Várakozásokon alul szerepelt a DVTK

Miskolc - Ezért kellett mennie Stefan Sviteknek, aki nem kívánta kommentálni a váltást.
 
 
 
 
 

Várakozásokon alul szerepelt a DVTK

Miskolc - Ezért kellett mennie Stefan Sviteknek, aki nem kívánta kommentálni a váltást.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Nem maradt reakció nélkül az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának keddi, Zalaegerszegen elszenvedett veresége. A piros-fehérek nem jutottak be a négy közé, a folytatásban csak az 5-8. helyért játszanak.

A PINKK Pécsi 424 együttese ellen már nem Stefan Svitek, az eddigi vezetőedző irányítja a Diósgyőrt, ugyanis a csapat szerdai szünnapját követő első edzést, csütörtökön este már nem ő tartotta, mert a klub szerződést bontott vele, ezt követően eddigi segítőjét, Ambrus Erzsébetet bízták meg azzal, hogy a hátralévő mérkőzéseken irányítsa a csapatot.

– Összességében elmaradt a várakozásoktól a csapat szereplése – válaszolta a boon.hu megkeresésére Szabó Tamás, az Aluinvent-DVTK csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Az évad elején tudtuk, mivel egy teljesen új csapatot kellett építeni, hogy lehetnek nehezebb időszakok, ősszel voltak is, de az idei év elejére összeállt a csapat, és úgy tűnt, jó irányba indult el. Ám a Magyar Kupa döntőjében következett egy jelentős megtorpanás, és a bajnoki negyeddöntőben, a Zalaegerszeg ellen sem sikerült ezen túllendülni. Ezért történt a változtatás. Az évad végéig Ambrus Erzsébetet, Stefan Svitek eddigi segítőjét bíztuk meg az NB I-es csapat vezetőedzői feladatának ellátásával. Bízunk benne, hogy az évadból hátralévő 4-6 mérkőzésen a játékosokkal együtt meg tudja oldani a feladatot, és megszerezzük az 5. helyet.

Ambrus Erzsébet egyébként több éven át volt a Diósgyőr játékosa, a klubbal két Magyar Kupa aranyat és két bajnoki ezüstérmet is szerzett, később a Péccsel bajnoki aranyat nyert és Euroliga bronzérmes lett. Edzői pályafutását Miskolcon kezdte, 2013-ban az utánpótlásban előbb a serdülő, a következő évadban pedig a kadet gárdával dolgozott. 2015-ben került az első csapathoz pályaedzőnek, és azóta itt tevékenykedett, előbb Miguel de Jesús López Alonso mellett, csütörtökig pedig Stefan Svitek segítőjeként. A felnőtt együttesnél betöltött feladata mellett az NB I/B-ben szereplő Aluinvent-DVTK U23-as csapatát is irányította edzőként.

A portálnak sikerült beszélnie csütörtök este Stefan Svitekkel is, aki nem kívánta kommentálni a történteket.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!