Sopron KC - JP Auto-Jászberényi KSE

Sopron - Kiderült, hogy ki irányítja holnap a hazaiakat.
 
 
 
 
 

Sopron KC - JP Auto-Jászberényi KSE

Sopron - Kiderült, hogy ki irányítja holnap a hazaiakat.

Tudd meg gyorsabban a magyar kosárlabda legfontosabb híreit. Klikk és like a Facebook oldalunkat!


Újabb rangadót rendeznek a középszakasz alsóházában, a Sopron a Jászberényt látja vendégül. Nincs könnyű helyzetben a hazai együttes, hiszen Debrecenben elveszített (72-90) találkozóján Sabáli Balázst és Ryan Watkinst is kiállították a játékvezetők. A Jászberény hazai pályán botlott, meglepetésre a MAFC nyerni tudott Nikola Lazics csapata ellen (84-94).

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Azt gondolom, hogy az én hiányom elenyészőbb, Horváth Szabolcs és Sterbenz László megoldja a feladatot. Ryan Watkins hiánya jobban fogja érinteni a csapatot. Bízom benne, hogy kettőnk távolléte tud olyan plusz motivációt adni az együttesnek, hogy bebizonyítsa, hazai pályán jobb, mint a Jászberény. Nincs sok időnk, nem rég játszottunk ellenük, akkor nagyjából sima győzelmet arattunk. Minden mérkőzés más, nem lehet kiindulnunk abból a találkozóból, főleg úgy, hogy legutóbb otthon kapott ki a JKSE a MAFC-tól - biztos, hogy kompenzálni akarja ezt a vereséget. Remélem, hogy egységesen tudunk majd játszani, csak ebben az esetben lesz esélyünk a győzelemre. Jelen pillanatban ez a legnagyobb problémánk, csak abban tudunk bízni, hogy mindenki átértékeli a dolgokat és a csapat érdekeit tartja szem előtt.

Nikola Lazics, a JP Auto-Jászberényi KSE vezetőedzője: Kikaptunk a MAFC ellen, a Sopron pedig a Debrecen ellen szenvedett vereséget, egyik csapat sem várja könnyű helyzetből a találkozót. Nemrég játszottunk Sopronban, azt az összecsapást mondhatni simán nyerte meg ellenfelünk. A szerda-szombat ritmusban nincs időnk szomorkodni, el kell felejtenünk a MAFC elleni találkozót, és csak az SKC-ra kell koncentrálnunk. Meg kell próbálnunk nyerni idegenben is. Bár a Sopronnál is sok probléma van az idei szezonban, azonban mostanában sokkal jobban játszik, mint a bajnokság elején. Nem foglalkozunk azzal, hogy ki játszik, ki nem. Sabáli Balázs és Ryan Watkins fontos tagjai a csapatnak, de magunkra kell koncentrálnunk. Megpróbáljuk összeszedni magunkat, jobban szeretnénk játszani, mint legutóbb, majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Kétesélyes találkozó

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

-Azt gondolom, hogy Sabáli Balázs és Ryan Watkins hiánya egyértelműen növeli a Jászberény esélyeit. Nehéz helyzetben van a Sopron, ráadásul hazai pályán játszik, behúzhatta volna ezt a találkozót. Alapjába véve nem könnyű ez a szituáció, de olyanra is láttunk példát, hogy egy ilyen helyzet összerántott egy csapatot. A papírforma és a hazai pálya alapján azt mondtam volna, hogy az SKC megnyerni a találkozót, ebben az esetben azonban nagyon nehéz megjósolni a győztest.

A Jászberény a külföldiekre épít, akik ha tudják hozni a tőlük elvárható teljesítményt, lehet esélyük a győzelemre. A Sopronnak inkább csapatként kell funkcionálni, bár ott is vannak kifejezetten jó egyéni képességekkel rendelkező játékosok. A hazaiak szempontjából az lesz a lényeg, hogy a játékosok ne öncélúan játsszanak. Nagyon kétesélyes a találkozó.

 
 

 

 
 • 5ervinlenne2018április13.21:50ÚjVálasz

  ... és Jászberénybe nem kellene vezetőedző nélkül kiállni ? Malick jobban viszi a társaságot !

   
 • 4Yeeloz2018április13.17:30ÚjVálasz
  Idézet: solyomszem
  Balázs nemcsak ,hogy reális ,hanem lelkiismeretes ,korrekt szakmai munkát végez ,de sajnos ez nagyrészt romeltakarításban merül ki.
  ...

  Várady Kornél biztos nem tehet a jelenlegi helyzetről,akire te gondolsz őt szerintem Váradi Kornélnak hívják. Ha kiesnek akkor is jó eséllyel a piros csoportba kerülnek nem pedig a zöldbe. Nem hiszem, hogy nagyon tájékozott es hozzáértő lehetsz a kosárlabda terén.

   
 • 3solyomszem2018április13.16:36ÚjVálasz
  Idézet: alpokalja
  Balázs legalább reális!!!
  ...

  Balázs nemcsak ,hogy reális ,hanem lelkiismeretes ,korrekt szakmai munkát végez ,de sajnos ez nagyrészt romeltakarításban merül ki.
  Pojbicsot ,Várady Kornélt meg a "közreműködő"magyar játékosügynököket kéne számon kérni a kialakult helyzetért ...az SKC szépen, lassan megy a "zöld-csoportba",közben meg mindenki lapít ,mint az a bizonyos a fűben...

   
 • 2alpokalja2018április13.15:52ÚjVálasz

  Balázs legalább reális!!!

   
 • 1BasketballKing2018április13.14:11ÚjVálasz

  SKC!!!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!