Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Paks - Schmidt Béla csapata fizikális állapotával egyáltalán nincs megelégedve.
 
 
 
 
 

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Paks - Schmidt Béla csapata fizikális állapotával egyáltalán nincs megelégedve.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az alapszakasz mindkét találkozóján megverte a Szedeák a Paksot, és ezúttal is jobb formában érkeznek a vendégek a középszakasz harmadik fordulójára. Juhosék legutóbb simán nyertek hazai pályán a Pécs ellen, míg az edzőt váltó ASE Kaposváron maradt alul. A play off szempontjából mindkét együttes számára fontos lenne a győzelem, az jó előjel a felek számára, hogy egyik oldalon sincs sérült játékos.

Schmidt Béla, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Mentálisan erősnek látom a játékosaimat, viszont a csapat fizikális állapotával egyáltalán nem vagyok megelégedve, sajnos a Kaposvár ellen is akadtak ezen a téren hiányosságok. Ezen sajnos egyik pillanatról a másikra nem lehet változtatni, lépésről lépésre próbálok olyan elemeket beépíteni, amivel ennek a szintjét kicsit tudjuk emelni. Az alapszakaszban kétszer is vereséget szenvedtünk a Szegedtől, így van miért visszavágnunk. Főleg a hazai vereségünk volt bántó, amikor fiatal csapattal, több kulcsjátékosa nélkül nyert a Szedeák a mi teljes keretünkkel szemben. Jelenleg számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény, ha meg akarjuk valósítani a terveinket, de ez nem lesz könnyű feladat. A vendégeknél felépültek a sérültek, nagyon jól ötvöződik náluk a fiatal magyarok és a rutinos külföldiek játéka, nagyon kemény csatára készülök. Levonhatjuk már azt a következtetést, hogy nagyon meg kell küzdenünk a győzelemért, ha a külső dobásaink nem érvényesülnek a kellő hatékonysággal. Ezen nehéz változtatni, a belső centerposzt, alsó poszt munkánk nem igazán ideális, nem tudunk ott fenyegetni kellő mértékben. Szerencsére mindenki egészséges és játékra készen áll.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Jól játszottunk a Pécs ellen, ha a végeredményt nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy sima meccs volt, de ez összességében nem igaz, hiszen sokat kivett a találkozó a csapatból fizikálisan és mentálisan is. Nem lesz egyszerű dolgunk az ASE ellen sem, amely keretét nagyon jó játékosok alkotják. A közelmúltban edzőváltás történt náluk, ezáltal pedig talán a játékosokon is nagyobb a felelősség, hogy még egyszer ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Jó meccsre készülünk, remélhetőleg sikerrel abszolváljuk, hiszen ha nyerünk, akkor továbbra is életben tartjuk a play off-esélyeinket, vereség esetén viszont nehezebb lesz a helyzetünk. Két hasonló képességű csapatról van szó, az alapszakaszban kétszer is sikerült nyernünk ellenük, de abból nem indulhatunk ki, minden meccs különböző. A Paks hullámzó teljesítményt nyújt a mostani szezonban, több érdekes eredményt is összehozott már, bravúrgyőzelmük is volt, de olyan vereség is becsúszott, amivel senki nem számolt. A mentális faktor a legfontosabb, az fog nyerni, aki fejben rendben lesz. Nincs sérültünk, mindenki elutazik Paksra.

Szoros meccsen nyer az ASE

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

- Nehéz megmondani, hogy melyik csapat fogja megnyerni ezt a találkozót, szoros küzdelmet várok, ha a Paks valamit szeretne még ettől a szezontól, akkor hazai pályán mindenképpen nyernie kellene. Soha nem tudni előre, hogy egy edzőváltás milyen hatással van a csapatra, felszabadulnak-e a játékosok, vagy sem. A legutóbbi egymás elleni meccsükön több sérülés is hátráltatta a Szegedet, mégis sikerült nyernie Pakson. Szervezett és tudatos kosárlabdát játszanak a szegediek, a rutinos emberek bármelyik pillanatban tudnak jó teljesítményt nyújtani, idegenben és otthon is veszélyesek, az pedig, hogy már felépültek a játékosaik, még erősebbé teszi őket. Ezúttal mégis azt mondanám, hogy szoros meccsen nyerni fog az ASE.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!