a Szolnok vezetőedzője: Nehéz sorozat közepette vagyunk, és ezért megpróbáltuk elosztani a játékperceket, és mindenki kapott lehetőséget a kosárlabdára. A végén sajnos lelassult a játékunk, de sikerült legyőznünk a jól játszó Kecskemétet, így nyugodtan készülhetünk a Fehérvár elleni szerdai rangadóra.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: Megérdemelten nyert a szolnoki csapat. A mi együttesünk két kezdő játékosunk elvesztése után is talpra állt, mindent bizonyítva, hogy van tartása, épp ezért büszke vagyok rájuk. A végén pedig megnehezítettük a Szolnok dolgát.

forrás: szolnokiolaj.hu

Alekszics értékelése
Tóth Zoltán értékelése
Forray Gábor nyilatkozata
Molnár nyilatkozata

MAFC – DEAC 60–76 (19–18, 11–10, 11–25, 19–23)

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Ugyanazt játszottuk, mint Jászberényben és Debrecenben. Egyszerűen bedeszkázták a gyűrűt, a rossz dobások még rosszabb dobásokat és elbizonytalanodásokat szült, ezáltal megbüntettük magunkat. Ziccereket, hármasokat hagytunk ki, hatvan ponttal nem lehet nyerni. (MAFC Facebook)

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Hiába volt jó a védekezésünk az első félidőben, nem tudtunk élni a lehetőséggel, rengeteg üres dobást hibáztunk. Azt gondolom, hogy ha a mérkőzés ezen szakaszában valamelyik csapat stabilizálta volna a támadójátékát, akkor nagyobb előnyre tehetett volna szert. A fordulás után mi nyugodtunk meg hamarabb, így sikerült meglépnünk. Kontrollálni tudtuk a festéket, ez volt a kulcsa a győzelemnek. Nem játszottunk jól, éppen ezért nagy dolognak tartom, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni. (deacbasket.hu)


Sopron KC - JP Auto-Jászberényi KSE 77-91 (18-30, 30-22, 19-18, 10-21)

Horváth Szabolcs, a Sopron másodedzője: – Gratulálok a Jászberénynek. A debreceni vereség után tudtuk, hogy nagyon fontos, és nehéz meccs vár ránk. Tudtuk, hogy nem vezetőedzőnk meccsel és nem számíthatunk első számú centerünkre, Ryan Watkinsra sem. Sejtettük, hogy megérezzük középjátékosunk hiányát, de azt nem hogy ennyire. Reméltük, csapatként pótolni tudjuk. Sejficset azonban nem tudtuk megállítani, az ő jóvoltából a palánkok alatt nagy fölényben volt a Jászberény. Amikor javult a dobószázalékunk, feljöttünk, de ekkor újabb támadó pattanók utáni kosarakkal ismét elhúzott ellenfelünk, és így alakult ki a végére a nagyobb különbség. Hiába váltottunk védekezést, úgy, hogy a lepattanókat nem tudtuk megszerezni, nem volt esélyünk.

Nikola Lazics, a JKSE vezetőedzője: – Mindkét félnek nagyon fontos volt ez a meccs, mivel mind a Sopron, mind pedig a mi csapatunk vereséggel kezdte az alsóházi középszakaszt. Tudtuk, hogy ellenfelünknek nehézségei vannak, hogy egy nagyon fontos játékosára, centerére, Watkinsra nem számíthat. Ezt próbáltuk kihasználni, sokkal jobban, okosabban játszottunk, mint legutóbb a MAFC ellen, Sejfics dominált a palánkok alatt, szünet után jól is védekeztünk. Gratulálok a fiúknak, Sejfics nagyot alakított, a meccset azonban csapatként nyertük meg, ki kell emeljem - bár nem dobott pontot - Bazsó Brúnót, aki remekül védekezett a negyedik negyedben.

forrás: sakc.hu


Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 68–59 (24–15, 17–16, 14–17, 13–11)

Schmidt Béla, az ASE vezetőedzője: Természetesen örülünk a győzelemnek, valóban fizikális mérkőzés volt, ahogy Ricky Tarrant is mondta. Ezt is kértem a csapattól, mert tudtam, hogy a szegediek is keményen fognak játszani, főleg a palánk közelében. Valóban rossz dobóformát fogtak ki a vendégek, mi pedig kontrolláltuk a lepattanókat. Azt hiányoltam, hogy a harmadik negyedet nem tudtuk kontrolláltabban, felpörögve játszani, ezt el is vesztettük. Még mindig hiányzik a csapatból, az a gyilkos ösztön, ami kellene ahhoz, hogy megnyugodjunk. Így tényleg egy szoros mérkőzést játszottunk, egy nagyszerű ellenféllel szemben. Nagyon jól esett nekünk ez a győzelem!

Kiss Zsolt, a Szedeák másodedzője: Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek! Gyakorlatilag egész meccsen futottunk az eredmény után. Volt, hogy felzárkóztunk, de ilyenkor mindig meg tudott újulni az ASE. Ha őszinte akarok lenni, akkor nem volt benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, pedig nagyon akartunk. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatunkat, mert többször úgy tűnt, hogy eldőlhet a meccs, de ilyenkor vissza tudtunk kapaszkodni.

forrás: kosarlabda.ase.hu

A meccs utáni sajtótájékoztató
 
 

 

 
 • 2drva2018április16.17:05ÚjVálasz

  "Természetesen örülünk a győzelemnek, valóban fizikális mérkőzés volt, ahogy Ricky Tarrant is mondta".

  RT Guinn,mondta de sebaj...

   
 • 1feffo2018április15.16:26ÚjVálasz

  Miért mi lesz szerdán Beni ? :)

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!