MAFC - DEAC

Budapest - A piros-feketék továbbra sem adják fel.
 
 
 
 
 

MAFC - DEAC

Budapest - A piros-feketék továbbra sem adják fel.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Az alsóházi középszakasz második fordulójában az utolsó előtti MAFC a 11. DEAC-ot fogadja. A két csapat között két győzelemnyi a különbség, tehát ha a piros-feketék újra nyernének, továbbra is nyílt maradna a csata a play out elkerüléséért. Vendége siker esetén viszont nehéz helyzetbe kerülne a fővárosi együttes.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: A Jászberényben megsérülő Cvetkovics szereplése kérdéses, de meggyőződésünk, ha kicsi esély is mutatkozik a játékára, ő biztosan csatasorba áll. A DEAC-ot mind az anyagi lehetősége, mind a játékosállománya a felső régióba emelné, de hazai pályán még így is mi vagyunk az esélyesebbek. Ha tudjuk a saját ritmusukat, játékunkat játszani, akkor hozni kell ezt a találkozót. Nehéz helyzetben vagyunk, de mindent megpróbálunk.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Természetesen szeretnénk győzni holnap is, a MAFC-szal szemben is van törleszteni valónk, hiszen a fővárosiak is nyertek nálunk Debrecenben. Akkor rettentően rosszul játszottunk, talán mondhatom azt is, hogy az volt a szezon mélypontja nálunk. Azóta azonban helyreálltak dolgok, jó formába lendültünk, de ez igaz a MAFC-ra is. Nagyon veszélyes csapatról van szó, amely jól megtalálja az egyensúlyt a kontrollált játék és gyorsindítások között. Támadásban viszonylag stabil teljesítményt nyújtanak, védekezésben pedig sokat variálnak, sokszor zónáznak, sokféle zónát alkalmaznak, ez Garai Péternek a filozófiája. Erre is készülünk, bár az idő elég rövid, de megpróbáljuk minél tartalmasabban felhasználni azt. Igyekszünk regenerálódni, talán most ez a legfontosabb, hiszen a Sopron ellen viszonylag szűk rotációval játszottunk, gyakorlatilag hét játékossal. A keretünkben a helyzet változatlan, Farkas Attila harcképtelen.

Pór Péter a MAFC győzelmét jósolja

A mérkőzés esélyeit az elmúlt évtized legeredményesebb férfi edzője, az EuroChallenge Final Fourig jutó, háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, jelenleg a felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozó Pór Péter latolgatta a BB1.hu-nak.

- Az alsóházban minden mérkőzés nagyban befolyásolhatja az utolsó két helyezést. A MAFC úgy néz ki, még nem adott le arról a szándékáról, hogy elkerüljön a play outot értő pozíciókból, illetve, ha ez nem sikerülne neki, az sem mindegy, hogy ki szerzi meg a pályaelőnyt a kiesés elkerüléséért folytatott párharcban.

A felzárkózás szempontjából nagyon fontos mérkőzés lesz ez a fővárosiaknak. Az újonc előnye két győzelem a tabellán, ha nyerne a MAFC, akkor megérkezne a DEAC nyakára.

Garai Péter csapata Jászberényben nyert, biztos, hogy jó hangulatban telt a hetük, ráadásul 94 pontot dobtak idegenben, ha otthon is ilyen ponterős játékkal tudnak előrukkolni, és kintről is jó százalékkal betalálnak, akkor győzelmi esélyeik lesznek.

Mindkét csapat szeret támadószellemben játszani. A DEAC úgy néz ki, hogy visszatért a régi kerékvágásba, abba a formába, ahogy elkezdte a szezont. Egyelőre még a debreceniek is azért játszanak, hogy biztosan elkerüljék a play outot. Martinic érkezésével szervezettebbek, összeszedettebbek lettek, megváltozott a támadójátékuk képe, fazonjuk lett a játékuknak. Rendezték a soraikat, a rotációjuk egy picivel hosszabb, hiszen nekik öt külföldijük van, szemben a MAFC-cal, ahol négy. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy hazai pályán a MAFC behúzza a győzelmet. Ha jól kezdenek, és elkapják a hullámot az elején Fodorék, akkor véleményem szerint végig is tudják vinni azt az egész meccsen.

 
 

 

 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!