Győrben is nyert, döntős a címvédő

Győr - A kupa után a bajnokságban is a bronzcsata maradt Sandro Orlando lányainak.
 
 
 
 
 

Győrben is nyert, döntős a címvédő

Győr - A kupa után a bajnokságban is a bronzcsata maradt Sandro Orlando lányainak.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Ma rendezték a győri Olimpiai Sportparkban a női bajnoki elődöntő második felvonását a Győr és a Sopron Basket között. Simon családi okok miatt hiányzott, Krivacsevics kosarával indult a meccs. Eleinte mindkét csapat gyengén dobott, a címvédő több mint három és fél percig nem talált be, mígnem Jovanovics egyenlített. Aztán 10-0-val villámgyorsan el is húzott a Sopron, a hatodik percben időt kért Orlando. Felzárkóztak a hazaiak, a hajrára büntetőkkel lépegetett előre a vendég együttes. A tizedik perc végére Stepanova triplájával már csak egy maradt a különbség (17-18).

Jovanovics közelről, Crvendakics távolról növelte csapata előnyét (17-23). A Győr azonban nem adta fel, és Sztepanova kosarával fordított. A második etap derekán, 27-26-nál Iniguez kért időt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, akik a szünetre 36-34-os állással vonultak pihenőre.

Turner egyenlített, majd 40-40 után szerb-magyar játékosainak köszönhetően 42-51-ra újra meglépett a Sopron. Hiába kért időt a hazai kispad, a Crvendakics-Milovanovics-Jovanovics trió megállíthatatlannak bizonyult, hárman együtt negyvenet vállaltak az ötvenegyből. A harmadik etapot kilenccel hozta a bajnok, 44-51-ről indult a záró felvonás.

Crvendakics negyedik hármasával lett először tíz közte, majd Jovanovics is rátett egy lapáttal. Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor 50-58-nál Iniguez magához hívta lányait. A hátralévő időt már lehozta rutinból az Euroliga Final Fourjára készülő együttes, amely idén is bejutott a magyar bajnokság döntőjébe.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!