A Cegléd mehet az ötödik helyért

Pécs - A jubileumi meccsén, otthon is kikapott a PEAC.
 
 
 
 
 

A Cegléd mehet az ötödik helyért

Pécs - A jubileumi meccsén, otthon is kikapott a PEAC.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Kedden egy izgalmas mérkőzésen, hosszabbításban nyerte meg a Cegléd az első összecsapást, ma – a klub történetének 250. tétmeccsén – visszavágásra készült a PEAC.

Cooper két kosara közé Rasheed duplája ékelődött be. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. Bekezdtek a felek, a hatodik percben már 17-12 volt az állás. Az egyik oldalon a tízpontos Mandics, a másikon a tizenkettőig jutó Mokango volt elemében. Az első negyed után 21-22 állt a táblán.

Popovics hármasával folytatódott a játék, ez volt az első sikeres ceglédi tripla, miközben a hazaiak négyből hármat értékesítettek addigra. Cooper és Medgyessy vezérletével meglógott, és végig néhány ponttal vezetett a CEKK, a félidőben Mandics kosara után 41-47 volt az állás.

Mokango már 18. pontját jegyezte a fordulás után, Mandics pedig büntetőkből a huszadikat. Többször is súrolta a tizet a differencia, de a hajráig mindig akadt hazai részről valaki, aki ezt megakadályozta. Az utolsó percekben aztán Cooper és Kányási kosara után már tehetetlenek voltak a baranyaiak (57-70).

Három perc telt el, amikor Imovbioh egy büntetőjére Zsovártól érkezett egy hármas, időt kért a PEAC. Hiába. Igaz, hogy a hazaiak nigériai centere megszórta magát a végére, de Mandics megállt a pontgyártásban, Roberson pedig csak a legvégén szerezte meg első és egyetlen kosarát. A Cegléd ezúttal egyértelmű győzelmet aratott, megnyerte a párharcot, és mehet az ötödik helyért.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!